העידן החדש..

העידן החדש..

או בעברית צחה-"ניו אייג' ".. בשנים האחרונות אנחנו נתקלים בכל מיני תופעות של ניו אייג', בעולם בכלל ובישראל בפרט: מדיטציה, אסטרולוגיה, טארוט, פסטיבלי בומבמלה למיניהם.. מה זה? מאיפה זה בא? טוב או רע? והעיקר: מה ההשפעה של זה עלינו?

אחלה שאלה :]

מה זה? אני חושבת שבכללי מאוד, אנשים כל הזמן מחפשים ריגושים חדשים, דברים שיחדשו להם, שיפתחו להם את העיניים (כביכול,כן?), שיעשו להם איזו הארה בחיים- וברגע שמשהו X מתחיל לשעמם אז עוברים לדבר הבא... כל הזמן מנסים שתהיה חדשנות, דברים שלא היו עד עכשיו- וזה מתבטא בכל הדברים האלה שהזכרת. לא כל הדברים שציינת הם שליליים בהכרח; כלומר, כל עוד זה לא מתנגש עם ערכים שאתה מאמין בהם (ובמקרה שלנו- אנשים דתיים שמאמינים בערכים מאוד ברורים, שמאמינים ומנסים לקיים את התורה והמצוות בצורה הכי טובה שהם יכולים וכו')- אין שום בעיה שתעשה מדיטציה, למשל. לעומת קלפי טארוט, נגיד, אני חושבת שזה יותר בעייתי- אבל זה כל מקרה לגופו... אני באופן אישי שאלתי רב ב"כיפה" לפני כמה זמן לגבי מדיטציה, והתשובה הייתה שכל עוד עושים את זה לשם אימון גופני וכו'- אין שום בעיה. כל עוד אתה לא הופך את זה לתורת החיים שלך ומאמין בפילוסופיות שחבויות מאחורי זה- סבבה לך. אני לא רב ולא רוצה להגיד סתם, אבל אני חושבת שזה תקף לגבי כל הדברים האלה... והאמת שדי עירבבת פה כמו דברים..פסטיבל בומבמלה למשל זה לא כזה ניו-אייג'.. זה סה"כ פסטיבל של שמש, ים, מוזיקה, הופעות ועוד כלמיני דברים, אבל מכאן ועד לניו אייג' הדרך ארוכה
אבל האמת,אני מרגישה שאני כותבת בלי לדעת ב100 אחוז על מה אני מדברת, אז אולי אם תיכנסו לפה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A2%D7%99%D7%93%D7%9F_%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9 תוכלו להבין קצת יותר ולהביע את דעתכם כמו שצריך,לא כמו החירבושים שלי

יעל,

לענ"ד זו לא סתם תופעה של חיפוש ריגושים. אנשים מרגישים שחסר להם משהו בחיים, משהו שאמור לקחת נתח רציני מחייהם והוא חסר. הם חיים, אך מרגישים ללא נשמה. זה מה שגורם להם לרדוף אחר בדל של דתיות כזו או אחרת.

זה מצויין...!

אמנם איני יודע מה זה טארוט ופסטיבלי בומבלה... אך המדיטציה והאסטרולוגיה- השיבה אל הטבע, אל עצמנו, אל הכוחות הטבעיים שלנו. אם נפתח ספר טלפונים פשוט (בצד הצהוב שלו) ברפואה כזו נראה דברים מדהימים. ואם דיברנו על היוגה- (ציטוט מספר הטלפונים) פירוש המילה יוגה הוא חיבור/איחוד. היוגה היא שיטה הודית שתפקידה... לשחרר את האדם מהמציאות בה הוא נמצא ולחבר בין הגוף הרוח והנפש ליקום כולו,... היוגה משמשת כדרך חיים... מדיטציה- (ציטוט מספר טלפונים) המדיטציה היא שיטה להקניית כלים... להתחבר אל עצמנו בצורה בריאה וחזקה יותר,... ניתן לפתח מודעות לנק' כואבות מודחקות... הדמיון מאפשר להגיע למחוזות אחרים ולשאוב כח להתמודד עם המציאות. הוא משפר את יכולת ההקשבה הפנימית שלנו ובאמצעותה מתחשלת יישותנו הרוחנית ובריאותנו. אסטרולוגיה (ציטוט)- ...מנתח תכונות אופי של כל אדם... מייעץ לאדם בנוגע לעניינים משמעותיים בחיים... מה רע בלהתחבר לגוף ולנפש, לחזק את רוחנו ובריאותנו?

shronet

New member
מסכימה

חוץ מלגבי האסטרולוגיה. ידוע ש-"אין מזל לישראל", זאת אומרת שעם ישראל אחראי לעצמו ויכול לשנות את המזל שלו, שום דבר לא נקבע בשבילו מראש. יש לנו בחירה חופשית (יותר מידי שיעורי מחשבת). האסטרולוגיה קיימת ונכונה במידה מסויימת, אבל קריאה אובססיבית של תחזיות ושינוי אורח החיים שלך בשביל זה, זה לדעתי גובל בעבודה זרה. זה פשוט להשתעבד לכוכבים. חוץ מזה, שחלק גדול מהאסטרולוגים הם חרטטנים. הפרעונים ידעו לקרוא כוכבים ומזלות, כיום- הרוב זה שטויות.

רע.

כי בדרך הזאת-אתה מגיע לחיזוק רוחני לא מהצד שאתה אמור לקבל אותו.. יופי, תטוס פעמיים בשנה לאשראם (אני באמת לא יודעת מה זה, שמעתי את זה פעם בפרסומת..
) של הגורו שלך שבהודו, וסבבה. באמת, תחיה את החיים שלך בפנאן, בלי דאגות, בלי אנשים שמעיקים לך על הוריד, בלי תורה, בלי תפילה לאבינו שבשמיים.. ככה, חיים ממש מלאי משמעות. אני לא יודעת, הדבר הזה נראה לי די מנתק מהמציאות. לחשוב שהכל טוב ויפה-זאת טעות. כדי שהכל יהיה טוב ויפה צריך לעשות, לא לחשוב. ולגבי אסטרולוגיה-נו באמת.. אפשר לבדוק את זה בדרך של ניסוי וטעייה. אם לא היינו מנסים דברים-העולם היה חסר טעם. למה להתאמץ כשיש מישהו שיודע עלינו הכל?

אולי לא הבנתי על מה את מדברת...

את מדברת על התופעה-על האנשים שעושים זאת... או עליי ועלייך באופן אישי? כי נראה לי שלא חייבים לטוס לאשראם או הונלולו כדי לעשות יוגה ומדיטציה. וכדי לתקן את הנפש מדוע לא מספיקה המחשבה? ברגע שאני אהיה טוב, ממילא הסביבה גם תהיה טובה וכו'. ולגבי אסטרולוגיה... את לא מאמינה בהשגחת ה'. ה' יודע עלינו הכל.

מדברת על התופעה..

לא זכור לי שאי פעם עשיתי מדיטציה או פתחתי קלפי טארוט.
"..נראה לי שלא חייבים לטוס לאשראם או הונלולו כדי לעשות יוגה ומדיטציה.."-בהונולולו לא יהיה כלכך מה לעשות ברוח הניו אייג', אלא אם כן מתפתחת שם תורה חדשה שמתבססת על גלישת גלים.
לגבי האשראם-נכון שלא צריך לטוס לשם כדי לעשות יוגה ומדיטציה, אבל אם מתחילים לפתח אמונות שגובלות בסגידה למדיטציות למיניהן, יש מצב גדול שתטוס להודו. למה לא מספיקה מחשבה כדי לתקן את הנפש? כי ע"י מחשבה לא יצא לך כלום. אתה חושב: "אני אתחיל להתפלל 3 תפילות ביום, אני אברך 100 ברכות.." ומה עם לעשות? לא נראה לי שעצם זה שאתה חושב את המחשבות האלו-אוטומטית הדברים נחשבים כאילו עשית אותם. זה לא "מתוך שלא לשמה בא לשמה"-אתה לא עושה שום דבר שקשור לזה חוץ מלחשוב על זה. ומה יצא לך מזה? או, יופי, המוח שלך קצת יותר מפותח. אשריך. "את לא מאמינה בהשגחת ה'. ה' יודע עלינו הכל."-כשדיברתי על זה כמובן שלא התכוונתי להקב"ה.. הקב"ה לא ראוי להשוואות כאלו.

ז"א-

שאני בתור אדם פרטי יכול לעשות זאת, וגם את אם לא היית חושבת שזה אידיוטי משהו. (הונלולו זה ביטוי
). לגבי המחשבה- לא דיברתי בצד ההלכתי. מלבד התפילה ושאר מצוות- יש בעיה לעשות מדיטציה או יוגה לשיפור הגוף והנשמה? לגבי אסטרולוגיה- אמנם לא מדקדקים באחרונים, אך לשונך אינה משתמעת לשתי פנים (ציטוט) למה להתאמץ כשיש מישהו שיודע עלינו הכל?. וידוע גם מהמקורות שיש עניין כזה, או במילים אחרות- יש בזה אמת וזה עובד. (אברהם, יוסף, אצטגניני פרעה, מדרשים וגמרות למיניהם).

אני לא חושבת שזה אידיוטי

אני פשוט לא חושבת שזאת הדרך. זה כמו שאסור לאכול חזיר. לא אומרים שחזיר לא טעים-להפך, חזיר טעים מאוד, אבל אנחנו דבקים במה שציווה עלינו הקב"ה. אני לא יודעת אם יש בעייה לעשות יוגה ומדיטציה, ואני לא אתפלא אם הרמב"ם אומר שהאדם צריך בכל יום בין חצי שעה לשעה מנוחה, כדי להירגע מכל תלאות היום. אבל אני חושבת שלדמיין את עצמי הולכת על חול חם בחוף ים הנושק ליער טרופי זה קצת מעל ומעבר. אוקיי, יכול להיות שאתה צודק. אבל אסור לשכוח שאתה מדבר על תקופות קודמות, בהן הייתה נבואה בעולם. אסטרולוגים הם נביאים? אני לא חושבת שהעיסוק היומיומי שלהם ב"חיזוי עתידות" תורם להם משהו בדרך להיות אלו שיגאלו את עמ"י מצרותיו. הדברים שאמרתי בהודעה המדוברת נשמעים כמו הודעות כפירה. זה לא מה שמשתמע מכך! פשוט לא ניסחתי את עצמי כיאות.

אם כן, כפי שאמרת...

השאלה היא אם זה אסור על פי ההלכה. בנוגע לללכת על חול הים וכו'- אם זה משהו כמו התבודדות, החסידות הכניסה את העניין הזה חזק ליהדות. ואסטרולוגיה אינה נוגעת עד כמה שידוע לי לנבואה, אלא לקריאת הכוכבים, זה מדע שצריך לדעת אותו, ולכאו' מי שחקר אותו אולי יכול לדעת אותו. ובנוגע למשפט המודגש, ח"ו לא חשדתי בך כלל, ואני מתנצל אם הצגתי את דברייך שלא כשורה.

אסטרולוגיה זה זוועתי

בס"ד חוץ מזה שנראה לי שכבר אמרו לפני.. שאנחנו היהודים והמזל שלנו לא נקבע ע"י הכוכבים... אלא ע"י המעשים... אסטרולוגיה יכולה להזיק בריאותית על האדם... אני ספציפית מכירה מישהי שפשוט מכורה לאסטרולוגיה.. כן, מכורה.. היא לא עושה שום צעד בלי להתיעץ עם האסטרולוגית שלה.. ( שמין הסתם מוציאה עליה מליוני שקלים ) זה נזק.. במקום לחיות את החיים הם חיים על פי קביעת העתיד כביכול של האסטרולוג או הכתב בעיתון, בטלויזיה או בכל מקום...

את גם חיה בצורה דומה לזו..

כשאת חיה על פי התורה, את בודקת בכל צעד ושעל בספר ההלכה האם מותר לך לבצע פעולה מסויימת או שאסור. (מביה"כ ועד ביה"כ להבדיל, עכשיו אפי' אסור לשמוע שירים...) וזה גם כרוך בהוצאות רבות הרבה פעמים. אני מודה שאפשר למצוא חילוקים, אך אם אני לא לוקח את האסטרולוגיה הזו כ"כ רחוק, לא כדרך חיים, אך אני חובב את הדבר הזה... אז אין בעיה.

איילת 972

New member
אני לא חושבת שיש איסור גורף

לא להאמין באסטרולוגיה אלא פשוט זה לא הכי משפיע עלינו.

למעלה