העטיפה של nevermind

Hairspray Queen

New member
העטיפה של nevermind

חשבתי על זה- נראה לכם שהכוונה בעטיפה היא שישר מהלידה אנחנו מתחילים במרדף הבלתי פוסק אחרי כסף?....

tomgavish

New member
רעיון נחמד הנה עוד אחד

לדעתי הכוונה היא שהרי קורט לא רצה את הפירסום ואת הכסף (הוא רצה אבל לא בצורה כזאת), ומסחור, אז יכול להיות שמילדות את רודף אחרי הכסף וכך אתה מתקלקל, זאת לא דעה שונה זה יותר פיתוח של הדעה שלך

made in china

New member
ההאאאמפפ...

כן, כנראה שזה מה שזה אומר, שבעולם שלנו כסף וסיפוק חומרי הוא הדבר הכי חשוב לאנשים, וקורט בטח לא רצה להגיע למצב כזה

ב נ נ י

New member
או שזה...

קורט כבר מילדותו רצה לתפוס כסף בשביל לקנות גיטרה ולהתחיל לכתוב את השירים המדהימים שלו!... האמת זה לא ניראה לי...אבל לך תדע..

Runaway Train

New member
אני תמיד חשבתי ש

מגיל קטן,החינוך שלנו כבר הוא ככה להיות רודפי בצע או שתראו,דגו את הילד הזה בעזרת כסף יש לזה המון פירושים-שאנחנו גדלים על כסף ותמיד שעושים בעיות או משהו בכלל משחדים אותנו בכסף או מגדלים אותנו על כסף או נותנים לנו כסף סתם ככה וככה הרצון שלנו לכסף גדל יותר ויותר שתינוק קפץ למים בשביל הכסף ...(הא..) ואם תשימו לב יש כמה שירים שקורט כתב שמדברים על המצב שאנחנו חיים את החיים עם כל הכסף והרדיפות הזו... אקיצר יש המון .. אני חושבת שהכי נכון,זה שהחברה שלנו אנשים עושים מה שאנשים אחרים חושבים שיהיה נכון לעשות,כמו הקטע שהילד רודף את הכסף. כי תזכרו שהתמונה הזו היא בעצם חלק מהקליפ של COME AS YOU ARE ובשיר הזה מדובר על הדברים שאנחנו עושים וחושבים איך החברה שלנו תפעל ואז לפי זה אנחנו בעצם מתבססים,על הרוב-הרוב זה החברה

../images/Emo45.gif

מלמדים אותנו כמה שיותר להשיג את הכסף , מתארים אותו בתור פותר הבעיות האידאלי , נדמה שהוא הצרה לכל בעייתנו . וכך למד אב את בנו לעבוד לעבוד לעבוד ועוד קצת לעבוד והכל כדי שביום מן הימים יוכל להתרווח בווילה מפוארת כאשר המיליונים שמורים היטב בבנק. לכן אם תרצו ללמד תינוק לשחות , במקום כל הטרחה של שיעורי שחייה פשוט תנו לו כסף ותראו כבר בעצמכם איך הוא שוחה כדי להשיג אותו ...

Stillwater

New member
התאוריה של...

האהבה לכסף, המשיכה, תאבת הבצע זה הכל נכון (כך נראה לי). אבל לגבי מה שנקודה בחלל אמרה: "לכן אם תרצו למד תינוק לשחות, במקום כל הטרחה של שיעורי שחייה פשוט תנו לו כסף ותראו כעצמכם איך הוא שוחה כדי להשיג אותו..." לא כ"כ נראה לי כי אם תשימי שמים גם סתם דף נניח בצבע סגול התינוק ישחה לקחת אותו כי זה מושך את העין ותינוקות הם בכלל יצורים סקרנים. וחוץ מזה, אם תשימי תינוק במים גם בלי שום דבר להגיע אליו הוא ידע לשחות, רק אחרי גיל שנה בערך אנחנו מאבדים את היכולת הטבעית הזאת ואז צריכים ללמד אותנו לשחות בצורה נכונה.

Runaway Train

New member
כן בגלל שהמצאו ברחם עוד לפני

הוא שחה ברחם והוא כבר יודע לשחות! אבל הם כן מתקשים עם הסגירת פה , הם פותחים אותו לפעמים במים ובולעים מים..:)

electricGirl

New member
אני חושבת שזה די פשוט.....

מגיל הינקות אנחנו מחונכים להיות רודפי בצע כי ההורים שלנו והחברה - הגדולים שאחראים עלינו - זורקים אותנו למים לרדוף אחרי הכסף.

חח,טוב אני לא בקיאה כמוך בתינוקות

אבל בין היתר התכוונתי למה שelectricGirl אמרה. התינוק על העטיפה הוא רק דוגמא לכך שתעבת הבצע מתפשטת גם לעבר ילדים (דרך ההורים , החברה , מה שזה לא יהיה ). אז אולי זה לא ככה אצל תינוקות,אבל אם תקחי ילד בן 6 ותתני לו לשחות או אחרי שטר של 20 ש"ח או אחרי דף סגול , רוב הסיכויים שהוא יבחר בכסף למרות היותו ילד שאמור ליהות תמים וסקרן , היכולת הזאת נאבדת . התינוק הוא רק דוגמא מוקצנת לכך שה"מגיפה" הזאת מותירה את נגעייה גם על ילדים .

Stillwater

New member
את לא יכולה להשוות...

ילד בין 6 לתינוק. ילד בגיל שש כבר מבין מה המשמעות של הכסף ושעם ה20 שקל האלה הוא יוכל לקנות קלפים של המורדים והנייר הסגול לא יעזור לו בכלום. לעומת זאת עם תשימי לתינוק שטר של כסף ונייר מאוד, מאוד מקושקש רוב הסיכויים שהוא דווקא יקח את הדף המקושקש.

בתמונה הזאת

זה יותר ממה שקורה במציאות זה מיצג משהו: תינוק מיצג ילד קטן ותמים, ותאבתו לכסף מיצגת את ההפך מהתדמית שלו (קטן ותמים)

whatever4

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

דודי בלסר......... פחחחחחחחחחחחחח! קרעת אותי מצחוק................

ב נ נ י

New member
לא, לא זה קורטני לאב...

שאוכלת טישו דרך הסנטר.....יאק.......ולמה היא עושה את זה?! כי היא מתה מבושה.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה