העיר הזקנה חיפה

העיר הזקנה חיפה

לא מזמן ראיתי בעדשה מקומית כתבה עם כל הסיבות לעבור למרכז. הם ציינו כמה סיבות : חוסר תעסוקה מחסור במקומות בילוי והחוסר ברוח הבילוי. סיפרו איך שרחוב מוסדה היה אמור להיות שינקין החיפאית. לדעתי צריך להפסיק לבנות קניונים , ולבנות במקום מקומות עבודה. לפתוח מועדונים לקהל גדול בחיפה ולא בקריות. ולסגור מס' מקומות שכבר עבר זמנם. אה ולשפץ את הדר. למישו יש עוד הצעות יעול ? חוץ מהצעות היעול של שיפור הכבישים.. הגמד

sagi.exe

New member
גמד לוחם יקר...

עוד קניונים הם עוד מקומות עבודה. מי שרוצה לעבוד מוצא מקום עבודה. גם בתל אביב יש אבטלה. חוסר ברוח בילוי ? אתה צודק, חיפאים זקנים וחיפאיות עוד יותר זקנות. מועדונים בתוך עיר נתקלים בהתנגדות השכנים ולא רק בחיפה. גם בתל אביב המועדונים נדדו לשוליים (אבל שם לפחות אוהבים לבלות ולא פחות חשוב...אין את החברה של טירת הכרמל
). לגבי הדר...ניסו וניסו...ואז באו הרוסים והפכו את הדר למוסקבה הקטנה וזה כולל גם את החארות שלוקחים דמי חסות.

כשדברתי על מקומות עבודה

דברתי על מקומות עבודה משני סוגים : מקומות עבודה לסטודנטים ולבעלי תואר אקדמי. תכלס כשאני חושב על זה , אם אני אעשה תואר במשו זה לא יעזור לי בהרבה למצוא פה עבודה. ומה ניסו בדיוק בהדר? מעצבן אותי שיש ניגוד גבוה בין שכונות בעיר.. שער עלייה ונווה דוד , לעומת דניה ואחוזה לדוגמא הגמד

GS2003

New member
עיר של דו-קיום

סבבה אני אומר. זו לא דעתי הפוליטית אבל הרבה אנשים באמת בעד דו-קיום. אבל לעיר מעורבת בהרבה מגזרים וקבוצות אתניות יש גם חסרונות... וזה כמובן למה יש את ההבדלים הגדולים בין השכונות בעיר. יש שכונות שאתה יכול לשבת כל הלילה ברחוב עם חברים ולא לדאוג ויש שכונות שלא הייתי מסתובב בהם כל עוד חשוך בחוץ אלא בליווי מאבטחים חמושים. לילה...

אישית אני בעד עיר הומוגנית

אבל דו קיום זו המציאות פה . אז צריך לשפר את המצב הקיים, מודה ומתוודה אין לי מושג איך. בנוסף הייתי שם יותר שוטרים בקניונים, לפחות שוטר אחד בקניון. ולשאלה מי יממן אותם? כל אלה שמעשנים במקומות ציבוריים. הגמד

tygger

New member
אני בעד לזרוק איזה נפלאם ככה באיזור

של בניין הטיל, לנקות את הרפש קודם כל. אחר כך אפשר להתחיל בהקמת יותר תחבורה ציבורית, לפנות את הזבל שחונה על המדרכות ובכבישים ובכל מקום אפשרי, לדאוג שהפאבים אכן ידאגו למקום כמו שצריך ולא יסגרו חצי מדרכה, לנסות ולתת למקומות בילוי יותר עזרה, ולא בהעלמת עין מעבירות ואז לדפוק להם קנסות כאשר הם מוקמים ו"מבוססים". (מישהו אמר מאפיה)

GS2003

New member
מה זה חשוב...

כל עוד זה לא על הכרמל לא מעניין אותי ! שיורידו שם נאפלם חופשי ! סתם... ולידע כללי, "בניין הטיל" זה המגדל המכוער החדש בקרית הממשלה למטה בעיר. ואישית לא ממש אכפת לי שבאמת יהרסו את העמוד הדבילי הזה...

danistar

New member
גדול איש ../images/Emo13.gif

אכן כן צריך לייצר מקומות עבודה לאקדמאים , להקל במיסוי ולתתת תמריצים לכל מי שמייצר מקומות עבודה , בעיקר צריך לתת לצעירים סיבה להישאר פה אחרת הכל יהפוך לבית חולים גריאטרי אחד גדול .

אתה צודק .........

העיר הולכת ומזדקנת. כל הצעירים בורחים ממנה מחוסר תעסוקה. אבל, מקומות בילוי לא חסר על הכרמל וגם בעיר התחתית. תודה.

למעלה