אני חושבת שאם הבחורה רוצה תואר במדעי החיים
לא אתה ולא אף אחד אחר לא צריכים להגיד לה לעשות אחרת. התואר הוא לא כללי, הוא מאוד ספציפי דווקא, הוא הרבה ביולוגיה, פשוט לא מספיק בשביל לעשות איתה משהו. אבל תמיד יש אופציה להמשיך לתואר שני. כל ההנדסות האלה שכתבת הקשר בינם לבין תואר של ביולוגיה הוא מקרי בהחלט. זה שיש בהם 3 ורבע קורסים ביולוגים לא הופך אותם לתחליף. תתפלא לגלות שלא לכל בנאדם מתאים ללמוד הנדסה וגם לא כל בן אדם נמשך לללמוד הנדסה. מה גם שדווקא בהנדסות שרשמת [כימית פחות ..שהקשר בינה לביולוגיה הוא. ?] הביקוש לא כזה מזהיר אחרי התואר הראשון. לגבי הפן החברתי של האוניברסיטאות- אתה למדת בכולן ? אתה יודע מה? גם זה לא מדד. עשית מחקר על כל אונ' והשביעות רצון של הסטודנטים מהפן החברתי בה? אני מנחשת שלא. אז אל תגיד לה דברים סתם כי בא לך לכתוב תגובה. אולי בטכניון יש קטע חברתי חזק, כי קשה לשרוד שם את הלימודים לבד, ולכן הרבה לומדים יחד, וגם אני מניחה שבאים לשם מכל הארץ והרוב גרים במעונות. לעומת זאת באונ' במרכז זה לא ככה- כי אנשים לרוב חוזרים הביתה בסוף יום, וזה שיש לך עם מי לדבר במהלך יום לימודים, ממי לצלם, עם לשתות קפה, ועם מי ללמוד בספריה, לא הופך את האונ' ישר לבעלת פן חברתי חזק. אב"ג לעומת זאת מאוד ידועה לטובה מבחינה חברתית, ואני לא מבינה למה אתה מרגיש צורך לשכנע אותה אחרת. לגבי איכות- זה לא כאילו היא רוצה לללמוד במכללת שקר כלשהי, סה"כ מתעניינת באוניברסיטה מאוד איכותית, אז תוריד את האף קצת, טכניון זה אולי מוסד מאוד חזק בכל הקשר למדעים והנדסות, אבל זה לא הופך את כל האחרים לגרועים. גם בבאר שבע לא חסר איכות, בניגוד למה שאתה חושב.