העונה נמשכת באלפים

talniv75

New member
העונה נמשכת באלפים

חורף אירופאי מצויין הייה ועדיין יש השנה.
אחריי חודשיים אינטנסיביים בתחילת החורף עם המון משקעים- שיאני השלג השנה הייו ארלברג (אזור סנט אנטון, לך וצורס) וסילברטה (אישגל) באלפים המזרחיים ואזור מרכז גראובונדן (אנדרמט, דיסנטיס) באלפים המערביים, אבל כמעט בכל האלפים (למעט האלפים הדרומיים) היו כמויות שלג מעל הממוצע לתקופה זו.
העלתי לדף הפייסבוק שלי תמונות מהחודש האחרון- הדרכתי בסנט מוריץ הלי סקי, פרי רייד וסקי טורינג וכן בלכטל (טירול) ובדיסנטיס. הדף נמצא ב http://www.facebook.com/#!/talnivguiding

הדבר היחידי שלא יצא וכנראה שלא ייצא השנה הייה לעבוד עם ישראלים כך שהסצנה הזו היא עדיין אניגמה בשבילי- אבל מי יודע, אולי שנה הבאה. בכל מקרה, אני מוסיף תמונה מאתמול ומאחל חג שמח.
טל

marceloros

Member
מנהל
מגניב

יותר מדי שלג זה גם לא טוב לא?
אני מתכוון בגלל בעיית מפולות, וראינו לא מעט כמו הרכבל שקרס או החבר פה שנקבר חצי במפולונות קטנה. מסוכן.

talniv75

New member
לא בדיוק מסוכן

הי מרסלו
מפולת צריכה 3 דברים על מנת להתרחש- שיפוע של יותר מ 30 מעלות, שכבת החלקה (השכבה עלייה מאסת השלג יכולה לקרוס ולגלוש) ושכבה עליונה מחוברת (תעיף מבט במאמרים שכתבתי באתר של סקי ביד, כנס בכתבות וחפש ב"סקי למתקדמים": http://www.skibid.co.il/tips/סקי%20למתקדמים תחת "המוות הלבן, מפולות שלגים הימנעות וחילוץ")כמובן שצריך גם שלג אבל יותר "חשוב" מהרבה שלג- חשובה הרוח. השלג הוא החומר ממנו נבנית המפולת, הרוח היא הבנאית.
כאשר יש שנה עם הרבה שלג, באופן כללי יש תנאים יותר יציבים, אני אנסה לתת הסבר פשוט: הרבה שלג עם הרבה רוח מביא למצב מסוכן, מעט שלג עם הרבה רוח מביא למצב מסוכן, מעט שלג ללא רוח מביא בדר"כ למצב מסוכן, הרבה שלג עם מעט רוח מביא למצב יציב. אם תרצה לקבל הסבר בדיוק מדוע אשמח לתת.
מה שהייה בצרפת מבלי שאכיר את פרטי המקרה, כנראה נבע מהרבה שלג והרבה רוח וזאת בפרק זמן קצר, אצלנו הימים האחרונים (ראה תמונה) התאפיינו בהרבה שלג עם מעט רוח מה שהביא לתנאי גלישה מעולים ויציבים או בטוחים מאוד- מצב מאוד נדיר בחורף.
מה שהייה באישגל ובסנקט אנטון (מפולת על הפיסט) נבע מטעות בשיקול דעת- טעות מקצועית חמורה- של הסקי פטרול באתר.
בסתיו אני בא לארץ לביקור ושם אשא הרצאה בנושא- אתה יותר ממוזמן.
בברכה
טל

drz400e

New member

למעלה