העולם מצחיק אז צוחקים

Jemand

New member
10 אצבעות מהמבורג.

תגיד, מה אתה יודע על החג שנחגג היום ברחבי גרמניה(חוץ ממהותו שהיא - איך לא - לשתות את עצמך למוות)? אני לא הצלחתי להבין בדיוק....

berlinale

New member
מחר

מחר זה כריסטי הימלפארט, כלומר עלייתו לשמיים של ישו. אבל אתה לא לבד. מישהו סיפר לי לא מזמן שהוא אמר לחבר נוצרי שהוא לא חוגג את חג המולד. אז הנוצרי אמר "באמת, למה?" ההוא עונה "אתה יודע מה זה חג המולד, נכון? מה המשמעות של זה?". והנוצרי עונה "בטח - נפגשים כל המשפחה ואוכלים ביחד". אין מה להגיד, חסר פה איזה רבבובדיה שיגיד להם שהם כבר מזמן שכחו מה זה להיות נוצרים. תגיד, איפה באמת רבבובדיה, איך זה שכבר מזמן לא שמעו עליו?

Jemand

New member
רבובדיה, שיחיה,

גזבר בריכת השחיה העירונית של מעלות-תרשיחא.

ribber

New member
שלמה בוחבוט שומר את התפקיד הזה

לבן שלו, כשיצא לפנסיה.

וכבר נאמר לי פעם

שכל החגים של הנוצרים קשורים בישו שעולה לשמיים, יורד מהשמיים, יורד מהשמיים ושוב עולה, כמה פעמים בשנה. ורק עכשיו קלטתי שגם פה חג בעצם. איזו הצתה מאוחרת...

mightybaron

New member
לא רק כריסטי הימלפארט

יש גם איזה שהוא חג של הכנסיות כאן והם מאוד מתרגשים כי השנה הקתולים והפרוטסטנטים חוגגים את זה ביחד בפעם הראשונה. אבל האפיפיור הזקן אסר להם לעשות את הקטע של הסעודה האחרונה ביחד עם הפרוטסטנטים.

זה (היה..) חג נוצרי, שנחוג בכל

המקומות הנוצריים. חצי עולם היה אתמול בחופש, ובטוח שרוב אירופה. זה יחזור על עצמו ב 9 ביוני, שנופל השנה על יום שני. שני החגים האלה - העליה לשמים והתחיה מחדש - הם ה"אפטר שוק" של איסטר. רוב מדינות אירופה (למעט בלגיה ואירלנד) הן מדינות נוצריות חילוניות עפ"י רוב האוכלוסיה, ולכן רוב האנשים, בעיקר הצעירים יותר, רואים בחגים האלה בעיקר יום חופש. מבחינת חגים שכאלה - מי שאוהב "ימי חוםש" בלתי מוסברים שכאלה - מומלץ לו לגור באירלנד - שם כמעט כל יום שני הוא חג שקשור בקדוש זה או אחר...

ואם כבר הזכרת איסטר,

מה חוגגים בו לכל הרוחות (האבות והבנים)? האם זה היום בו ישו נצלב? כן! אני עונה לעצמי כי פתאום נזכרתי. הרי הציעו לחון אותו לכבוד הפסח. ובגלל שלא הסכמנו הימח שמם עשו את מה שעשו לנו אלפיים שנה. ומה חוגגים בדיוק ב9 ביוני? הוא קם לתחיה אחרי שעלה לשמיים?

למעלה