העובדים אינם עבדים

superyal

New member
העובדים אינם עבדים

תגידו מה יהיה עם האנשים? למה הם חושבים שאם אני שמה להם דלק באוטו אני עבד שלהם והם יכולים לתת לי פקודות ולדבר אלי לא יפה? מתי הם יבינו ש א. לא הם נותנים לי את המשכורת ו ב. גם אם כן יש צורה להגיד כל דבר שני מקרים מאתמול איש אחד בא לתדלק סולר מוזל עכישו הסולר אצלנו קצת יותר רחוק מכל שאר המשאבות אז הרכב שלו עמד ליד המשאבה של הסולר אבל הוא לא אמר כלום וחוץ מזה הרכב שלו היה הפוך ואי אפשר היה לתדלק אותו פתאום הוא צועק לנו "נו מישהו בא???" אז כיוון שכולנו היינו באמצע תידלוקים אחד העובדים (חבר שלי) צעק לו "אתה רואה שאנחנו עובדים וחוץ מזה אתה הפוך תתהפך" אז החוצפן הזה צועק לו "שאמא שלך תתהפך" כמובן שאף אחד לא ניגש אליו (יש לנו נוהג לא לעזוב הכל בשביל מישהו שמקלל אותנו) ואז שאלתי אותו מה הוא אמר בדיוק והוא צעק "בואו עכשיו (עם דגש על העכשיו" אז אמרתי לו שלא נראה לי שמישהו יגש אליו בקרוב בכל מקרה הוא בא אלי והתחיל לצעוק בתנועות מאיימות ואמרתי לו שלא ידבר ככה כי עכשיו בטוח לא יתדלקו אותו ואולי כדאי לו ללכת לתדלוק העצמי (מה לעשות אני לא נוטה לרצות לתדלק מישהו שמאיים אלי) ואז הוא אמר לי סתמי את הפה חוצפן הוא ניסה להתקשר לבוס שלי אבל הוא לא ענהה לו בכל מקרה כשדיברנו אחר כך עם הבוס שלי הוא אמר לנו שהוא מצטער אבל אין לו דרך לשלוט במה שהלקוחות אומרים כשהם עצבניים לדעתי לא צריך לתדלק מישהו כזה אבל לפעמים עדיף לסגור את זה כדי לא להגיע למצבים יותר קיצוניים שנגמרים רע אז בסוף המתדלקת השלישית תדלקה אותו רק כדי שישתוק כמובן שאחר כך הוא חזר אלינו וקילל עוד קצת ואיים שוב בל השתדלנו להתעלם אבל מה זה תסתמי את הפה???? מי הוא בכלל? המקרה השני מדבר עם איש פזומט (ההתקן הזה של החברות הגדולות שמתדלקים אוטומטית) בכל מקרה הגיע איש אחד עם הרכב ביקש פוזמט מלא ובינתיים כשהדלק זורם ניקיתי לו שמשות פתאום הוא אומר לי תנקי פה שוב תורידי את זה (היו לו סימנים כאלה מהזבובים עם הזכוכית) הצורה שהוא אמר את זה הייתה ממש מגעילה אז הסברתי לו (בעדינות) שזה לא יורד בקלות ואז הוא צועק עלי תשפשפי חזק יותר בשלב הזה התעצבנתי ואמרתי לו תקשיב ניקיתי לך את החלון זו לא שטיפת מכוניות פה אני לא יכולה לשפשף לך את חלון עכשיו שעה כדי הזה ירד אז הוא יוצא מהאוטו בצעקות מה זה צריך להיות את עושה שירות אז תעשי אותו עד הסוף או שלא תעשי אותו בכלל "אין בעיה אדוני אל תדאג פעם הבאה אני לא אנקה בכלל את החלון שלך" "את לא יכולה לעשות חצי עבודה (מוזר אני דווקא ניקיתי את כל החלון), "אדוני בבקשה קח את המגב תנקה איך שבא לך אם הייתי מדבר יפה כמו בן אדם משהו בסגנון של תודה רבה את יכולה אבל בבקשה לנסות להוריד את הלכלוך פה אז תאמין לי שהייתי מנסה" הוא המשיך לצעוק ולקלל ואז אמרתי לו שלמרות שיש לו פזומט אני לא חייבת לו כלום ואני מה לעשות לא עבד שלו אז שינקה לבד וזה מה שהוא עשה אבל תסבירו לי כל האנשים האלה מה בדיוק הם חושבים? שזה שאני עובדת בתחנת דלק מקנה להם איזו שהיא זכות עלי? שהם יכולים לדבר איך שבא להם, לקלל אותי, לתת לי פקודות ושאני אחייך ואגיד תודה אדוני אין בעיה מה שתגיד? אני מצטערת אבל גם אם זה היה עולה לי במקום העבודה לא הייתי מוכנה להשפיל את עצמי ולתת לאנשים האלה לדבר איך שבא להם מזלי שהבוס שלי יודע שאני בן אדם נחמד שלא מנסה לריב עם אנשים ושכנראה אם קרה משהו אז הייתה לי סיבה טובה לענות...

הלקוח הישראלי החביב...

שחושב שהכל מגיע לו ושכולם עובדים בשבילו ושאם הוא מחכה יותר מ-2 שניות סימן שמזלזלים בו. מה עוד חדש? גם בתור מלצרית נתקלתי בזה, בלקוחות שקראו לי בזמן שטיפלתי בלקוח אחר ושהתלוננו על המחירים (כאילו שאני קובעת אותם). לגבי אנשים שמקללים - אני אישית לא חושבת שצריך לשרת אותם. במקום הבוס שלך הייתי מבהירה לאותו אחד - אתה רוצה לקבל שירות אז אל תקלל את העובדים, זה עובר את גבול הטעם הטוב וגובל בהעלבת עובד ציבור (אמנם תחנות הדלק לא שייכות למדינה, אבל אפשר להפחיד אותו קצת עם זה. אדם כזה בטח מקלל גם את המזכירות בקופת חולים שכן יכולות להתלונן עליו בסעיף הזה). את היית בסדר גמור ואפילו יותר מזה, רק חבל שבגלל חלאות אדם כאלו נהרס לנו מצב הרוח לכל היום. תהיי חזקה.

ככה זה הלקוח הישראלי.

ברגע שהוא מוציא שקל מהכיס - את, אמא שלך, אבא שלך וכל מי שקשור אלייך חייבים לו עד יום מותכם (או עד יום הירצחו, מה שיבוא קודם). יצא לי פעם לדבר, לחלוטין במקרה, עם בן דוד של אמא שלי. בגלל שלא הייתי בטוח שזה הוא, לא אמרתי כלום - אבל הופתעתי מהדיבור של מישהו שאני מכיר כאיש מאד מאד נחמד. איזה צחוקים היה כששאלתי אותו אם יש לו אורנג'... וכשאמרתי לו שהוא דיבר איתי - נדמה לי ששמעתי את נימת האי נעימות בקול שלו... ככה זה, אין מה לעשות...

תלאבובה

New member
עבדים עבדים...

בקשר למקרה הראשון - באמת גועל נפש של בנאדם.. חוצפן.. מניאק.. מה שאת רוצה. באמת. אבל במקרה השני - לא יודעת. היית יכולה לשפשף טיפה יותר את החלון.. אני לא אומרת פוליש וזה אבל לא צריך להתעצבן מכל דבר קטן. אם אני אצעק או אתחצף לכל לקוח שמפקפק ביכולות שלי.. זה לא ייגמר.. ורוב הסיכויים שיפטרו אותי.

Reservoir Dog

New member
תחנות דלק ואופי השירות בהם

אני אדבר על העניין באופן של להסתכל על העניין משני צידי המתרס: קודם כל כשאני בא לתחנת דלק אני כמעט תמיד מקבל שירות מיידי ואדיב..וזה לא ממש משנה באיזה תחנת דלק אני עושה זאת. צריך להבין את העובדים שם שמתזזים ללא הפסקה ואם הם לא קלטו אותך עדיין ויוצא מחכה מצב שאתה מחכה קצת יותר אז מחכים..אם זה כבר יותר מידי אז מעירים את תשומת הלב של מישהו.. סה"כ הביקור בתחנת דלק לא אמור להיות משהו מסובך ,יש אנשים שבכלל לא מחפשים את כל התוספות שמציעים כולל הבדיקות שמן מים והניגוב חלונות. מההיבט השני של לעבוד במקום,אני עדיין לא משוחרר מהצבא אבל עוד חודשיים זה קורה ואני בהחלט חושב גם על לעבוד בעבודה מועדפת..כל הקטע זה לדעת לעשות את העבודה למרות שזה שוחק ולדעת להתמודד עם כל אחד בצורה הכי עניינית ואם הבן אדם ממש מופרע אז לערב עוד עובד,לא לספוג הכל לבד..ולדעת שכשנכנסים לעבוד במקומות האלה זה יקרה ולא פעם אחת. המנהל גם יודע את זה ויודע סה"כ מי עובד טוב ומי בעייתי..ואני לא חושב שיש הרבה עובדים בעייתיים. ספרו עוד סיפורים על התחנת דלק ..קרה לכם שפעם תדלקתם את הדלק הלא נכון למישהו ? מה קורה בעקבות זה ? קרה לכם שהתבלבלתם בכסף ? איך עוברת ההכשרה לתפקיד והאם היא על חשבונכם ?

למעלה