העיירה מיכלפולי

dindosh

New member
העיירה מיכלפולי

לפני מספר ימים מצאתי תעודת זהות שהוצאה לסבי (אליעזר אליגון / שוחטמן shochetmann) על גבי התעודה ישנו תיקון של מקום הלידה בכתב יד מרוסיה למיכלפולי (mickalpoli) ללא ציון של מדינה. ממה ששמעתי מהמשפחה מקורה באזור אודסה שבאוקראינה. מבדיקה ב-shtetleseeker מצאתי מספר עיירות אשר שמן הוא מיכלפולי או עיוות של מיכלפולי באזור רוסיה ואוקראינה. לצערי מעבר לכך לא מצאתי מידע על העיירה ואין לי שום רעיון כיצד להתקדם מכאן. עוד על המשפחה המדוברת: אליעזר הינו בנו של אשר זליג שוחטמן ונכדו של דב הלוי (לפי אתר חברה קדישא דב הלוי הינו אביו של אשר זליג). סבי ומשפחתו עלו לישראל בשנות השלושים / הארבעים ובאותו מועד שם המשפחה שונה משוחטמן לאליגון.

dindosh

New member
עזרה

משהו בבקשה יכול לעזור, איך ממשיכים לחקור את הענף הזה?

talia olav

New member
תוכל להעזר בשלב ראשון

באתר בתי הקברות היהודיים. מופיעים שם שני מקומות אשר היו בהם קהילות יהודיות: Mikhaylovka (Yiddish), Mikhalpol (German), Michelpolia (Hungarian), Michalpol (Russian) and Michaylovka (Ukraine או Michalpol (Yiddish), Michaylovka (German), Michelyolia (Hungarian), Mikhailovka (Russian) and Mikhalpol (Ukraine אלא ששניהם נמצאים למעלה מ-200 מייל מאודסה. בכל מקרה נראה שהרמז הוא לבחון גם מקומות הקרויים מיכאלובקה. האם פנית ב-JGFF לאנשים החוקרים את אותו שם משפחה באזור?

dindosh

New member
תודה

תודה רבה בדקתי באתר שציינת ולא מצאתי זכר לאנשים המוקרים לי בבתי הקברות הנ"ל. בקשר לפניה ב-JGFF לאנשים החוקרים את אותו שם משפחה באזור אוקראינה וגליציה כבר פניתי ואף אחד לא מכיר את הענף שאני מחפשת.

למעלה