העלאת גיל ההדרכה?

פרפר8

New member
העלאת גיל ההדרכה?

חופש טוב.. דיברתי לפני כמה זמן עם מדריכי לשעבר שכיום הוא בשיעור ב' בישיבת הסדר. סתם בלבלנו קצת ת'שכל על התקופה שהוא הדריך, ואז הוא אומר "האמת, עכשיו אני קולט איזה מטומטם הייתי בגיל שהדרכתי, ועוד הדרכתי חבר'ה אחרים..". הוא הרחיב על זה ואמר שהדרכה (שהיא פועלת טוב וברצף כן?) היא תפקיד כל כך אחראי. אתה מהווה מורה דרך/מודל לחיקוי/איך שלא תרצו לכמות נחמדה של חבר'ה שכל אחד מהם הוא כוח. ואם אתה לא סגור על עצמך ב100 אחוז אז זה ממש מסוכן. ביגדיל חבר'ה כיתה י"א. שמעו אני גם קטן כן, אבל אני יודע שבגיל 16 אתה לא ממש בטוח מי אתה לאן אתה הולך איפה אתה רואה ת'צמך בעוד x שנים. האם לא היה כדאי להעלות את גיל ההדרכה?

יש בזה משהו.

רוב האנשים בגיל הזה עדיין לא התבגרו מבחינה שכלית, יש כלכך הרבה בעיות שצריך לפתור, והתמודדויות.. ילדים בגיל שלנו עוד לא מספיק מוכשרים לזה. וחוץ מזה שיש את העניין של הלימודים וזה.. זה די דופק תלימודים.

זה לא דופק את הלימודים כל כך

זה תליו במדריך אם הוא רציני ומשקיען אני יודע להשקיע העיה היא שאני תמיד עושה את זה ברגע האחרון וזה צורך הפסד של שעות לימודים וכאלה.. אבל זה לא חייב להיות ככה

tamarhp

New member
כן ולא

עקרונית - כן. עם כל הכבוד לכל המדריכים, מדריך בן 16 לא לגמרי מבין משהו מהחיים שלו. הוא עוד בשיא גיל ההתבגרות, עוד מנסה להבין מי הוא ומהו, מנסה למצוא ת הדרך - ואדם לא יכול להדריך אחרים אם הוא עצמו עוד לא מגובש. בגיל הזה כולם חושבים שהם כבר לגמרי מגובשים והכל מוחלט וקבוע, ורק אחרי כמה שנים הם מגלים שזה לא כך. אין מצה לעשות,גיל ההתבגרות הוא שלב בעייתי אבל הכרחי. אני בהחלט חושבת שגיל ההדרכה צריך לעלות. א-ב-ל, וכאן בא האבל הגדול, מי ידריך בגיל יותר גדול? בכיתה י"ב כולם כבר עוזבים את ההדרכה ובצדק - צריך להתחיל לחפש ש"ל/ישיבה/גיבושים לסיירות, יש הכתרה/ערב סיום ודברים גדולים אחרים, וכמובן בגרויות אחרונות. בכיתה י"ב אין זמן להדריך. ואח"כ? ש"ל, צבא, ישיבה, אין מי שידריך. ואח"כ מתחתנים ובונים את הבית האישי והפרטי. גם התורה אומרת - נקי יהיה לביתו שנה אחת. כלומר - בהתחלה צריך להתנתק מהסביבה כדי לבנות את הבית הפרטי, לפני שיוצאים החוצה. ואח"כ גם יוצאים ללימודים ויש ילדים... אז מתי נדריך?

פרפר8

New member
חח אפחד לא מדבר בפן המעשי..

אבל למרות שבחורים בשיעור א' יכולים להיות לעזר רב..

talula39

New member
לאאא!!!

לא ישאר לנו סניף...נכון אי אפשר לתת אחריות כזאת גדולה לילדים בכיתה י-י"א אבל זה המצב ואם צריך לעשות משהו זה כבר פשוט להביא יותר אחראים כי גם קומונרית לא יכולה להיות אחראית על סניף שלם...

א-ג-ו-א-י-ס-ט-י-ת

talula39

New member
מה אגואיסטית?!

אני דואגת לסניף שלנו!!! ויש לך מושג כמה סניפים כאלה יש?! יש מלא סניפים שמכניסים כבר בהרא"ה כי אין להם מדריכים...אם יעלו את גיל ההדרכה אולי אנשים יהיו יותר אחראים אבל לא יהיו אנשים כבר..זה יחסל את כל התנועה...

בנענית

New member
דווקא בגלל זה.

הייתי בת 15 כשנכנסתי ויצאתי בימים אלו כשממש עוד מעט אני בת 17. סוף סוף! לענ"ד דווקא בגלל שהייתי די קטנה ולא כ"כ מבינה, כמו שאר חברותיי שנכנסו להדריך והן קצת יותר גדולות ממני, כי אני קטנה בשנתון. הייתי שיא הרצינית ושיא הסגורה על עצמי, שזה מה שאני הולכת לעשות, אני נכנסת להדרכה. הדרכתי שבט של בנים, בשנה הראשונה היו מגיעים כל שבת בין 5 ל-14 חניכים שזה מלא, בהתחשב לזה שאנחנו בסניף נהריה (סורי נוית, אבל זו המציאות. אני לא פסימית
), השנה הראשונה הייתה מדהימה מבחינתי, השנה האחרונה הרבה פחות, אבל לא משנה. אחזור לענייננו: בי'-יא' אתה צעיר ביותר ואולי לא ממש בשל להדרכה ולכן הומצאו סמינריוני ההדרכה המדהימים של בנ"ע, לי אישית זה תרם המון להדרכה וגם לבנייה האישית שלי. אני חושבת, שכשאתה מדריך ת'חניכים שלך אז אתה מגבש גם לעצמך דעה בנושא כלשהו שעליו העברת פעולה, וגם בונה אותם באיזושהי דרך, כי אתה אבן בסיס בחייו. זו לא סתם קלישאה-זו אמת וזו המציאות. עצה קטנה-אל תעביר לחניכים שלך פעולה שאתה לא מאמין במסר שלה, זו די צביעות.

את צריכה לעשות הפרדה...

בין התרומה של המדריך לחניך, לבין לבין התרומה שהמדריך מקבל בעצמו. נכון שמבחינתך שלב ההדרכה היה בונה, מאד ובעל חשיבות רבה, אך מבחינת החניך- יתכן והמציאות הזו שהמדריך נבנה ומתפתח כביכול על גביו, היא פחות רצויה. צריך לעשות את ההבחנה. ומבחינת סמינריוני הדרכה וכו'- הכנות כאלה יכולות בהחלט להיעשות בשלב מוקדם, כמו זמן ההדרכה כיום, ואין חובה להדריך בפועל באותו השלב כדי לממשן ולהתנסות בהם.

i'm sorry but...

אני לא מסכים עם המשפט האחרון. זה לא נכון שאם אתה לא מאמין במסר שלה אתה לא יכול להעביר אותה. אם אני יודע שצריך לשמור שבת לפי ההלכה אבל אני לא עושה את זה בגלל סיבה כלשהיא זה לא אומר שאני לא יכול להעביר אותה הלאה כי אולי מישהו מהחניכים שלי כן יחליט לשמור שבת. (אפשר גם לעיין בספר של הרב אבינר על החינוך... ברח לי השם שלו... שני חלקים- אחד על חינוך ילדים ואחד על חינוך נערים) מחכה לתגובות
מקווה להיות יכול לענות....

בסדר, יש דברים מוסכמים

אני מתארת לעצמי שבעיקר מדובר על השבטים הגדולים.. כי אצל השבטים הקטנים זה ידע בסיסי יותר.

אבל אמרת שאתה מאמין בזה..

אמרת שאתה יודע שצריך לשמור שבת.. זה כבר מביא אותך לזה שאתה מאמין שזה מה שצריך לעשות... אם זה קשה לך ("לא עושה את זה בגלל סיבה כלשהי"), זה משהו אחר... אבל פעולה על שבת זו לא דוגמה כ"כ טובה לדעתי.. קח פעולה על לשון הרע- כל אחד יודע שזה דבר לא טוב, אסור וכו'.. אבל מה לעשות, בפועל קשה לבצע (או לא לבצע, ליתר דיוק)... אז אני בתור מדריכה מעבירה על זה פעולה לחניכות שלי, אבל לא רק אומרת להן "אסור לדבר לשון הרע", אלא אומרת להן "אסור לדבר לשון הרע, וגם לי זה קשה, אז בואו ביחד ננסה להתגבר, נמצא פתרונות, אולי לכל אחת תהיה שעה שבה היא שומרת על הדיבור שלה" וכו'.. (מנסיון.. כבר עשיתי את הפעולה הזאת)... וחוץ מזה, בלי קשר- חניכים מרגישים ה-כ-ל-!-! גם מה שרוצים וגם מה שלא.. זה אומר שאם מדריך לא מאמין בפעולה שלו- המסר ייקלט פחות טוב אצל החניכים. אם מדריך השקיע/לא השקיע בפעולה- החניכים ישר יקלטו ויתנהגו בהתאם... אסור לזלזל בחניכים!! גם אלה שבשבט נבטים שאומרים עליהם שהם ילדים קטנים, בכל מקרה לא משנה מה מעבירים להם ואיך...

פרפר8

New member
חח

"לענ"ד דווקא בגלל שהייתי די קטנה ולא כ"כ מבינה, כמו שאר חברותיי שנכנסו להדריך והן קצת יותר גדולות ממני, כי אני קטנה בשנתון. הייתי שיא הרצינית ושיא הסגורה על עצמי, שזה מה שאני הולכת לעשות, אני נכנסת להדרכה." אה? יענו בגלל שעכשיו את בת 17 אז את גדולה? חוששני שעוד אפילו שנה תצחקי על זה... אה אז אם אני אעבור שלושה ימים של סמינריון הדרכה זה מה שיהפוך אותי לבן אדם בוגר? את קוראת את מה שמקלדתך כותבת? זה יכול לתת השראה, נקודות למחשבה שבמהלך הזמן גורמות לך להשתנות. אני חושב וגם רבים מהפסיכולוגים (כך קראתי) יסכימו איתי, שמה שגורם להתפתחות אלו משברים. אתה עובר משבר ויוצא ממנו יותר חכם.. אגב זלקינד, נחש איך עלה לי הרעיון לדיון הזה...

זה סוג של הימור,להתחיל להדריך

בגיל כל כך צעיר. גם אני חושבת שילדים בני 15-16 לא בדיוק סגורים על עצמם, אבל האמת ששנתיים או שלוש אחר כך זה לא נהיה יותר טוב...ברור שבגיל 17-18 אני יותר בוגרת, אבל תמיד יש לאן לשאוף ובמה להשתפר מבחינת הבגרות. בכל מקרה- זה מאוד מאוד אינדיבדואלי; אני אישית יודעת שההדרכה תרמה לי המון וב"ה גם לחניכות שלי, ולא כי הייתי מדריכה מצויינת (כי לא הייתי
)- אלא פשוט כי ככה זה היה. אבל מצד שני, יש בסניף שלי אנשים שנכנסנו להדרכה כשהם היו בכיתה י' ואני יכולה להגיד שהם כמעט הרסו את השבט שאליו הם נכנסו להדריך, פשוט כי הם היו כ"כ רחוקים מכל העניין הזה של הדרכה וכ"כ לא התאימו להדריך- וכן,זה היה בגלל שהם היו לא בוגרים (וזה בלשון המעטה). אז מצד אחד, המצב האידאלי הוא אולי שהמדריכים יהיו בני 30 פלוס ואולי גם בני 50 פלוס- כי אז הם קצת יותר "מבינים מהחיים שלהם"
, אבל מצד שני- המצב כיום (וכנראה ככה זה גם יישאר) זה שמבחינה יישומית- גיל התחלת ההדרכה יישאר 15-16, ופשוט צריך להתמודד עם זה ולהפוך את זה למשהו חיובי וטוב- מה שאומר לפעמים לעשות סינון חזק בהכנסה להדרכה וכו'. [לילה
]

לכן...

בס"ד ובהשתדלותנו צריך להכניס להדרכה את מי שבאמת מתאים - ולא ללכת בדיעבד כל הזמן, כמו שלפעמים קורה, שיש מדריכים יותר גרועים ממנו\ה\ לא רוצים לקבל מדריכי חוץ - אז מכניסים אנשים לא מתאימים להדרכה.

אני מסכימה איתו ../images/Emo45.gif

ממש קל לי להסכים איתו כי אני רואה את כל זה על הצוות הדרכה אצלנו. אפחד לא סגור על עצמו ועל מה שהוא רוצה מעצמו וכבר לא יודעים מה להעביר לחניכים ובפול מקרים אין תשובות לשאלות. קיצר- אני מסכימה עם העניין של הגיל ושאתה לא סגור על החים שלך אבל מצד שני. איזה חבר'ה יביאו? הסדרניקים? מאיפה?!

בתור מי שנכנסה להדרכה בגיל 14....

והדריכה שלוש שנים.... חח אז ככה.. זה שהמדריכים צריכים להתאים זה ברור. גם אנשים יותר מבוגרים יכולים להיות "לא בראש" של הדרכה ולא להשקיע וכו'. השאלה המהותית כאן היא הבגרות הנפשית. דבר ראשון אף מדריך לא מתחייב שבעוד X שנים הוא ימשיך לחשוב ככה, זה מה שהוא מאמין בו כרגע, זה מה שהוא חושב שהכי טוב לחניכים שלו, אלה האידיאלים שלו, אלה האמונות שלו.וגם מי שלא הכל ברור לו לפחות לעת עתה, את חושבת שהחניכים חושבים שהמדריך מושלם?שאם המדריך אומר שאסור לרכל על חברים אז הוא בעצמו אפעם לא עושה את זה?? לא. החניכים מבינים שהמדריך הוא בן אדם, שהוא בתהליך. שגם החפץ-חיים נאבק בדברים האלה. מדריך שהוא מושלם - אין מה ללמוד ממנו כי אי אפשר להזדהות איתו (מה שמוסיף להדרכה של מדריכים צעירים.. כי הם יותר קרובים לגיל של חניכים שלהם.. זה לא יחס של מורה/תלמיד וכו').

למעלה