העולם של NWN

DallyLama

New member
העולם של NWN

אני לאחרונה גיליתי כמה נפלא העולם של nwn (neverwinter nights)ג€ במשחק מרובי משתתפים. אני מניח שחלק מכם יזלזלו במשחק בתור שחקני תפקידים אמיתיים גם אני זלזלתי עד שנכנסתי לזה. האפשרויות רבות ומגוונות בעיקר אם האפשרות להכין הרפתקאות משל עצמך ו DM mode. המשחק מגיע לרמה די גבוהה. מספק ביטוי חזותי לא רע. אני ממליץ בחום. מעניין אותי לדעת אם קיימת קהילה של שחקנים בארץ.

העולם קדם למשחק

ולמעשה - גם קדם למו"ד. מדובר בעולם המכונה "ממלכות נשכחות", פרי עטו של אחד אד גרינווד, שכתב עליו כמה סיפורי פנטזייה ואז הפך אותו לעולם משחק מו"די שהפך מאז למאוד מרכזי (בימי המהדורה השנייה הוא האפיל על גרייהוק בתור "העולם הרשמי"). אישית, אני לא ממש אוהב אותו - מדובר בעולם מהסוג שדוחף בכפיפה אחת כל מיני תרבויות מעולמנו ועוטף הכל בגזעים ולחשים, לטעמי הוא חסר כל אווירה פנטסטית, ומרגיש כמו עולמנו המודרני והגלובלי עם כל מיני תחפושות מצחיקות ואינפלציה אדירה בקסם לסוגיו.

DallyLama

New member
אמ לא ממש דברתי על העולם

אלא על הרעיון של המשחק עצמו לווא דווקא על העולם בו הוא נמצא. יצא לי לקרוא כמה ספרים של ממלכות נשכחות. אבל לא נתקלתי ב sword coast

זה עולם די צפוף

שנכתבו עבורו המון ספרים (די מבחילים) - אאל"ט חוף החרב הוא "סביבת ההרפתקנות הבסיסית הקלאסית" שלהם, ופה ושם יש כל מיני חיקויים לעולמנו - החל מפסאודו-אנגלייה הארתוריאנית (מונשיי), דרך עאלק-יפן וכאילו-אמריקה הפרה-קולומביאנית (קארא-טור ומזטיקה), אלף לילה ולילה (אל-קדים) ועוד כל מיני.

DallyLama

New member
כולם שייכים לחוף החרב

קראתי את מונשיי ועוד טרילוגיה שאני לא זוכר את שמה... שמכילה את הספר צלל-אלף

shadowfax

New member
חוף החרב היה אזור לא מפותח

מבחינת העולם וכל המוני הספרים וההרפתקאות שניכתבו עליו, לכן הוא נבחר כמקום למשחק (לא צריך להיות עיקבי), הוא נימצא באיזור הקלאסי של העולם אבל אין עליו הרבה יותר מאשר משפט או שניים כך שלמתכנתים היה הרבה מקום לעבוד מבחינת עלילה ואיזור מבלי לשקוע במחקר של כל ספרי הממלכות הנשכחות. ד"א האיזור גוייס למשחק באלדורס גייט במקור.

tapas tapas

New member
שני הדברים הנורמליים שראיתי בDND

זה העולם של DARK SUN ואפילו קצת SPELL CASTER היה נחמד.

למעלה