העוצמה שבחתימה

העוצמה שבחתימה

האם מישהו שמע על השיטה? האם מדובר בשרלטן? או בסתם נוכל? ושמא בממציא גאוני? מי שמע, מי יודע?

גם אני הגעתי לאתר הזה לא מזמן...

נראה כמו שרלטנות, זה סותר הרבה עקרונות בסיסיים בגרפולוגיה

שייקה, אני מתפלא עליך, תקרא היטב

מטפלים וכנראה גם מטופלים שמתוודעים לשיטה לא רק שנעשים מומחים, גם מגלים אורות וחזיונות ואושר עילאי. סטייל "אלדין ומנורת הקסמים".

גימי1

New member
עם עובדות לא מתווכחים

שלום שייקה. לדעתי, הצנועה, את מי זה מעניין בכלל ? אם יש אנשים שמוכנים ללכת ולחשוב שהם משפרים את חייהם ואולי אפילו משפרים את חייהם, מי אני שאגיד להם שזה לא טוב ? אין זה משנה אם הוא גרפולוג או מתחזה (הרי כמו שכבר נאמר, אין הסמכה חד משמעית למקצוע) אז שיבושם לו.... להוציא אלפי שקלים על מוצרי דיאטה מפוברקים או על מיסטיקנים למינהם זה עדיף ? אז שכל אחד יעשה את החשבון לעצמו, אחרי הכל, הוא לא רמאי. לדעתו זה עובד ויאמין מי שמוכן.

ybni

New member
מה זה נהיה פה?

מדור פרסומת

kraveh

New member
גרפותרפיה

השאלה היא אם להתייחס לזה ברצינות או לא, ואם נתעלם לרגע מהעובדה שמדובר באדם שלא עבר הסמכה רשמית ולא הצטרף לשורות האגודה הישראלית לגרפולוגיה מדעית.. אז קודם כל השאלה כן היא - האם אתה "מאמין" בגרפותרפיה??. גרפותרפיה, על קצה המזלג, טוענת כי דרך שינוי הכתב של אדם, יוכלו להשתנות אצלו גם תכונות אישיות. כלומר - הדרך ההפוכה ממה שאנו נוהגים לעשות. כאן יש מחלוקת בין אסכולות שונות ודעות שונות בגרפולוגיה. אני עצמי, למרות שלמדתי את הנושא לעומק באנגליה, באקדמיה הבריטית לגרפולוגיה, לא מצליחה עדיין להאמין שעל ידי שינוי הסימפטום ניתן להשפיע על הגורם. לי אישית זה נשמע לא הגיוני. זה נשמע לי כאילו להבדיל, וכמובן שלא ברצינות, להגיד לדוגמנית שתלבש בגדים של עורכת דין ולצפות שהאי-קיו שלה יטפס בעקבות זה ב-20 נקודות. מה דעתכם? בכל מקרה למי שבכל זאת מעוניין אני יכולה להפנות לספרות מקצועית בנושא הגרפותירפיה.

למעשה שאלתי כוונתה לא לגרפותרפיה

כשלעצמה, אלא ליומרה לנתח רק חתימות, ובדרך שונה לחלוטין מן הגרפולוגיה המקובלת. גם שינוי החתימה מאפשר להגשים משאלות כמעט כמו דג זהב. הגרפותרפיה המקובלת היא כמובן הרבה פחות יומרנית.לא מדובר כאן על הגדלת האי קיו, אלא על טיפול במצוקות ובהפרעות התפתחותיות שונות, בדרך של הרפיה, הגמשת התנועה, רכישת יתר ספונטניות מחד ויתר שליטה ואיזון מאידך. זה אינו שונה בהרבה מן הטכניקות של תיראפיה באמצעות תנועה שנפוצה היום למדי. ניתן למצוא חומר בעברית על הנושא ב"גרפותרפיה" של ד"ר יוגב, ולאחרונה בספרה החדש של חווה רצון, "ילדים כותבים". יש על כך ספרות ענפה בצרפתית, כמו הספרים של אוליבו ושל פיז'ו, שניהם גרפולוגים ופסיכולוגים, וכן בספר הקלאסי של חוקר בשם Ajuriaguerra שאינו גרפולוג, העוסק בתיקון הכתב אצל ילדים. יש חומר לא מבוטל גם בגרמנית, כמו הספר הקלאסי של הרמן מגדלנה. האם יש ספרות נוספת שהיית ממליצה עליה?

kraveh

New member
ומה דעתך

הייתי שמחה לשמוע את דעתך האישית על גרפותירפיה, האם אתה משתמש בזה או מכיר מקרוב טיפולים כאלו. מעניין

אין לי נסיון בתחום

איני עושה בזה שימוש ואיני עוסק בגרפולוגית נוער, שהיא התחום המתאים יותר לטיפול מסוג זה. גם אני כמוך איני משוכנע שזוהי האופציה הטיפולית הטובה ביותר.

למעלה