העונה החמה מתחילה עכשיו....

aשרון

New member
העונה החמה מתחילה עכשיו....

בצעד חסר תקדים ביטלה גרמניה את בחירתו של הזמר חביאר נאיידו, שהיה מועמד לייצג את המדינה בתחרות אירוויזיון 2016. ביטול ההשתתפות של נאיידו מגיע יומיים בלבד לאחר ההודעה על בחירתו, ולאחר גל מחאה אדיר ברשתות החברתיות ובציבור הגרמני בכלל, כנגד הבחירה בו.

ברשות השידור הגרמנית אמרו : "תחרות האירוויזיון היא אירוע מהנה שמעמיד במוקד מוזיקה והבנה בין בני אדם באירופה. מאפיינים אלה חייבים להישמר בכל מחיר. הדיון בנוגע למועמדותו של ניידו עלול לפגוע בתדמית התחרות וזו הסיבה שבגללה הוא לא יהיה נציג גרמניה". "מובן שמדובר באדם הגורם לקיטוב בחברה, מאוד הופתענו מלהט התגובות. לא הערכנו נכון את הבעייתיות שבבחירתו".

בחירתו של ניידו עוררה סערה שכן הוא ידוע בשל דעותיו הקיצוניות.
"אנחנו המומים מהבחירה. תאגיד השידור הגרמני הוא ציבורי וניידו הוא לא מישהו שצריך לייצג את החברה הפלורליסטית בגרמניה", מסרו לתקשורת הגרמנית נציגים מהקהילה הגאה. פעילים בקהילה דרשו לפתוח בחקירה נגד הזמר בשנת 2012 לאחר שאלבום בו השתתף השווה הומואים לפדופילים וטען כי הם מתעללים בילדים ועורכים טקסים שטניים. "איך אתם לא אוהבים את הואגינה? כל אדם יצא דרכה", נאמר באחד השירים.

בנוסף לכך נפוצו ברשת מספר ציטוטים שלו כנגד הומואים ולסביות, בעיה נוספת כאשר מגיעים לתחרות הנחשבת לכזו הזוכה לחיבוק מהקהילה הגאה בעולם לאורך השנים. ניידו גם פקפק באמיתות הדיווחים לגבי הפיגועים באסון התאומים ב-2001. "Raus Aus Dem Reichstag", שירו מ-2009 עסק בהשתלטות יהודים על מערכת הבנקאות.

בנוסף להומופוביה, על פי הדיווחים בתקשורת הגרמנית, נאיידו, בן למשפחה הודית-אפריקנית, מקושר לימין הקיצוני וסבור כי לגרמניה, כפי שהיא כיום, אין צידוק חוקי וכי גבולות המדינה צריכים להיות הגבולות לפני מלחמת העולם השנייה. הוא התראיין בשנה שעברה והזדהה עם "תנועת הרייך האזרחית" הקיצונית מאוד.

בראיון נוסף, שלוש שנים קודם לכן, טען נאיידו כי גרמניה היא "מדינה הנתונה תחת כיבוש".

תחרות אירוויזיון 2016 תיערך בשטוקהולם בירת שבדיה ב-10, 12 ו-14 במאי. גרמניה, הנמנית על אחת המדינות המייסדות של התחרות, לא משתתפת בחצאי הגמר, אלא עולה מראש אוטומטית לשלב הסופי. ישראל ביקשה, ואיגוד השידור האירופי אישר לא מכבר, כי המדינה תשתתף בחצי הגמר השני (12 במאי, מוצאי יום העצמאות), שכן ה-10 במאי הוא ערב יום הזיכרון לחללי צה"ל.

aשרון

New member
אנשים הזויים...

אני קורא טוקבקים והודעות של אנשים באתרים הישראלים בנוגע לביטול ההשתתפות של נאיידו בתחרות ויש להם פשוט טענות הזויות לכך שכן צריך לאפשר לו להופיע.

באתר וואלה אחת כתבה: 'לדעתי ניידו צריך להשתתף באירוע שכזה ללא קשר לדעות הקיצוניות שלו, כי באירוע שירה האדם נשפט על השירה שלו ולא על דעותיו. ובנוסף לכך שצריך לאפשר לו להשתתף, לכל אדם יש את הזכות לומר את דעותיו ואפילו אם זה לא מקובל על ידי אדם אחר. לגרמניה אין את הזכות להפלות או לבטל את דעתו ולשלול את השתתפותו של ניידו בשל דעותיו. ולכן הוא צריך לייצג את מדינת גרמניה ללא שום קשר לדעותיו'.

בפורום אירוויזיון בתפוז, אחד אומר: "אני ועוד כמה חברים (גם מהפורום הזה) מוכעסים שכמה הומואים יכתיבו את הטון לרשתות השידור השונות, במיוחד לאחר שהאמן המפוקפק נבחר ישירות לאירוויזיון עקב הצלחותיו המוסיקליו. בשום אופן אסור לו לקדם את מטרותיו במסגרת האירוויזיון, אבל הוא לפני הכל אמן מצליח עם קבלות, ולא ייתכן שהוא נפסל בגלל הומופוביותו". "נדמה שההומואים די רוצים להעיף את הסטרייטים מכל העסק..., ולא אני לא הומופוב, להזכירכם אני מגה אוחצ'ה שבימים ראוותנים יותר, כל הודעה שניה שלי התגאתה בזה שאני אוחצ'ה (אוייש, מתגעגע לזה)."

אנשים בכלל מבינים מה הם אומרים?
לאפשר להומופוב, גזען, ובעל דעות קיצון על המדינה ששולחת אותו להופיע ולייצג את אותה בתחרות בינלאומית בגלל ש"צריך לשפוט אותו על סמך המוסיקליות שלו נטו". אנשים חיים בסרט, להפריד בין אישיותו של אמן למוזיקה שלו (או לכל יצירה אחרת שאמן עוסק בה) זה מגוחך, כי זה הקשר הכי בסיסי באומנות.

ItsikH

Member
ראשית לא אישיותו עומדת על הפרק אלא דעותיו והשקפת עולמו
כי לא חסרו אמנים עם אישיות מבחילה שהוכרו כענקים.
שנית, גם השקפת עולם ודיעות לא חייבים להיות מבוטאים ביצירה האמנותית אלא אם היצירה הזו מבטאת רעיונות קונקרטיים - מוזיקה, להבדיל משירה, היא אמנות מופשטת ואין בה שום רעיון מוגדר למעט המוזיקה עצמה - בשיר יש טקסט ויכול [אם המשורר חפץ בכך כמובן] לבטא דיעות אישיות. הזמר ששר את השיר גם לא מבטא שום דיעות משלו אלא לכל היותר בבחירת השיר.
דוגמאות לשירים שאין להם שום רעיון קונקרטי

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=ZyxEAMsuBL4[/URL]
ואם כבר מצאתי בטיוב פנינה - יוסי ואבנר הצעירים בחזרה על המערכון
[URL]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=eRALZmy28gs#t=60[/URL]

Uri04

New member
איציק, האומן הספציפי הזה משלב גם אמירות אנטישמיות בשירים שלו

בסגנון של "היהודים שולטים בעולם" וכאלה. מדובר בזמר גזען עם 'קבלות' שהוא גם באופן טבעי (בשבילו) הומופוב. הוא אפילו לא הביעה צער או חרטה לשניה אחת ולכן הפסילה שלו מוצדקת.

אני לא כל כך מבין את הטענה שלך לפיה הזמר לא מבטא רעיונות שלו בשיר. תוכל להסביר? מרבית הזמרים כ-ן שרים שירים שהם לפחות מסכימים איתם אידיאולגית גם אם לא הם כתבו אותם. שלא לדבר על זמרים-יוצרים שעומדים במאה אחוז מאחורי השירים שהם כתבו.

ItsikH

Member
זמר במובן אמן מבצע. הרעיון של מוזיקה כאמנות די נכחד, בימינו
מוזיקה אינה אלא טפט ליווי לטקסט, במצב כזה אתה אכן צודק - כי הטקסט הוא זה שקובע. האפשרות שזמר ישיר שיר שאינו מבין את שפתו ואין לו מושג מה הוא אומר בלתי נתפסת בעולם נטול המוזיקה שאנו חיים בו ואתה מבטא.
מה נאמר כאן? באיזו שפה בדיוק?
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=V92OBNsQgxU[/URL]

Acoustic 3

New member
לא הבנתי כלום.

למה הגענו לניתוח הבדלים בין שירה ומוזיקה? ולמה הגענו לכך שדעות והשקפות לא חייבות לבוא לידי ביטוי ביצירה האומנותית כשבאופן מובהק צויין שהן כן באות לידי ביטוי בשירים שלו?
אולי פספסתי משהו?

באשר לאופיו של הזמר החביב, ברור שלא היתה הכוונה להתעסק באם הבחור אומר תודה סליחה ובבקשה וכו'. דעותיו והאופן בו הוא מתבטא הם אלה שעל הפרק (ובהרבה מקרים יש קשר מאוד הדוק בין השניים)

אני אישית עושה הפרדה מאוד גדולה בין אדם שלא רוצה להעניק זכויות לזוגות להט"בים לבין אדם שהוא פשוט הומופוב. לא כל מילה בנושא אנחנו צריכים לזעוק השמיימה ולקרוא "הומופוביה". מצד שני, אם אכן נכון מה שנכתב והוא השווה הומואים לפדופילים - הרי ברור מהי עמדתו.
נכון שיש הבדל בין אומנות לאמן (ואני לא אחטא פה בניתוח המוזיקה העכשיווית כי זה מיותר לחלוטין) - אבל אתה לא יכול לנתק את דעותיו של האמן ברגע שבחרת בו לייצג אותך, לא משנה מה תתן לו לשיר.

כאשר הוא "בשוק הפרטי", זכותו להגיד מה שעולה על דעתו והוא יתמודד עם התוצאות כאשר אנשים יבחרו להתנער ממנו או לצרוך את פירות העשייה שלו.
ברגע שהוא נשלח לייצג מדינה - טבעי שזו תתנער ממנו אם הוא התבטא באופן הנוגד את ערכיה.

ItsikH

Member
1. אמן לא *חייב* לבטא את דיעותיו והשקפת עולמו באמנותו - הוא
יכול אם הוא רוצה.
2. אישיות היא בכלל ענין אחר, לא חסרו אמנים דגולים שגם החזיקו בהשקפת עולם ודיעות הומניסטיות אבל בחייהם הפרטיים היו מנוולים.

כל שאמרתי הוא שהתפיסה שרואה קשר מחייב בין כל אלו - שגויה. במקרה הספציפי הזה האמן המסוים בהחלט בחר לבטא את דיעותיו והשקפת עולמו באמנותו.

Acoustic 3

New member
נכון לגמרי. ובכל זאת - לא על זה דברנו, אלא שדברנו

על אמן ש*בחר* לחלוק עם העולם את דעותיו והשקפותיו. הוא עשה את זה באמצעות אומנותו אך אני לא רואה שוני באם היה בוחר לעשות הפרדה.
הבעיה במקרה הספציפי היתה לשלוח אמן שאמירותיו לא עולות בקנה אחד עם ערכיה של המדינה.
טבעי שהמדינה לא תרצה בו לייצג אותה.

Uri04

New member
שרון...

המתנגדים להדחתו הם חבורה של טפשים גמורים. חבורה של מפונקים עם שכל של ציפור וככאלה אין צורך להתייחס אליהם מעבר ל-ללגלג עליהם ולעבור הלאה.

לא מבין אנשים שמגינים על בנאדם כזה..

רשות השידור הגרמנית עשתה נכון שביטלה את הבחירה בו לייצג את גרמניה בתחרות.
&nbsp
יש חופש דיבור ויש הסתה לשנאת האחר, והזמר הזה מסית לשנאת האחר ועוד נגד גרמניה עצמה. היה ברור שארגונים שונים יצאו נגד הייצוג שלו את המדינה. וחוץ מזה, האירוויזיון היא תחרות שמקדמת סבלנות, סובלנות ואהבה, והיא לא אמורה לארח אנשים בעלי דעות חשוכות כאלו.
&nbsp

למעלה