העלאת אחוזי נכות

amitza1

New member
העלאת אחוזי נכות

בעבר הוכרתי נכה צה"ל בשיעור של 10%. כעת העלו לי את השיעור ל20% וכתבו שבפברואר תהיה ביקורת נוספת. רציתי לדעת מה התגמול החודש לערך שאני אמור לקבל והאם יש גם תגמול חד פעמי?

AVI359

New member
AMIZA

AMITZA שלום רב הסכום עבור כל טחוז נכות הינו 33.128 ש"ח לחודש. תגמול חד פעמי לנכים 10% 35778 ש"ח לנכים 19% 135329 ש"ח בברכה אבי

בני1234

New member
תשלוםעל 20 אחוז

קודם כל צריכה להיות התחשבנות על העבר זא מהסכום שקיבלת חד פעמי תהיה התחשבנות עם האחוזים הנוכחים שלך נראה לי שזה מתקזז לאחר מספר חודשים

עָנת

New member
עמית ברוך הבא לפורום../images/Emo20.gif

התגמול החודשי (מעודכן לחודש 6/04 הוא:662.56 ש"ח
לגבי התגמול החד פעמי..
לאבי על התשובה
.

amitza1

New member
תודה על התשובה, כמה הבהרות בבקשה..

לא הבנתי האם כעת בנוסף לתשלום החודשי אקבל איזשהו מענק חד פעמי. על ה- 10% קיבלתי בעבר כ- 30,000 ש"ח. האם כעת אקבל את ההפרש ל- 19% או שכאשר מקבלים קיצבה חודשית אין שום מענק חד פעמי? ואם אין מענק חד פעמי..האם יקזזו את ה 30,000 ש"ח שקיבלתי מהתשלומים החודשיים או שאין כל קשר.. תודה רבה

AVI359

New member
הבהרה

AMITZA1 שלום רב אם תקבל 19% תקבל הפרשי מענק מ30000 ש"ח ל 135000 ש"ח חד פעמי. אם תקבל 20% תתחיל לקבל סכום חודשי של 667 ש"ח אך תצטרך להחזיר את ה 30000 ש"ח בתשלומים כ 600 ש"ח בחודש כך שבמשך כ 50 חודש לא ישאר לך הרבה בחשבון,לא להתרגש אני מכיר אדם שיצטרך להחזיר מענק של 19% עד שנת 2014 החיים לא קלים מה לעשות. בברכה אבי

תודה על התשובה..הבהרה נוספת..

את ה- 30,000 ש"ח קיבלתי לפני כ- 6 שנים כאשר הכירו לי ב- 10%. את ה- 20% מכירים לי ממרץ 2004 בעקבות החמרה במצבי. לפי הבנתי אם אצטרך להחזיר את ה- 30,000 ש"ח כאילו שלא קיבלתי דבר עבור ה- 6 שנים האחרונות בהן הוכרה לי נכות של 10%. אם יש תקופת החזרה האם היא קבועה או שניתן לפרוס אותה על מספר חודשים אחר? ושאלה אחרונה..האם ניתן לבקש להוריד את האחוזים ל- 19% כי לפי מה שכתבתם נראה שעדיף לקבל עכשיו 100,000 ש"ח מאשר להתחיל לקבל בעוד 4 שנים 660 ש"ח בחודש.. תודה

AVI359

New member
הבהרה נוספת

פשוט רעות שלום רב את ה 30000 קיבלת עבור שלום ולא להתראות,יתכן שיקזזו לך את ההורדה לפי חשבון של 331.28 X מספר החודשים שהיית בנכות של 10% . גם אם היית מקבל 1 ש"ח לחודש כדאי לך להיות מוכר כנכה צה"ל וזאת עקב הטיפול הרפואי לו אתה תהיה זכאי וזכויות אחרות ששוות יותר מכסף. ותחשוב על זה. בברכה אבי

עָנת

New member
אפרופו מענקים חד פעמיים

יש מצב בו מקבלים בנוסף לתגמול החודשי השוטף מענקים חד פעמיים.( איך שאני אוהבת את זה
) לדוגמא:תשלומים רטרואקטיבים/תשלומים חד/דו שנתים.

שבוע טוב מנזמן לא כתבתי .אפרופו

תשלומים רטרואקטיביפ,אני לא מאמינה שיש להם מושג כזה ואספר לך סיפור,בעלי היקר איש שלא יודע לדרוש ולעמוד על זכויותיו,לכן רק לפני כשנה -שנתיים הסתבר לו כי מגיע לו ביגוד.חברה מדובר על נכה ממלחמת יום כיפור.אף אחד בלשכה לא טרח לידע אותו ,רק לאחר שהוא היה בטיפולים ופגש נכים אחרים נודע לו על כך. לאחר שפנה אליהם הוא התחיל לקבל ביגוד אבל רטרואקטיבית? יוק ! שום מכתב לא עזר-אין וזהו. ודרך אגב גם בעניין הטיפולים הוא התחיל ל"הנות " מהם רק לאחר 27 שנים לאחר שנודה לי על כך . מרגיז נכון?????????????

AVI359

New member
תשלומים רטרואקטיביים

בילבילוכלום שלום רב ראשית חסרת לכולנו וטוב שחזרת. לידיעתך וידיעת כולם,אין קבלת זכויות בדיעבד(רטרואקטיבי) לשום זכאות פרט לתגמולים ועזרת הזולת(משקולות).אני הפסדתי חמי מרפא 14 שנים ואני מכיר שלא קבל הנ"ל ממלחמת השחרור עד עתה..כנ,ל רכב רפואי וכו'.כל מי שמעונין לקבל רשימה מעודכנת של זכויותיו מוזמן לשלוח את הפרוטוקול הרפואי שלו לפקס 04-8510838 כולל מס טלפון ואז או שיוזמן לאנ"צ חיפה לקבלת שרות(100 מ' מתחנת רכבת בת גלים חיפה) ולא אשלח לו לביתו רשימה מודפסת של הזכויות. בברכה אבי

אבי תודה על קבלת הפנים.מה לעשות צרי

לעבוד לפעמים, לא?חוץ מזה משתלטים לי על המחשב ,בני ,בתי, חתני ואני אמא מוותרת.מקבלת זמן מוקצב.טוב נו לעניין .אז קודם כל לעניין תשובתך אז את רעיון הרטרואקטיבי כבר הבנו ,כמו שנאמר על בשרנו. אשר להצעתך אני צריכה לקבל את הסכמתו של ה"אדון". הרי בסופו של עניין מדובר בו.אם כן ברצון אשלח אליך את הפרוטוקול.אפרופו יש לי אחיין שהוכר לפני כמה שנים בנכות 5%(נפשי) .הבטיחו בעבר טיפולים והיום לא מוכנים לאשר לו ,האם זה הוגן? חוץ מזה מה עליו לעשות כדי להגיש החמרה? אודה לתשובתך.

עָנת

New member
בילי ברוך שובך../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

את יודעת כמה סיפורים שמעתי ,על נכים שמשך שנים על גבי שנים,לא ניצלו חמי מרפא! או נכים שזכאים לדבר ולא מקבלים. משרד הביטחון,לא תמיד דואג לעדכן את הנכים על ההטבות שמגיעות להם. בנוסף,חייבים לזכור:שיש הטבות שלא מגיעות באופן אוטומטי ע"פ אחוזי הנכות. לגבי הרטרואקטיבי,אני יודעת שתשלומים מסוימים ניתן לקבל רטרואקטיבי(למשל:מרגע שמגישים את התביעה,ועד ההכרה,מקבלים רטורו את התגמולים החודשים,בילי,יש עוד דוגמאות,שאני באופן אישי קיבלתי לא מעט תשלומים רטר שפשוט הגיעו לי

למעלה