העיקר שעבר!!!

idanshaf2

New member
העיקר שעבר!!!

טוב אז היום היה לי את המבחן הראשון בטכניון... חדוא 1... היה נחמד... לא קשה מדי אבל לא קל נקווה לעובר
בכל מקרה עכשיו יש שקט מהחרא הזה... ונתרכז באלגברה
סתם רציתי לשתף.. יום טוב לכולם

ש מ יי ם

New member
../images/Emo207.gifמתלבטת...!

היי לכולם! בקרוב מתחילה ההרשמה לשנה"ל הבאה, ואני מאוד מאוד מתלבטת איפה ללמוד! אני רוצה ללכת לכיוון של מדעי החיים וביולוגיה, והציונים שלי בסדר גמור כך שרוב הדלתות בהחלט פתוחות... חשוב לציין: אני רוצה ללמוד באוניברסיטה טובה, אבל גם התחום החברתי חשוב לי מאוד... חשבתי על אוניברסיטת בן גוריון... מה דעתכם? איפה הייתם ממליצים ללמוד?

idanshaf2

New member
היי

תיראי בעיקרון הכל תלוי לאיזה תחום את מתכוונת... אישית אני חושב שללמוד סתם ביולוגיה זה מיותר לחלוטין כי זה תואר כללי מדי שאין מה לעשות איתו... דבר שני אני באמת חושב שכדאי לך לחשוב בכיוון של הנדסה, אלא אם כן את ממש קטע של מחקרים ולהגיע לפרופסור וכאלה
בכל מקרה אני אישית לומד הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון ובטניון. עכשיו לגבי נושאים אחרים יש הרבה, ביו-רפואית- ביו אינפורמטיקה, הנדסה כימית ועוד ועוד ככה שנושאים שקשורים למדעי החיים לא חסר. לגבי המקום, זה כבר תלוי, עם כל הכבוד לפן החברתי של באר שבע בכל אוניברסיטה יש פן חברתי.. גם אני ממש רציתי להגיע לב"ש אבל לצערי הם קצת חיים בסרט אז לא התקבלי לשם והתקבלתי לטכניון ואני רוצה להגיד לך שאני ממש נהנה פה מהצד החברתי... עוד שיקול שצריך לכוון אותך זה איכות המקום, השיקול שלי היה שאם אני רוצה ללמוד הנדסה אז למה שאני לא אלך למכון הראשי להנדסה בארץ, הטכניון, הרי ידוע שתעודה מהטכניון נראת ממש טוב
לסיכום, אם כל האופציות פתוחות לפנייך, הרווחת, אני חושב שאת צריכה לשים את השיקול של איכות על פני חברתי אבל כמובן שחברתי זה חשוב, בכל מקרה לדתעי אם את אדם חברתי מטבעך את תהני בכל מקום אני לא חושב שבב"ש יש איזה משהו מיוחד שהופך אותם לאיזה סופר אוניברסיטה
בכל מקרה שיהיה בהצלחה

Musi© Gi®l

New member
אני חושבת שאם הבחורה רוצה תואר במדעי החיים

לא אתה ולא אף אחד אחר לא צריכים להגיד לה לעשות אחרת. התואר הוא לא כללי, הוא מאוד ספציפי דווקא, הוא הרבה ביולוגיה, פשוט לא מספיק בשביל לעשות איתה משהו. אבל תמיד יש אופציה להמשיך לתואר שני. כל ההנדסות האלה שכתבת הקשר בינם לבין תואר של ביולוגיה הוא מקרי בהחלט. זה שיש בהם 3 ורבע קורסים ביולוגים לא הופך אותם לתחליף. תתפלא לגלות שלא לכל בנאדם מתאים ללמוד הנדסה וגם לא כל בן אדם נמשך לללמוד הנדסה. מה גם שדווקא בהנדסות שרשמת [כימית פחות ..שהקשר בינה לביולוגיה הוא. ?] הביקוש לא כזה מזהיר אחרי התואר הראשון. לגבי הפן החברתי של האוניברסיטאות- אתה למדת בכולן ? אתה יודע מה? גם זה לא מדד. עשית מחקר על כל אונ' והשביעות רצון של הסטודנטים מהפן החברתי בה? אני מנחשת שלא. אז אל תגיד לה דברים סתם כי בא לך לכתוב תגובה. אולי בטכניון יש קטע חברתי חזק, כי קשה לשרוד שם את הלימודים לבד, ולכן הרבה לומדים יחד, וגם אני מניחה שבאים לשם מכל הארץ והרוב גרים במעונות. לעומת זאת באונ' במרכז זה לא ככה- כי אנשים לרוב חוזרים הביתה בסוף יום, וזה שיש לך עם מי לדבר במהלך יום לימודים, ממי לצלם, עם לשתות קפה, ועם מי ללמוד בספריה, לא הופך את האונ' ישר לבעלת פן חברתי חזק. אב"ג לעומת זאת מאוד ידועה לטובה מבחינה חברתית, ואני לא מבינה למה אתה מרגיש צורך לשכנע אותה אחרת. לגבי איכות- זה לא כאילו היא רוצה לללמוד במכללת שקר כלשהי, סה"כ מתעניינת באוניברסיטה מאוד איכותית, אז תוריד את האף קצת, טכניון זה אולי מוסד מאוד חזק בכל הקשר למדעים והנדסות, אבל זה לא הופך את כל האחרים לגרועים. גם בבאר שבע לא חסר איכות, בניגוד למה שאתה חושב.

לאיזו אוניברסיטה במרכז את מתכוונת? כי אצלנו

בברילן דווקא יש אחלה חבר'ה ותמיד יש ממי לצלם ועם מי לשבת על קפה או עם מי ללכת לספרייה ואם מישהו הפסיד יום לימודים בגלל שהיה חולה או היה במילואים תמיד נותנים להשלים וגם מסבירים אחד לשני חומר לא מובן. לפחות ככה זה נראה מהצד שלי. ודרך אגב גם אצלנו יש פקולטה למדעי החיים שלומדים בה מדעי החיים גם כראשי וגם מורחב (עם כל מיני כיוונים: מיקרוביולוגיה מורחב, ביולוגיה מולקולרית תאית ורפואית, ביולוגיה התפתחותית ופזיולוגיה, מדעי הסביבה החי והצומח מורחב), ביו-אינפורמטיקה (ביולוגיה חישובית), ביוטכנולוגיה וביופיסיקה.

ה"לעומת זאת" הפריע לי

כי אצלנו שומרים על קשר גם מעבר שעות הלימוד וגם לומדים ביחד לפני מבחנים לא באוניברסיטה.

idanshaf2

New member
וואו

קודם כל... תרגעי... על מה העצבים!?!? הבחורה שאלה שאלה ואני נתתי את דעתי האישית... אני לא מבין מה זאת התקיפה הזאת? ברור שאני אגיד לה מה דעתי על מדעי החיים וביולוגיה כי היא שאלה, אם היא לא הייתה רוצה לשמוע דעות היא לא הייתה שואלת.... ואם את כבר מגיבה לדברים שאמרתי, יש צורה לעשות את זה ולא להיכנס בי!! האף שלי לא למעלה כי אני לומד בטכניון, זכותי לחשוב שהטכניון זה המקום הכי טוב ללמוד הנדסה כי הוא פשוט כזה ואחרת לא הייתי הולך ללמוד בו... אז בואי נרגע תודה שלום

יופ פתוח למועמדים באונ' בן-גוריון

שלום שמיים, אני סטודנט באונ' בן-גוריון, אבל לומד תחום הרחוק לגמרי מתחום מדעי החיים... בכל אופן, ביום חמישי הבא, 21/2, יתקיים יום פתוח למועמדים לקראת תואר ראשון בקמפוס האונ'. לפיכך את מוזמנת להגיע להרצאות המיועדות למועמדים ולמתעניינים ולמפגשים עם מרצי החוגים ותלמידים לתארים ראשון ושני. שם תוכלי להכיר את החוג בצורה טובה יותר מאשר סתם המלצות באוויר, ושם תוכלי לשאול את השאלות הרלוונטיות לגבייך בכל מה שקשור לתכנית הלימודים ותחומי הלימוד. פרטים נוספים על היום הפתוח תוכלי למצוא באתר אונ' בן-גוריון. www.bgu.ac.il דאנטה

ש מ יי ם

New member
בעיה קטנה ../images/Emo13.gif

אני חוזרת מתקופה ארוכה מאוד בחו"ל וזה יקרה רק באפריל. יש יום פתוח נוסף בשלב יותר מאוחר...?!

עוד בעיה קטנה...

באפריל באמת מתקיים יום פתוח למועמדים, אבל הוא מיועד למועמדים לתארים מתקדמים, ולא לתואר ראשון... דאנטה

ש מ יי ם

New member
אוי...נו טוב ../images/Emo13.gif

מקסימום אני אקפוץ לב"ש להתרשם בעצמי. תודה!

../images/Emo45.gif שיהיה הרבה ../images/Emo50.gif

אני בטוחה שיהיה בסיידר גמור ושתעבור בהצלחה מרוב. היום יש לי מבחן ("מלאכים ושטנים באמנות ימי הביניים והרנסנס"). רק חבל מאוד שאני באה אליו חולה-מתה, עם חום גבוה ואחרי יומיים שכל התזונה שלי בהם היתה דיאט קולה. אח"כ אני נוסעת הביתה (או יותר נכון, אני חושבת שההורים שלי יבואו לאסוף אותי- כי אין מצב שאני עולה במצבי על אוטובוס), וזאת על אף שיש לי עוד מבחן ביום שישי.... קיבלתי החלטה לעשות אותו במועד ב' וזהו. עד פה פינת הקיטורים של וורונסקי. היו חזקים.

למעלה