העלאה בשכר

crema2

New member
העלאה בשכר

תקציר:
רשמתי פה שאני עובדת בתחנת דלק 4 שנים . עובדת כמתדלקת ובשנה האחרונה מעוניינת לעבוד גם בחנות אך לא נותנים לי.
הייתנ לי שיחה עם ההנהלה והם תירצו לי שאני עובדת הכי טובה לדלק , שאני "הנכס" של התחנה . שכולם שם זמיניים ועושים בעיות. לכן כשיש בעייה מרימים אלי טלפון להקפיץ אותי ואני תמיד זמינה.
הם הדגישו לי כמה פעמים בשיחה "שאני העובדת הכי טובה בדלק". כשהסברתי להם שאני מרגישה רגשי נחיתות שמונעים ממני לעבוד גם בחנות . הם אמרו שאין לי מה להרגיש ככה , שמבחינתם העבודה בדלק היא קבלת פנים , ומבחינתם יש ערך גדול יותר מהעבודה בחנות ששם כולן זמניות . הם גם הדגישו שבנות מעולם לא יעבדו במקביל בחנות ובדלק .רק עובדי לילה הבנים. מה שלא נכון והיו כבר מקרים שהיו.
כשהתעקשתי על כך למרות השבחים המזוייפים לדעתי כי לא נעים להם להגיד לי מה הם חושבים עלי באמת (הם לא חושבים שאני מתאימה לחנות אולי מסיבות כמו עמידה בלחץ כשיש כמה לקוחות עם דרישות וכל מיני כאלה.)
בסוף המנהל האזור אמר לי "אני נותן לך נקודת מחשבה: את יודעת שהתפקיד של החנות זה לקדם מכירות.
אם תיכנסי לחנות (הסיבה גם לדעתם שאני לא יכולה לעבוד בחנות שאני צמריכה להיות זמינה להקפצות התמידיות בדלק , ואם אעבוד בחנות אתבזבז להם כי שם אני חשובה להם ולא אוכל כי כבר יש לי משמרת בחנות) מה תעשי אם לא תצליחי לקדם מכירות בחנות?!
פה הרגשתי נימת זלזול ורמז לכך שאהם לא חשובים שאני מתאימה למרות שזה תירוץ ומעטות שעבדו בחנות באמת ניסו לקדם מכירות שם במילא לא מקבלות אחוזים.
רציתי להגיד להם "למה שאני לא יצליח לקדם מכירות ובעבר הוכחתי לעצמי ולכולם שם שאם אני רוצה אני מצליחה.
פעם ביום האהסה לפני שנתיים נתנו לנו למכור שוקולדים בדלק מהחנות ותקתקתי מכירות. בשלב מסויים זה המשיך מעבר והרגשתי מנוצלת . הרי אני לא עובדת בחנות ולא משלמים לי אחוזים. מה גם פחדתי שאם אזכיר להם שבעבר הייתי אלופה בזה יגידו לי למכור שוב דברים מהחנות כמתדלקת ושתקתי. לקח לי הרבה זמן להפסיק את זה . כי מאז שהוכחתי להם בעבר שאני אלופה בזה ומקדם מכירות הם ניצלו אותי וכל פעם באו בטענות למה אני לא מוכרת יותר כאילו זה התפקיד שלי (מילא הייתי עובדת בחנות אבל בדלק קודם כל אני צריכה להיות מתדלקת לפני הכל ).
חוץ מזה המנהל הזה שדיברתי איתו פחות היה מעורב בעבר על המכירות שתקקתי בעבר.
עניתי למנהל האזור שאני ישתדל והוא אמר "מה תעשי אם נורא תשתדלי אך לא תצליחי ? אז אני יצטרך לפטר אותך תגידי לי, תגידי לי אצטרך לעשות?!
אז אמר שבמידה ולא אתאים להם שם ולא אקדםן מכירות אוכל לחזור רק לדלק. הוא אמר שאז הוא סתם ישלם לי על ימי חפיפה, שאז מלכתחעלה לא הייתי צריכה לעבוד בחנות ובאותו הימים שאבוד בחנות אני יהיה הפסד בדלק . ולשים אותי בחנות יהיה בזבזוז בשבילם.
הרגשתי זלזול וכל מיני תירוצים שנתנו לי וחירטטו אותי שאני הכי טובה שם למרות שלעובד אחד שבקושי עובד חצי שנה קיבל הצעה להיות עוזר מנהל וגיליתי ממש במקרה ששמעתי את זה. המנהל אמר שעוזר מנהל יקבל תוספת במשכורת אך העובד סירב עקב האחריות ולא מתאים לו עם הלימודים.

הקיצר אני פגועה וכואבת ואף חשבתי להתפטר או לחפש עבודה במקבילץ
אגב גם שהייתי בשיבת המנהלים הוא שאל אותי מה הפזם שלי בדלק בתור קבועה (בעבר פוטרתי פעמיים כדי שלא אהיה זכאית לפיצויים) ויש לי שנתיים קביעות .
בסוף הם לא הצליחו להוציא לי את זה מהראש בקשר לחנות ואמרו כתירוץ שיחשבו על בקשתי ויחזירן לי תשובה.
תיכף עוזבת בחורה מהחנות ואני יודעת שאני לא יכנס לשםץ

אז לאחר כמה מחשבות אם אני כל כך טובה בדלק (בולשיט) אז אני יבקש מהמנהל פען הבאה בכוונה לעבוד בחנות ואשאל מה המנהל האזור חשב. אם הוא שוב יגיד לי אני עובדת הכי טובה והוחלט שלא אגיד לו :
"אז אם אני עובדת כך כך טובה למה לא מעלים לי את השכר? אני רוצה להרגיש את זה במעשים לא רק במילים"
מה דעתכם?
למרות שאני בעצמי יודעת שהם לא מחשיבים אותי להכי טובה אולי לפראיירית . רק המנהל שלי כן מעריך אותי אבל גם הוא חושב שאני לא מתאימה בחנות. מי שקובע שיעלו לי את השכר זה הבעלים.
 

sharpantie

New member
שימי לב לפיסקה הלפני אחרונה

במה שכתבת....'' אני פגועה וכואבת וחשבתי להתפטר....'' כל מי שעונה לך כאן ומכיר את ההיסטוריה שלך בתחנת הדלק
הציע לך מזמן להתפטר. אמרו לך למשל שבחורה צעירה בגילך לא אמורה לעשות ''קריירה'' בתחנת הדלק. הגיע הזמן שתתחילי לקחת את
עצמך יותר ברצינות, ללמוד מקצוע ולהניח את סיפור תחנת הדלק מאחורייך כאפיזודה חולפת.

להמשיך לעבוד בתחנת הדלק לא יביא לך שום דבר טוב, רק תיסכול וכעס.
 

n l m

New member
היי

קודם כל עצה, כשאת כותבת תקציר תכתבי בקצרה
את לא צריכה לכתוב את כל מה שעבר עלייך וכל מה שדברו איתך בפרטיי פרטים
כי זה מעייף אותך, זה מעייף את הקורא וזה מוריד את הסיכוי שיענו לך
תחשבי מה את רוצה להגיד, מה את רוצה שישמעו ותגידי את ה"תאכלס"
אני חושב שזו גם הסיבה שהבוסים מצליחים לסובב לך את הראש בשיחות שלך איתם כי את לא אומרת מה בדיוק את רוצה

דבר שני
בזמן שאת קוראת את ההודעה אני רוצה שתעשי רגע הפסקה, תעצמי עיניים ותדמייני רגע את הסינריו הכי טוב שיכול לקרות:
המנהל, המנהל שמעליו, כל הצוות הניהולי של תחנת הדלק באים אלייך ואומרים לך שאת העובדת הכי טובה
את יכולה לעבוד גם בדלק, גם בחנות, לקחת איזה תפקיד אחראי שאת חושקת בו והם מאוד גאים בך.

עכשיו אני רוצה שתחשבי רגע על יום אחריי, שבוע אחריי, חודשיים אחריי.
את עובדת בדלק, את עובדת בחנות, את אחראית ו.... מה קורה הלאה?
אנחנו תמיד מחפשים את האישור והקבלה של האחרים, את המילים היפות, את ההערכה
אבל שוכחים שה"אושר" מהדברים האלו לא נמשך הרבה זמן

אושר אמיתי מגיע מבפנים ואת צריכה להגדיר לעצמך מה את רוצה?
מה המטרות שלך? איפה את רואה את עצמך בעוד כמה שנים?

תראי, אני קצת מבין אותך כי גם לי זה קצת קשה, אני אספר לך קצת דברים על עצמי:
אני בן 25, גר בבית עם אמא שלי ושלושה אחים, צפוף לי, לא מסתדר עם האמא
נמאס לי כבר לראות את הבית הזה אבל בכל זאת המחשבה לעשות את הצעד הזה מעוררת בי חרדה ואני לא יודע איך לגשת

אותו דבר עם עבודה, אני כבר שנתיים וחצי בתחום של עבודה עם אנשים עם פיגור שכלי, סה"כ מאוד אוהב את העבודה שלי אבל השכר לא בשמיים ואני גם מאוד רוצה להתמקצע יותר בתחום הטיפולי
השנה רציתי להתחיל ללמוד, עשיתי פסיכומטרי והתחלתי לעבור במקומות וללכת לימים פתוחים אבל... קיבלתי רגליים קרות
נתתי לאנשים להשפיע עליי וכנראה שבסוף אני אלמד רק שנה הבאה.

כולנו תקועים לפעמים בחיים, אבל אנחנו צריכים להבין שאם לא ניקח אחריות ונוציא את עצמנו מהמצב הזה אף אחד אחר לא ייעשה את זה.

ודבר אחרון
אני לא יודע אם אני הבן אדם לעזור לך, אני לא פסיכולוג או קואצ'ר או משהו כזה, אני רק בן אדם
מה שכן אני יודע להקשיב אז אם את מרגישה שאת רוצה לדבר או לפרוק את יכולה לפנות אליי במסרים או Noam Lahav בפייסבוק
אני בכל מקרה אשמח לעזור אם אני יכול
 
למעלה