העירה חירוב chirov khyrov

avilev

New member
העירה חירוב chirov khyrov

המשפחה של סבתא שלי מהעירה חירוב שנמצאת באוקראינה ליד דוברומיל. בחיפושים שערכתי ביד ושם מצאתי מעט מאוד חומר במאגר ספרי הזיכרון שבפורום מוזכר ספר זיכרון על העירה . עד עכשיו אני לא נתקלתי בספר על חירוב . אודה למי שראה את הספר ויכול לתת לי עוד פרטים. או כל מידע על פרסומים נוספים

העיירה ח'ירוב

שלום, הספר על העירה חירוב באוניברסיטת חיפה. הוא ספר כבד גוף ומשקל! כתוב ברובו 90% באידיש. יש שבו המון תמונות וניתן על פיהן לאתר בני משפחה ושמות משפחה אבודים! צילמתי ממנו ערימות של חומרים. סבי, אלימלך צוקרמן וכל אחיו והוריו היו ילידי העיירה הזו. כנראה שכל הצוקרמנים שם הם בני משפחתי. כנראה!!!הרבה יש הרבה שאלות וקושיות, שלא נפתרו. לפני שנתיים נסעה לעיירה בת דודה של אבי הגרה בארה"ב לחפש את "שורשי" המשפחה ומלבד מלתת נדבות לאוקראינם המסכנים לא מצאה כלום. נראה לי, כי הספר שווה המון ומוסיף ככל האפשר.תראה ברשימת שמות ספרי היזכור שמסרתי לפורום תפוז שורשים את שמו המלא. אהיה באחד הימים באוניברסיטה ואם תאמר לי מה שם המשפחות שאתה מחפש אנסה לצלם ואחר כך נדבר על כך. בהצלחה! לאה יש אתרים בjewishgen על חירוב.

wow1

New member
גם לי יש עניין בחירוב וחפשתי את

ספר היזכור בספריה המרכזית באונ' ת"א לשוא. לאה, האם נתקלת בשם המשפחה ציפר? איל.

העיירה ח'ירוב

ספר העיירה ח'ירוב נמצא באוניברסיטת חיפה. הוא כתוב באידיש ומעט יש בו בעברית. יש בו המון המון תמונות, יחסית לספרים אחרים. יתכן, כי המו"לים הם אמריקאים וכתבו אותו לחבריהם דוברי אידיש. חבל, שלא חשבו על הדור השני, גם בארה"ב .. בכל אופן דיפדפתי בו המון. צילמתי את כל אשר כתוב על משפחת צוקרמן שלי. נסה לקפוץ לאוניברסיטה ולחפש בקטלוג., או אם יש לך מישהוא שם שלומד יוכל להשאיל לך. איני זוכרת אם השם שיפר נמצא. יש אינדכס תוכל להיעזר בו. בהצלחה.

למעלה