העין של יופיטר (ב')

• פותח הנושא tsou
  • פורסם בתאריך

tsou

New member
העין של יופיטר (ב')

מה אין תגובות להתגלות הפייבל פייב במקדש? ולאירוניה שבמוות של ד'אנה על מזבח ההתגלות בדיוק בזמן ש
שניים מהפייבים מנסים לפוצץ את המקדש מבחוץ? עכשיו אפשר לחשוף את הנתונים של פרק הסיום של סדרת האייטיז "שובו של סטארבק", ובו סטארבק, כמו זו שלנו, נחשב לאבוד אך למעשה נחלץ מהוייפר שניה לפני ההתרסקות, מוצא את עצמו על פלנטה ריקה, מפנטז על גילוי שבט ילידים פרימיטיביים שיסגדו לו כמו לאל (!), ובמקום זה הוא מגלה.. שלושה סיילונים (מכרום, לא אנדרואידים) שגם הם התרסקו על הכוכב. ואז- שימו לב- הוא מחליט להחיות את אחד מהם, מקיים איתו דיאלוג לא אנושי ולא סיילוני אלא ידידותי, ובסוף הפרק שניהם בונים יחד חללית חדשה, ומשגרים בה אישה פלאית שהופיעה באי, בהריון כמובן, והתינוק- שנולד מעט לפני השיגור- מתואר כילדו ה"רוחני" של סטארבק (מזכיר איזה דיאלוג בין מספר שש לבלתאר שלנו לא?) ועוד שני רפרנסים מסקרנים מסדרות המקור : בסדרה הראשונה : הגלקטיקנים מתוודעים לכוכב "קריסטלי" שמזכיר מאד את ממלכת הקרח של סופרמן, המאוכלס בישויות זוהרות מתקדמות בהרבה מהגלקטיקנים והסיילונים גם יחד (וכמובן מבני האדם, שנמצאים בדרגת הנחשלות הירודה ביותר) - קישור מובהק לפיינל פייב במקדש . הם מגלים שנציג אחד מאותו הגזע הזוהר התקומם נגדו, ברח, וכמעט הצליח להשתלט על הגלקטיקה ולהוביל את הצי אל מוות וודאי למדי. הוא נחשף כשטן (אגב ישנו גם סיילון נפלא בשם לוסיפר שמתפקד כסגנו הרשמי של בלתאר, ושבסדרה הנוכחית הוחלף על ידי מספר שש כמובן) ומתפוגג עד לפעם הבאה ברגע שסטארבק ואפולו - המקוריים כמובן- מגלים על הכוכב בו מצאו אותו מלכתחילה חללית מרוסקת, שיתכן והיא הפגסוס, שגורלה לא היה ידוע בסדרה המקורית. בסדרת ההמשך באייטיז : במהלך שלושים שנות המרדף אחרי הגלקטיים פיתחו הסיילונים טכנולוגיה חדשה וייצרו סיילונים אנושיים (לא מבפנים כמו בסדרה העכשווית, כלומר לא ביולוגיים, אלא אנדרואידים אך חיצונית אינם נבדלים מבני האדם) ואחד מהם נוחת על כדור הארץ. אז איפה היינו בעניין ההשערות והפרשנויות להמשך הסדרה ? מיהם הפיינל פייב- כן אני יודעת שהזהות של ארבעה מהם כבר נחשפה, אבל מה פשר ה"הפעלה" שלהם, שלכאורה הם מסוגלים להתעלם ממנה? האם ה"בחירה" בהדחקת המהות האמיתית שלהם תסתבר כשונה מזו של בומר בזמנו- למשל האם באמצעות ההדחקה של הסיילוניות הם למעשה מחזקים את התפיסה העצמית שלהם כמשרתי המכונה הגלקטית ו-אולי- הגזע האנושי? בסך הכל ארבעה מתוך הפיינל פייבים מתגלים כמחזיקים בעמדות ההנהגה ,או מקורבים אליהן, בגלקטיקה, זה מעמיד באור אירוני משהו את כל מלחמת השמד של הסיילונים בצי (אליו רק ידעו את זהות החמישה, יכלו לחסוך לעצמם הרבה צרות לא?) האם רק אני חושדת שאדאמה עלול בכל זאת להתגלות כמי שליובן אמר (ללורה) שהוא? לאן הרה +
סטארבק יובילו את הסדרה? לפייבל פייב שטני כמו בסדרה המקורית, להצלת האנושות באמצעות הילד הרוחני כמו בסדרת האייטיז? למקום אחר לגמרי?

Ambious

New member
ד"א, זה "פיינל פייב", לא "פייבל" - אבל חפיף

ויש לי המון להגיד על הפרק אבל רק חזרתי מהעבודה ואני לא במצב רוח פלספני, אז אולי מחר

tsou

New member
כשתפוז יוסיפו את האפשרות של עריכת הודעות

לאנשים שמקלידים מהר במקום שאצטרך כל פעם לחזור למחוק הכל ולהכניס הודעה מחדש תגיד לי.. עד אז יהיו פיינל יידיש

tsou

New member
wow

כבר התחלתי לחשוב שששנינו הסיילונים האחרונים שנותרו פה
מזתומרת על מה אנחנו מדברים? על הפרק האחרון כמובן

Ambious

New member
לדעתי הדמות הכי חשובה בפרק היא מס' 3

דיאנה - ויש פה משהו מעניין. הרי הסיילונים הם בבסיסם מכונות שהתמרדו. הם מחשיבים את עצמם בתור השלב הבא של האנושות, הצעד הטבעי באבולוציה. הם הצליחו להתעלות מעל התכנות שלהם כעבדים, והתפתחו לכדי ישויות כביכול עצמאיות, אבל עדיין הם קיימים כחלק ממטריצה. אבל במיקרו-קוסמוס של הסיילונים, דיאנה היא השלב הבא -היא הצליחה להתעלות מעל לרשת המתוכנתת של הסיילונים, מעל למטריצה, ולחשוב בשביל עצמה - בשביל המטרות האנוכיות שלה, אמנם, אבל עדיין משהו שבעיני הסיילונים היה נראה כחילול הקודש, אבל בפועל הוא אינו יותר מהתעלות והתקדמות. דיאנה עשתה לסיילונים מה שהסיילונים עשו לבני האדם, אבל איכשהו היא היתה יותר אנושית מכולם. הסיילונים שראו בה איום החליטו לסיים את הקו שלה, מה שיכול להיות מקביל להרבה דברים בהיסטוריה האנושית שלנו - שבה כל פעם כשמשהו חדש ולא מוכר צץ, האינסטינקט הראשוני שלנו היה לצאת נגדו ולנסות לדכא או להשמיד אותו, במקום לנסות להבין אותו ולהבין מה עומד מאחוריו. דיאנה לפחות הלכה אחרי שהיא 'השלימה את יעודה', למי שמאמין בדברים הללו - וכבר לא פחדה מהמוות - גם זה האמיתי. לגבי מי הוא הסיילון האחרון (אני מזכיר לכם שארבעה מחמשת הסיילונים האחרונים מתגלים לנו בפרק האחרון של העונה), למרות שכל הרמזים מובילים לכוון סטארבאק, אני לא חושב שזאת היא - גם כי השחקנית אמרה שבהפקה אמרו לה באופן חד משמעי שהיא לא סיילונית, וגם כי התפקיד שלה בעלילה שונה קצת. אני גם לא חושב שזה גאיוס באלטר, כי למרות שיש לו תפקיד מאד חשוב בעלילה, התפקיד שלו הוא לקדם את העלילה ולשמש ככלי בידי הכותבים שמשתמשים בו כדי לקדם את הסיפור וליצור גישור בין הסיילונים לבני האדם (קפריקה 6 היא המקבילה המנוגדת שלו). אם הוא יהיה הסיילון האחרון זה יהיה חסר תועלת וחסר כל הגיון בתווך הארוך של הסיפור. אני חושב שיש סיכוי (אם כי קטן - אבל משעשע) שזה בכלל הנשיא אדאר, שכל הזמן מדברים עליו שהיה נשיא המושבות לפני המתקפה. או אם רוצים ללכת עם הפלספנות עד הסוף - הסיילון האחרון הוא לא דמות - אלא אלוהים האחד. אבל הדרך עוד ארוכה עד לשם - ולפי מה שהבנתי, לא נגלה מיהו הסיילון האחרון עד לסוף הסדרה, אז בינתיים יש לנו רק השערות ופילוספיות

tsou

New member
ואין איזה קשר מקרי בין הדיעה הזו

לזהות השחקנית = לוסי לוולס אקא זינה?
סתאאם (למרות שאותי אישית אכן מעניין אם אתה רואה הקבלות בין שתי הדמויות בשתי הסדרות) מעבר לזה אין ספק שד'אנה גונבת את ההצגה בפרק הזה (וגם את סטטוס ה"נבחר" מבאלתר+מספר שש הדמיונית), למרות שאני לא בטוחה שאני מסכימה להגדרה שהיא היתה יותר אנושית מכולם (?) ואני עדיין מצביעה עבור אדאמה כסיילון האחרון (ברור שזה לא סטרבאק ולא גאיוס).. בינתיים הגעתי למסקנה שההמשך יחבר בין הסיומות של הסדרה המקורית וזה של סדרת האייטיז (פרטים בתחילת האשכול אם מישהו מתעניין)

למעלה