האוניברסיטה העברית
המממ... אני לא יודעת מה האופציות האחרות שאת שוקלת אבל מכיוון שזה פורום חברתי אז אני אגיד לך יותר על הקטע של האווירה והכל... אני מאוד נהנית מהאווירה הסטודנטיאלית בקמפוס ובעיר בכלל. רוב הסטודנטים מגיעים מחוץ לעיר ככה שנוצרים הרבה קשרים חדשים והכל. מצד שני בגלל שהאוניברסיטה העברית מאוד "נחשבת" אז גם הרוב רציניים בקטע של הלימודים ותמיד אפשר למצוא אנשים ללמוד איתם ולא רק לצאת לבלות. מה שלי מאוד מפריע זה ה"סנוביות" של האוניברסיטה! איך אבא שלי אומר " אוניבירסטאות ( וגם בתי חולים) היו יכולים להיות מקומות נפלאים אם לא היו בהם סטודנטים/ חולים שמפריעים לחקור!"
לי ואני יודעת שגם לרוב החברים שלי יש תחושה של "האוניברסיטה עושה לנו טובה שהיא מלמדת אותנו" נכון שלא בכל החוגים זה ככה יש חוגים אינטימים שיש יותר אינטרקציה עם המרצים והמתרגלים אבל יחב"ל הוא לא אחד מהם. במה זה מתבטא? אני אתן לך דוגמא... בחוג לכלכלה בו אני לומדת, שהוא חוג עם מס' תלמידים רב מאוד יש שלוש בחינות הסמסטר. אחת היתה אתמול והשנייה תהיה ביום רביעי, במיקרו שזה בחינה מאוד קשה וידועה לשמצה. מה הבעיה פה? הבעיה שחופשת הסמסטר התחילה ביום שישי שעבר (יום חמישי עוד למדו) ככה שיוצא לך שלושה ימים ללמוד לקורס שלם! גם ככה הרווח בין הבחינות לא משהו... אין לי בעיה שבחינות מחוגים שונים מתנגשות וכאלה, הרי האוניברסיטה לא יכולה לתאם בין כל החוגים שכל סטודנט לומד, אבל אפשר להראות קצת התחשבות, כשמדובר בתוך החוג ובבחינות שמאות תלמידים עושים (תלמידי כלכלה וסטטיסטיקה). אני יודעת שברוב המכללות זה כן קיים. חבר שלי לומד במכללה להנדסה ושם עשו להם לוח בחינות (5 בחינות) ממש טוב שהראשונה רק ביום חמישי הזה ואז יש רווחים די טובים בין מבחן למבחן. ואם הרווח יחסית קטן אז זה לפני בחינות פחות קשות. אין ספק שהאוניברסיטה העברית נחשבת לאיכותית מאוד ויוקרתית. מה גם שזו האוניברסיטה היחידה שניתן ללמוד בה יחב"ל ככל הידוע לי... בקשר ליחב"ל אני יודעת מחברים שלי שזה חוג שמכינים בו המון עבודות וצריך לאהוב את התחום ושהוא יעניין אותך. כמו בכל חוג שנשמע "טוב" ( ואני לא מזלזלת חס וחלילה) יש אחרי סמסטר כמה "מאוכזבים" שעוזבים, אבל צריך לקחת בפרופורציות! אני מהאלה שאומרים שאי אפשר לדעת מה אתה רוצה ללמוד עד שאתה לומד את זה... אז אם זה נראה לך מתאים לכי על זה מקסימום הלכה שנה מהחיים בה למדת מה זה אוניברסיטה, ואיך לומדים באוניברסיטה, הכרת אנשים, צברת חוויות ועוד.... ורק דבר אחרון- המגורים, המעונות בירושלים הם מהיקרים בארץ. אני ממליצה לשכור דירה בגבעה הצרפתית או במרכז העיר ( תלוי מה יותר חשוב לך הקרבה לאוניברסיטה או מקומות בילוי וקרבה לשאר הדברים בעיר), לא שזה זול, אבל השותפים הם כאלה שאת פחות או יותר תבחרי, תהיי פחות מוגבלת בכל מיני חוקים ובעיצוב הדירה ולדעתי זה גם חלק מהעניין של לצאת מהבית ולהיות סטודנט זה להתמודד עם בעלי בית ודירה שכורה. מקווה שהמגילה שכתבתי עזרה לך ולו במעט ושיהיה בהצלחה! נ.ב. הדברים הנ"ל נכתבו ע"י סטודנטית ממורמרת מהאונ' העברית, שנמאס לה מהפלצנות של האוניברסיטה עד כדי כך שהיא נרשמה (גם) לאוניברסיטה אחרת אפילו שהיא תצטרך בשביל זה לעזוב את עיר הקודש, הדירה המדהימה שבה, שבתוכה החבר ועציץ של רקפות!!!