העומס בבתי המשפט גדל

העומס בבתי המשפט גדל

לפי הדוח שהתפרסם אתמול העומס בבתי המשפט גדל השנה. האשמות מופנות בעיקר למערכת המחשב החדשה ולשביתת הקלדניות. מכאן נובע כי בהחלט כדאי לנסות ולפתור את המחלוקות בדרכים אחרות: גישור, בוררות, מו"מ ישיר וכד'.

שילה1

New member
תודה איריס.אני רואה שעיקר העומס על בית משפט

השלום.יתכבדו השופטים היקרים והמלומדים,ויתחילו לשקל שליחת התובעים והנתבעים לגישור,פישור ובוררות,אצל מגשרים שרשומים היו ברשימת המגשרים של בתי המשפט,טרם ביטולה. או-תתכבד הנהלת בתי המשפט ותקים משרד גישור ליד כל בית משפט שלום,תמצא לכך תקציב או שבעלי הדין ישלמו,והעומס ירד פלאים. אומנם לדעת דובי זו אינה אחת ממטרות הגישור המוצהרות,אך זה פתרון. או -יחוקק חוק שמעל סכום תביעה מסוים,יהו בעלי הדין חייבים ללכת לגישור,ורק אם זה לא צלח,יגישו תביעה לבית המשפט.

כפי שכתבתי לא פעם

יש לקיים תוכניות הכשרה לעורכי דין לשמש כמייצגים בהליכי גישור- וכך הם ילמדו שאין הגישור בא לפגוע בפרנסתם

שילה- מתנצל על האיחור בתגובה

רק עכשיו ראיתי אותה... התשובה היא שטרם-אך בהחלט בכוונתי לעשות זאת. הענין אינו כה פשוט, כי בשל הבורות הרווחת בנושאי גישור בקרב עורכי הדין (גם אלה הפעילים בלשכה...) מידת הפתיחות לנושא אינה גדולה. עם זאת, אני בהחלט מוכן להרים את הכפפה ולקבל את עצתך מאחד השרשורים הקודמים: למרות חששותי ממהות עבודתה של לשכת/עמותת המגשרים אני מוכן לתת לזה צ'אנס ולפיכך הצעתי את מועמדותי לועד שלה. אם אבחר- בהחלט אהיה מעוניין לעשות נפשות לנושא זה (בודאי מול לשכת עורכי הדין, משרד המשפטים ואחרים). אני מקווה שיסתבר לי שבכל זאת יכולה הלשכה/עמותה להוות משקל מסויים בטיפול בסוגיה (בהיותה מייצגת מסה מסויימת של מגשרים)- וזה עדיף על פניה אינדיוידואלית של עורך דין שהוא גם מגשר ללשכת עורכי הדין.

שילה1

New member
תודה, דובי.אשמח מאוד באם תבחר.

ואשמח בהחלט אם הצעתך תתקבל,ותיושם.

למעלה