העולם החרדי

זרוקה

New member
העולם החרדי

שלום לכולם אני חדשה כאן וממה שהספקתי לקרוא הפורום די מעניין יש לי שאלה: האם לדעתכם, העולם החרדי כפי שהוא עכשיו, עתיד להשתנות ולהיות יותר פתוח (כעת שכמעט בכול בית חרדי יש מחשב) או להפך, החרדים יסתגרו יותר בפני העולם ,ויחרימו את המחשבים(שהם הפתח לעולם שבחוץ).

אחר

New member
והתשובה החסרה היא:

חלק בודאי ישתנה. אצל חלק הפתיחות הזו תעורר תגובת נגד- יתחילו (וכבר התחילו) לאסור דברים שהיו מותרים או שהעלימו מהם עין עד עכשיו, כגון: מחשבים. גרעין חרדי קשה ומסוגר תמיד ישאר, זה רק משחק של כמויות. רק ימים יגידו עד כמה תהיה התופעה הזו משמעותית.

avidadon

New member
כבר עכשיו החברות מתאימות את עצמן

לצרכים המיוחדים של החברה החרדית בעיקר בשל הפוטנציאל הכלכלי שטמון בה. למשל חברת סלקום המציאה מסלול שנקרא "סלקום קהילות" ומאפשרת למנוי לתקשר רק עם מנויים חרדים.

חרדים

נראה לי שיש הרבה צדק בטענות על סגירות החברה החרדית. אני חושב שאת זה הרבנים הבינו כבר ולכן ישנו שינוי מרענן בחברה החרדית בזמן האחרון אך מובן שיקח זמן עד שזה יצליח לחדור.

חי אדר

New member
שינוי בדיעבד, והלצה קטנה

ייתכן מאוד ויחולו שינויים, והם כבר ממשמשים ובאים, אלא שבכל אופן ביחס לקצב ההולך וגואה של הקידמה, עדיין החרדים מחזיקים בעמדה מסתגרת. מה גם, ששינוי אצלם נובע בדרך של כורח המציאות ולא מתוך גישה פתוחה למציאות. לשון אחרת" אצלם השינוי יהיה בבחינת כמי שכפאו שד בדיעבד ולא לכתחילה. מכל מקום, חומר מעניין בעניין תוכלי למצא בסיפרו של יאיר שלג ´הדתיים החדשים´. על האורח ההיתבדלותי וההמניעים שלו, תוכלי למצא במחקראיו של פרופ´ מנחם פרידמן, ובמחקרו של פרופ´ יעקב כץ. אבל אם מדברים על שינוי בדרך הלצה יש שמועה האומרת כי עמלים עתה להמציא וויברטור על שעון שבת. וכמובן זה רק ליודעי ח"ן ודו"ק ן

שי1977

New member
ויברטור -לגבר או לאשה????

זה נשמע מאד מעניין אם אפשר להשתמש בויברטור גם בשבת ומה עם בובת גומי על שעון שבת???? עדיף בגרמא או בשינוי

דידית

New member
שאלה טובה!

אני מכירה את השאלה הזאת טוב משעות של דיונים עם חברים חרדים. תראי יש היום בעיה בציבור החרדי, יש את הצעירים שמתרחקים ונפתחים לעולם הגדול אם זה בוידאו, אם זה בטלויזיה ואם זה באינטרנט. אני מכירה הרבה חרדים שהכניסו טלויזיה ובכלל יוצאים לסרטים, למלונות בקיצור נפתחים לעולם. מצד שני יש את הציבור שמתקצן מאד, ככל ש"הסכנה" גוברת חלקים נרחבים מהציבור מתקצנים יותר. ההתקצנות הזאת היא ממש עוול לדעתי.אנשים מאבדים פרופורציות לחלוטין. אם פעם יכלנו לשבת עם בני דודים שלי ביחד למרות שקצת היינו יותר פתוחים, היום אין למי לדבר, המלתחות שונו, הילדים השתנו, וההבדלים בולטים בצורה ניכרת. בקיצור אני מאמינה שבציבור המודרני יותר, אם לא יקום מישהוא ויעשה שם מעשה הנורמות החברתיות ישתנו לחלוטין והפתיחות תהיה אפילו גבוהה יותר. והציבור החרדי הסגור, רק אלוהים יודע (או שלא) מה עוד הם ימציאו שאסור לעשות. (ראה ערך בפורום: בובות הפוכות בחלון ראוה) דידית. <לא ממליצה על חיים חפיפניקיים בחברה החרדית>

המממ.. האם ?

האם אני יכול לקרוא בין המילים שבסוגריים המשולשים משהו מעניין ? משהו חדש ?

גל נעים

New member
זרוקה:זרקת שאלה טובה,והנה סיפור חם:

הייתי מאוד רוצה לחזות שינוי מהותי בחברה הזו, אבל בכלל הגיוון העצום שיש בה השינוי לדעתי כרגע לפחות (ב-5 שנים הקרובות) הוא רחוק מלהיות משמעותי מכייון שיש כח השפעה עצום לרבנים, רק השבוע בני ברק התבשמה במודעות קיר הקוראות להחרים אישה אחת (חרדיה למהדרין שלא היתה לה ברירה והיא פנתה לבית דין חילוני אחרי שהבינה שבבית דין רבני או בד"ץ היא לא תוכל לעמוד על שלה ולממש את זכותה לתבוע את ששיך לה), התגובה של הרבנים היתה נסערת מאוד (מורדת במלכות...שלהם...) והם הוציאו פאשקווילים שקוראים להחרים אותה,את הילדים שלה,ואת כל מה שקשור בה. בקיצור-הם בשניה אחת של דפוס עם ריח דיו טרי הרסו למשפחה שלימה את החיים. ---- אני מאמין באמונה שלימה שכל עוד אנשים עם שכל ישר ינהיגו (עסקנים וכדומה) העתיד אולי יראה ורוד יותר. אבל ככל שהמתירנות נכנסת לרחוב,הנהנתנות מהחיים שהם כ"כ אוהבים לשנוא,ניצול האפשרויות שהעולם הזה נותן לנו ועוד פרמטרים שהם סולדים מהם ימשיכו-התגובה תהיה הקצנה חריפה והתחרדות ללא גבולות. זה בדיוק כמו עם חיה פצועה-חיה פצועה תמיד מנסה לתקוף יותר ברגעיה האחרונים... <גל פונה עם שני ידיים למעלה ואומר לקב"ה-אלו בניך שכ"כ חפצת בהם?>

שי1977

New member
הרבנים מושחתים ורקובים

כל בתי הדין של בני ברק הם עניין של גזל ורמאות

ממה שאני יודעת על העולם החרדי

ובעיקר לאור הסיפורים של דידית ותנאית, זה בכלל לא משנה - זה פשוט עצוב. >ספל חמאה נתקפת עצבות כשהיא נזכרת בזה<

למעלה