העידן החדש..

ומדוע לגבי ישראל היא שקר? (ונצל"ש)

המושג "אין מזל לישראל" נובע מכך שאנו יכולים לשוב בתשובה ולשנות את ה'גורל' שנקבע. בניגוד לאומות העולם. נצל"ש קטנטן- למישהו יש במקרה ספר אם הבנים בבית (או לחילופין פרוייקט השו"ת?).

חח אמרת את התשובה בעצמך..

בס"ד אם כל מה שקורה לך נובע מהמעשים שלך... אין כל משמעות למה שאומרים הכוכבים... זו את בלבד מחליטה מה יקרה.. אז תאמיני במה שאמרו הכוכבים אבל זה לא יקרה לך כי המעשים שלך היו... ( בלע בלע בלע ) ( ואין לי את הספר.. חח סורי )

אני יכול לבדוק...

ולהחליט להישאר במצב הנוכחי וללא שינוי, ואמור להתרחש אותו הדבר.

את לא יכולה להשאר במצב הנוכחי...

בס"ד תמיד אנשים חוטאים... או עושים מצוות גם בלי לשים לב... וחוץ מ'זה.. אולי יבוא לך שכר על משו שעשית בעבר... חחח זה לא כל כך פשוט כמו שאת מציגה את זה...

../images/Emo45.gif מסכים לגמרי...

אני מודע לחורים שיש ברוב העמדה הזו... אך תבינו אותי. קשה לייצג גישה שאינך מסכים איתה...

מתודה מפורסמת.. ../images/Emo3.gif

כדי לוודא שהדיעה שלך מוצקה.. מדריכים עושים את זה הרבה בדיונים בפעולות.

בואי נאמר...

שהקצנתי מעט את מה שציתי לומר (ונאמר כבר בתחתית השרשור). דנת עם דיעה "דתית" החושבת שהניו אייג' נכון..

shronet

New member
עירבבת כאן הרבה מאוד תחומים...

במדיטציה ויוגה, כמו שדוקטור קלינית (שתסלח לי על זה שאני לא יודעת את שמה
) אמרה, אין שום דבר רע כל עוד עושים את זה לצורך אימון גופני וכדי "להתחבר אל הרוח" וכל מיני כאלה. רק לא לקחת את זה רחוק מידי. על אסטרולוגיה כתבתי למטה בתגובה לניר... טארוט- מכשפות, אובות, ידוענים, מאוננים וכו' לא קיימים כיום, לכן הטארוט, כמו שאיתמר אמר, זה כנראה בולשיט. פסטיבלי בומבלה זה סתם התקבצות של אנשים שחושבים שעל ידי עישון של כל מיני חומרים הם יתחברו יותר לרוחניות שבהם, או שהם סתם באים לשמוע הופעות טובות.

שרון איילת ויעל-

כשאתן אומרות שאין רע לעשות זאת לצורך אימון גופני- כוונתכן לספורט בבית, או להשתתפות בקבוצה מאורגנת?

גם וגם

צריך לבוא פעם אחת ולראות איך זה ועל פי זה לקבוע. ומהצד הטכני של העניין יהיה לך קשה לעשות מדיטציה או יוגה לבד בבית, זה סוג ספורט שדורש מורה. ד"א ולגבי השו"ת יש לחברה שלי, אתה עדיין צריך להשתמש בו?

אם זה בקבוצה...

אז לכאו' ממילא יש חילול ה' בעצם ההימצאות שם. לגבי השו"ת- במחשבה שנייה חשבתי שיהיה מסורבל מעט לחפש בשלט רחוק. תודה רבה בכל אופן. (אם כן יהיה אפשר ולא יהיה קשה- להמציא את המצווה הרביעית מספר המצוות של הרמב"ן (השגותיו על הרמב"ם), בנוגע למצוות א"י. תומ"ר.

אני דיברתי על ספורט בבית

כי אני חושבת שמסגרות כאלה של קבוצות מאורגנות של יוגה ושל עוד מיליון תחומים כאלה- כן יכולה להיות בעייתית. בד"כ האנשים שמגיעים לשם לא מגיעים לשם נטו ע"מ לאמן את הגוף שלהם, אלא גם את הנפש (מבחינתם בכל מקרה) ולכן אפשר להיות מושפעים וכו', לחשוב על זה ש"וואלה, הפילוסופיה שעומדת מאחורי היוגה הזו דווקא נכונה..." וכו'.

טוב, אז ככה

אני חושבת שצריך לראות בעינייים על מה מדובר כלומר צריך ללכת לחוג ולראות אם אכן ישנם אלמנטים של ע"ז ביוגה (כמו מנטרות) שסותרות את היהדות ואם כן יש אכן איסור ללכת לקבוצה כזאת. אבל אם המצב לא כך וזה ספורט לשמו אז אין בעיה אמיתית להשתתף באותו חוג ומכאן שאין חשש של חילול שם ה' מה גם שלא ראיתי אף רב באתר מורשת שאוסר ללכת לחוג כזה מהטעם הזה.

isilme

New member
../images/Emo205.gif

במשך כל ההיסטוריה, אנשים ניסו לשלוט בחיים שלהם, בעתיד שלהם. כיום, בעידן הגלובליזציה כשאפילו המזרח הרחוק נהיה קרוב כ"כ, יש נגישות יותר גדולה לכל עניין התרבות הזו שבעיקרה עבודת אלילים. אמנם זוהי עבודת אלילים, אך כל אחד יכול להסתכל על העניינים האולו מנק' המבט שלו [לדוג'- יוגה, מדיטציה וכו'...] ואפילו אסטרולוגיה, אם זה מגיע מהנק, שהקב"ה הוא זה ששברא את הכוכבים והוא זה שמשנה אותם בשמיים לדעתי אין בכך שום דבר פסול (למרות שאני, אישית לא מאמינה בזה) כל פסטיבלי הבומבמלה למינהם זוהי סתם תרבות שהתפתחה סביב לכל העניינים האלה, ואין בהם יותר מאנשים שס"ה באים לשמוע מזיקה, לשתות לעשן ולאכול חמץ בפסח.

איילת 972

New member
טוב אז לפי דעתי

הכול תלוי במה שמניע אותך. אם את מנסה להתחבר לתורות זרות אז כמובן שצריך להתרחק מהדברים האילו, אבל אם את כולה רוצה לעשות ספורט (בכך אני מסכימה עם יעל) ואת רואה את זה בתור התחברות לעצמך או בתור ספורט גרידא אז מה רע בזה?

טוב- אומר את האמת...

אני חושב שצריך להבחין במשהו ב"דתות" האלה, יהיו מה שיהיו- עבודה זרה או לא עבודה זרה, גילולים או לא... ישנו הבדל עקרוני מאד ביניהן לבין התורה, היהדות, עבדות ה'- שלנו. באותן דתות האדם בעצם עובד את עצמו- במיוחד אם נתבונן באותם ציטוטים מספר הטלפונים- להתחבר אל הגוף, לתקן אותו וכו'. האדם בעצם עובד את עצמו, שם עצמו במרכז, כיישות עליונה- וזו היא תורתו. בין אם עושה כן במודע ובין אם לאו. מלבד הטיפשות שבדבר, בראיה זו ודאי שמדובר בע"ז, וכן ודאי שזו אינה דרך היהדות. אנו עובדים את ה', שהוציאנו ממצריים ונתן לנו את התורה, הכניסנו לא"י, הקים לנו את המדינה, ברא את העולם וכו'. ה' הוא האלוקים ולו ראוי לעבוד. איננו הופכים את האדם לאיזה אליל, אלא עובדים את הבורא. לא את הנברא. לצערנו, ניתן לעיתים להבחין שגם ביהדות ישנם כאלה שהחלו לעבוד את עצמם, במסווה של עבודת ה'. אני לא יכול לקבוע מי עושה כן ומי לא ולהצביע עליו, אך פעמים רבות כשאדם עובד את ה' עם הרגש, מתנענע בתפילה עם ידיו, רגליו, ראשו וכו' בצורה די מוזרה וחושב שכך הוא עובד את ה'- זו עבודת עצמו. (שוב, לא תמיד, ואיני מכליל ח"ו, אך כל אדם צריך לבדוק לגופו). או אם ניקח משל מעט טוב יותר- אדם עומד על פסגת הר, הרוח מנשבת ומנופפת את בלוריתו (בימינו אולי- פיאותיו), והוא מרגיש- אך איזו הרגשה רוחנית, ניתן ממש 'לחוש' כאן את רבש"ע... זו עבודת האדם את עצמו- לא עבודת ה'. צריכים אנו שלא להיגרר חלילה אחר כל תורות הרוח האלה למיניהם... בעז"ה, שנזכה לעבוד את ה' ביראה ובאהבה, באמת ובאמונה.

למעלה