העולם שלנו מיוחד

miss messed up

New member
העולם שלנו מיוחד

היי
העולם שלנו מזה יפה! ואנחנו במקום לשמור על היופי הורסים את העולם!
חשבתם על זה פעם?
למה נזכרתי בזה פתאום? כבר תשמעו

היום הייתי צריכה ללכת לחנות מוסיקה , החנות מוקמת בעיר העתיקה, והעיר העתיקה שלנו היא ליד האגם וכל המים באזור. בקיצור מקום מאוד יפה לטייל בו בשביל לנקות את הראש קצת

עכשיו החנות גדולה מאוד יש בה 4 קומות בכל קומה דברים אחרים, קומה אם גיטרות צ׳לו כינורות וכל המשפחה שלהם, קומה עם פסנתרים כל הסוגים, פשוט מדהים. ועוד כל מיני דברים מדהימים. הסתובבתי שם ואמרתי לעצמי, תחשבו איזה דבר מדהים זה מוסיקה. בלי מוסיקה היה כלכך משעמם. אבל חשבתם על זה שהמוסיקה של היום הוא בלי טעם, לא שאני לא אוהבת את זה, אני מאוד אוהבת שירים של היום וכו. אבל רוב השירים של היום הם על ״ אני אוהב אותך... בלה בלה בלה״ הרוב זה רק על אהבה! לא הכל צריך להסתובב סביב אהבה! נכון זה משהו מאוד חשוב בחיים אבל זה לא הכל! יש עוד דברים חשובים מזה!!!
כשיצאתי הסתובבתי לי בעיר העתיקה וליד האגם וחשבתי מישהו חייב היה לעשות את כל זה.... עכשיו אתם בטח חושבים שחזרתי בתשובה. ממש לא!
אבל בכל מקרה אי אפשר להתעלם מזה!
אני אולי מאמינה באלוהים אבל לא בדת. יש מלא דברים שאני נגד אפשר להגיד שהמון דברים!
נכון החיים לא קלים, אבל אני חושבת שכל אחד יסכים איתי, שיש כמה דברים שכן יפים בדת, אז למה לא לעשות קומבינה ולקחת את הדברים היפים משני הצדדים ולעשות לנו חיים יפים??
אבל לי ניראה שזה רעיון מאוד אגואסטי לעשות את זה, אתם לא חושבים? לעשות מה שנוח לי וכו...

זה מזה מתסכל כל הסטואציה הזאות!!
תודה על ההקשבה, פשוט הייתי צריכה לשתף מישהו במחשבות שלי, כי פה אין לי אם מי לדבר

nini132

New member
מה רע באמונה באלוהים

במידה וזה עושה לך טוב אני אפילו בעד

לקחת דברים יפים מהדת זה כמו לקחת מנהגים יפים מהנצרות, כל עוד זה נעים לך זה מעולה ומומלץ

מה רע בלהאמין באלוהים?

רע מאוד.

זה כמו להאמין בפיית השיניים - זה חמוד בגיל שלוש אבל מחלת נפש בגיל מבוגר.

אדם מבוגר צריך לחיות במציאות ולא בדמיון ולחשב את צעדיו ולתכנן את חייו בהתאם.

nini132

New member
אין דבר רע בלהאמין בפיית השיניים

בהנחה שזה עושה לך טוב וזה לא פוגע בך/בסביבה שלך ואת נהנית מזה?
למה לא להנות כל עוד אפשר וזה עושה לך טוב?

rethinking

New member
לומר על אמונה באלוהים שזאת מחלת נפש

זה קצת חובבני,

יש מיליארדים בעולם שמאמינים באלוהים בצורה כזו או אחרת, כולם חולי נפש ?
רוב תושבי אירופה, אנשים משכילים תרבותיים נאוריים וליברליים מאמינים באלוהים וזאת מחלה ?

אחרי קצת מחשבה על היצירה הענקית הזו שנקראת יקום
בעיני לגיטימי להבין שיש פה משהו גדול יותר מכמה חוקי פיזיקה,

זה נוח מבחינה פסיכולוגית

מי שמאמין באלוהים חוסך לעצמו הרב פסיכולוגים בחיים
מאז שאני לא מאמינה באלוהים אני כבר כמה פעמים חשתי בור.
תחשבו כל פעם שקורה משהו ואין למי להתפלל אין על מי להשליך כל מיני דברים,אין כבר להגיד 'הכל מלמעלה' 'זה ניסיון' 'זה מה שאלוהים נתן' 'צריך לברך על הטוב כשם שמברכים על הרע' וכו'
קרה לי לאחרונה שקורה משהו ואני מיד זועקת 'שמע ישראל' 'שיר למעלות' וכו' ואז קולטת
ואיזה ריקנות כשמנשקים מזוזה
המזוזה פתאום נתפסת בעיני כמלוכלכת מאוד
תחשבו שהיא מחוץ לדלת וכולם נוגעים בה

יכולה רק להגיד שאחרי ששכלתי תאומות בגיל חצי שנה,ומאז אני בקשר עם המון הורים שכולים (ששכלו את ילדם)
אני חושבת שאם באמת קיים אלוהים ואלה הנסיונות שלו --אז אלוהים,הגחמות שלך לא משהו
ואם אלו העונשים שלו שכביכול מגיע לנו עונש --אז אלוהים,אתה אבא מכה,כל כך חזק. משאיר צלקות
אני כל הזמן אומרת שאם יש אלוהים אז הוא בטח יושב בקזינו בטורקיה ומהמר על חיים של תינוקות...

בקיצור,טעון !
מצטערת אם פגעתי במישהו,פשוט האזכרה שבוע הבא והכל כל כך כואב טרי ומדמם
--כל כך זהות אמא אוהבת אתכן,יקרות שלי

nissimlev

New member
אני באמת מבקש סליחה

אני באמת מבקש סליחה על מה שקרה לך.
ומרגיש את הכאב שלך והצער לא נעים
למרות זאת את באמת מעל בסדר''ג ועל דרך טובה,
עם כוח להיתחשב בזולת .....לכן...
כמו שמשה הוציא מים מהסלע ודויד הוציא דבש מהצור.

אנימרגיש שתמצאי את כל הכוחות הנחוצים לדעת שתקוותך היא להביא שפע רב .
לחייך ולכל הראויים בחייך

כי את עולמך כבר קנית..בדמיך..
אני אומר לך לדרך
חזקה תהיהיי

nissimlev

New member
דוד- צור - צוף -צוק -משהו דומה -דבש

לא אצלי
את סתם פוחדת
את יכולה לעלות על דעתך שאנשים איכפת להם ורוצים שיהיה טוב לאנשים בצרות שלא יאבדו תקווה '''

יש אנשים שרואים סרט עצוב ומתחילים לבכות'''

ומה שאנשים כמו תכלת עברו .
זה לא סרט
אז לרחמנות של בין אנוש '
קוראים היתחשבות...

לילה טוב אצלי

תודה ניסים

לצערי,אלוהים לא מבקש ממני סליחה אתה מבין??
אחרי מה שקרה בכיתי כל כך והתחננתי לאלוהים שיתן לי סימן שהוא קיים
ו......כלום

משהו,חלום,מברק (בצחוק) כלום!

התאכזבתי קשות
ופתאום הרגשתי ש'עבדו עלינו' במשך שלושים שנה האמנתי במשהו שלא קיים
ןפתאום נפער הבור
הריק הזה של חוסר אמונה

ואז הבנתי שקוראים לזה טבע ולא אלוהים
אם הייתי יודעת אז במקום לקרוא תהילים ותפילות ולקחת על עצמינו עוד ועוד דברים ולהביא רבנים במלא כסף היינו מביאים רופאים מכל העולם ומשלמים להם אפילו פחות ואולי יכלו להציל אותן
אבל במקום זה היינו עסוקים בתרומות לכל מיני ישיבות באומן אפילו ערב ראש השנה התפללו עליהן.וגם בכותל צעקו את השמות שלהן..

לערינו,לא עזר

אני מאוד משתתפת בצערך. אין צער עמוק כצער ההורים על אבדן ילדיהם. ליבי איתך.

לצערי איני יכולה להגיד לך שהמקום ינחם אתכם עם שאר אבלי ציון - כי זה פשוט לא יקרה.

אלוהים הוא לא אכזר - הוא פשוט לא קיים ולכן אין על מי לכעוס.

אפשר לכעוס, לא חייבים אובייקט להוציא עליו את הכעס. לכעוס ולכאוב את האבדן, את הגעגועים.

הטבע הוא לפעמים אכזרי ואנו הרבה פעמים עומדים חסרי אונים מולו. אבל אין את מי להאשים הרבה פעמים. וזה מה יש.

חזקי ואימצי, והחוזק יבוא לא מאלוהים שיבוא וינחם אותך - אלא מתוך תוכך פנימה, מהתשוקה לחיים הפנימית (שלא בחרנו בה, אלא שהיא נמצאת בכל בן אנוש). תאמיני בעצמך שיש בך את הכח להתנחם ולהמשיך הלאה עם הכאב של האבדן הנוראי.

אני מעולם לא שכלתי ילד ואני לא יודעת אפילו אם המילים שכתבתי פוגעות בך או מנחמות אותך - מעולם לא עמדתי במקומך. אם כתבתי משהו שעשוי לפגוע באיזו צורה - אנא סלחי לי - לא מכוונה רעה חלילה אלא פשוט מחוסר ידיעה ונסיון.

נגעת בי כל כך

כשקראתי מה שכתבת כבר חשבתי שחלילה את גם... כי באמת אנשים בדרך כלל לא יודעים מה להגיד או שפוגעים בלי להתכוון
שלא תדעי צער כזה מהו
חלילה לא על אף אחד

ואני כבר הפסקתי לכעוס ממזמן כי הבנתי שאין על מי

באשכבה (אני חושבת) יש איזה קטע שאומרים הללויה,הללוהו,הללו את ה',הללוהו,הללויה
בא לי לקרוע את הסידור!!!!!! לא מכעס אלא מהבולשיט הזה
עומדים וכואבים וקוראים שטויות ומהללים,כביכול,מישהו שהן מתו בזכותו

sidharta0

New member
חור בנפש

ראשית נגעת בי עמוק בנפש גם בגלל אובדנך היקר מכל וגם בגלל ה"חור" שנשאר לך אחרי שבאומץ ראוי לציון השתחררת מהאמונה באלוהים. בעניין הריקנות שאת מרגישה קחי את החוויה הזאת כמנוף להתפתחות רוחנית אמיתית! תשכילי למלא את החלל שנוצר בתוכן רוחני אמיתי. אם נחשוב חייבית את כמו תינוק שנולד מחדש!! כולי תקווה שתתחברי לחדוות ההתפתחות הרוחנית. רוחניות אמיתית היא הביטוי הנעלה ביותר של השאיפה לאושר.
אם יתחשק לך אשמח לספר קצת על עצמי ועל הצער שגרמה לי הדת החשוכה.
בברכת שקט נפשי

זו בהחלט מחלת נפש

זה שזה המוני לא הופך את זה לפחות ממחלה.

להאמין שמשהו דמיוני קיים במציאות ולייחס לו כל מיני תכונות - זו בהחלט מחלה.

nissimlev

New member
שלג את קוראת לי מחלת נפש.

.
ואחריי כן את חוזרת על המילים שלי בדרכך ;;
ולא זה אין מחלה ''
למרות שאני כתבתי לתכלת.ולא לך

תני לה את הזכות להרגיש את התמיכה ממי שנותן אותה
מבלי לישפוט על חשבונה

זו לא מחלת נפש!!

ניסים אני איתך
זו לא מחלת נפש!!!

פשוט זה משהו שאנחנו מאמינים בו שנים כי ההורים שלנו,מושא ההערצה והחיקוי שלנו,מאמינים ולימדו אותנו להאמין
וזה עובר מאב לבן מאם לביתה,זה יפה ונחמד כל ההתכנסויות ולימוד התורה
הכל מקסים למי שמאמין
איש באמונתו יחיה
אומרים מיליארד סינים לא טועים ----גם מיליארדי מאמינים לא טועים (לא משנה במה מאמינים,עצם ההיתפסות באלוהים)
הם מאמינים כי זה מה שלימדו אותם

לא מזמן אמרתי לאמא שלי "לקחו ספר דימיוני כמו הארי פוטר וקוראים לו תנ"ך"
היא ממש כעסה,לא יודעת מהיכן עזות המצח שלי הייתה להגיד דבר כזה
ואחר כך החלטתי שמקומי הוא לכבד אותם במה שהם מאמינים,וקראתי לאבא שלי שיגיד קדיש על הבנות,עשינו לו כבוד.
אם הייתי מאמינה כמו פעם אז הייתי בודקת היטב מה צריך לקרוא בכל מיני נוסחים ונותנת לאבא שלי לקרוא חלק ומביאה גם רב מקובל וגם תורמת המון כסף לישיבה שלו,אבל אני כבר לא שם..
לפעמים ריק לי בלי האמונה

ניסים, הייתי מתחלפת איתך,כואב לי שגיליתי את האור מהצד השני של המנהרה .

nonsensical

New member
אולי לא מחלת נפש

אבל עדיין חובת ההוכחה על המאמינים
שאלה פשוטה לי אלייך.
לפנינו שתי יצירות בלתי נתפסות.
אחת אלוהים (כמובן לשיטת המאמינים)
והשניה היקום.
כעת, אחת היצירות המופלאות הללו נוצרה כביכול יש מאין.

הבעיה היא שאם אנו אומרים שאלוהים קיים מאז ומעולם. למרות שאין לכך שום הסבר הגיוני, (ואנא אל תניפי לי את ההסבר המחבת"י שאלוהים כבורא, הוא מחוץ למשחק שלכל נברא יש בורא, כי אני יחטוף קריזה) אז אולי כבר פחות מופרך לומר שהיקום נוצר בצורה כזאת או אחרת בלי אלוהים.

במיוחד שהסברי המדע אודות היווצרות היקום הם מעט יותר משכנעים מהסברי היהדות אודות נצחיות האל.

ולגבי "המיליארד סינים לא טוענים" זו הטענה הכי מופרכת.

הלא שלשה וחצי מליארדי המאמינים פלוס מינוס, המצויים בכדורינו אינם מאמינים בזכות עצמם, איו להם כלל שליטה על היותם מאמינים ,כי הם ינקו את אמונתם עם חלב אמם, שאף היא ינקה את אמונתה עם חלב אמה, שאף היא ינקה וכו'

כל האמונה שלנו מושתת על בערותם של קדמונינו שההסבר היחיד שלהם לתופעות כאלו או אחרות, היה המצאות אל כזה או אחר, ותוצאותיה של אותה בערות חלחלו מדור לדור היישר אל מוחם של זאטוטים חסרי חשיבה עצמית.

והתוצאה העגומה היא בדמות 3.5 מיליארד מאמינים שעשרות אחוזים מהם מאמינים שדתם מתירה להם לבצע מעשים משוללי מוסריות לחלוטין.

nissimlev

New member
כל יקר.

את בסדר
תמשיכי
והגלים ימשכו אותך בדרך נכונה למענך ולמען כל יקר....

כמה מאמרים מעניינים

התבוננויות פסיכודינמיות בחוויית ההתגלות ובאמונה הדתית (יש בפנים חלק מעניין על התמודדות עם אבל)

למה אמונה היא מחלת נפש

למעלה