העובדות והפתרון:

resh0

New member
העובדות והפתרון:

העובדות: לפני הסכמי אוסלו האומללים, כל מדינות העולם סבלו מייצר האלימות הפלשתיני. הטרור הפלשתיני היכה בכל בירה בעולם... וראו איזה פלא, מיום החתימה על ההסכם האומלל, כל יצר האלימות הפלשתיני מתנקז אל מול מדינתנו. בוודאי שהעולם תמך בהסכם אוסלו והוא ידע בדיוק למה! הוא היה מוכן לשלם כסף רב ואפילו לתת פרס נובל לטרוריסט שעד היום לא הוכיח קצה של כוונות לשלום. תתפלאו, אבל לדעתי העולם מעוניין שכך ימשיך המצב!!! כולל מדינות ערב. גם לירדן ולמצריים נוח עם העובדה שיצר האלימות הפלשתיני לא פועל כנגדם... אין עוד עם בעולם פרט לפלשתינים, שמחונך לאלימות ושולח את ילדיו לבצע פעילות אלימה מדי-יום. עם שמגדל רוצחים מתאבדים ואח``כ עושים להם הלוויות מפוארות... לא יעזור. אם חפצים אנו בשלום, חייבים אנחנו לדכא את יצר האלימות הפלשתיני! או, שנוותר על חלום השלום... הפתרון: והיה ונצליח לדכא את יצר האלימות הזה יש להציע לפלשתינים כדלקמן: 1. הפרדה פיזית מלאה. לא יהיו עוד חיכוך בין פלשתינאים/ערבים לבין יהודים/ישראלים. 2. השטח שיוקצה לפלשתינים יילקח מכל המדינות הסובבות את ישראל. ישראל תתן, ירדן תתן (2/3 מאזרחיה הם פלשתינים), מצריים תתן, סוריה תתן. 3. השטחים יהיו בתנאי אוטונומיה: כלומר שליטה מלאה פרט לנושאים הבטחוניים והשימוש באוצרות הקרקע. פתרון המקובל ברוב הסיכסוכים הטריטורייליים על-פני כדה``א. 4. לאחר תום תהליך הטרנספר (ישראלים/יהודים לפה, ערבים/פלשתינים לשם - ``הפרדה פיזית! אחנחנו פה, הם שם...``), מכל מדינות המזה``ת, אז אין להתנגד להקמתה של מדינה פלשתינית עצמאית ריבונית על השטח שהוקצא. 5. עד להשלמת התהליך תשלל מפלשתינאי ישראל הזכות לבחור ולהבחר (כל יתר הזכויות/חובות תשארנה), את הזכות הזאת הם יקבלו בבחירות לראשות הפלשתינית. 6. כל המטרונספרים משני הצדדים יזכו לפיצויים הולמים, כאשר ראשוני העוזבים יקבלו את הפיצויים הגדולים ביותר וכך הלאה עד להשלמת התהליך. 7. סדר הגודל של הקרקע שישראל תעביר לפלשתינים יהיה בסביבות ה- 50% מאדמות יש``ע, בכפוף להסכמה פלשתינית על ביצועו של הטרנספר הדו-צדדי בהסכמה. בסיומו של תהליך אף מדינה במזה``ת לא תסבול מנוכחות פלשתינית בתחומה, הפלשתינים יוכלו לנהל את עמם הגדול ולבצע קיבוץ גלויות לתפארת! ושלום ישרור.

אלוני.

New member
עובדות והיסטוריה

קדמו להסכמי אוסלו שש שנים של מהומות בשטחים. קדמו למהומות בשטחים שנים רוויות מדם: קטיושות מלבנון שהובילו למלחמת של``ג. פיגועים באזרחי המדינה כאן ומעבר לים. אתה באמת חושב שתוכל להגיע להסכם ולהבנה בזה שתאמר להם שירדן מצרים וסוריה יתנו? אגב, אני חוזר לשאלה המקורית: מה אתה מציע שישראל תיתן ? אתה מתעלם מעובדה פשוטה, והיא עובדה היסטורית ללא קשר לדעה הפוליטית, השטח שהפלשתינאים יושבים עליו היה בשליטה ירדנית ומצרית ונכבש על ידינו מהם, המדינות הנ``ל מבחינתן לא דורשות את השטח אליהן אלא לפלשתינאים בהסכם שיהיה מקובל על שני הצדדים.

resh0

New member
הסטוריה????

מתי התחילה ההסטוריה??? ב 1967 ? ב 1948 ?? ומה היה לפני??? אין שום קשר בין הסטוריה לבין זכות לריבונות על שטח!!!!! הגיע הזמן שכו-לם יבינו את זה. מדובר בעובדה כלל עולמית ואיננו יוצאים דופן בנושא זה. אנחנו כבשנו?? וממי הם כבשו? וממי הנכבשים כבשו..... כל מ``ר על-פני כדה``א, הינו שטח כבוש... תקן אותי אם אני טועה. בהחלט ניתן להגיע להסכם כזה! 2/3 מאוכלוסייתה של ירדן הם פלשתינים! הם ישמחו לוותר על חלק מאדמתם בתמורה לטרנספורם של כל הפלשתינים שבתחומי מדינתם לשם. כנ``ל גם הסורים והמצרים. אם לא ידוע לך, במזה``ת ישנם מעל ל 5 מיליון פלשתינים!!! 1.2 בישראל, 1.5 בתחומי הראשות והיתר במדינות ערב שמסביבנו. מדובר איפה בבעיה שכוללת את כל מדינות ערב. הפתרון שהצעתי הוא פשרה שיש בה כדי להביא לפתרון מוחלט!!! הפרדה ושלום. כל דרך אחרת תביא אולי ``הסכם שלום`` אבל לא שלום.

האם אני מרגיש,אלוני..שאתה

לא כל כך בטוח,לגבי זכותך על הארץ בה אתה חי ? האם אני יכול להבין, שלעובדה שהיינו פה לפני אלפי שנים אין כל משמעות בעיניך ? וכל זה-בגלל שהערבים היו פה כאשר הגעת ? אמור לי-איזה זכויות יש לאדם הלבן בצפון אמריקה? אילו זכויות יש לפולנים על שלזיה ? בגלל שחיו בה,למשך 100 שנה,במאה ה-15 ? בארה``ב- לא היו אינדיאנים קודם ? אז,האם אתה מציע להחזיר את ארה``ב-לאינדיאנים ? אשמח לשמוע.. מרק.

resh0

New member
הוא לא יענה לך! גם לי לא יענה.

כך זה פחד הבימה... הפחד לעבור ברגע אחד מהצד המבקר לצד המבוקר...

אלוני.

New member
resh

מה שיפה אצלכם זה משהו כמו מערכון של הגשש : אתם רוצים לקבוע מה יהיה מזג האוויר מי יהיה השופט ומה תהיה התוצאה. אני שמח שיש ביניכם הסכמה, כמו שזה נראה גם מנהיגי הימין מוליכים להסכמות אחרות. ההתייחסות שלך כאילו מדינות ערב ישמחו לוותר ועוד אמירות גורפות לא עומדות במבחן המציאות. הימין מתמחה בשיגור סיסמאות לאוויר, בד``כ סיסמאות ריקות שאינן ניתנות ליישום: בגין לא היה מסוגל לשמור על ארץ ישראל השלמה לנצח, בגין לא היה מסוגל לשמור על הארץ שתשקוט ארבעים דקות, שרון לא מסוגל להכניע את הטרור ולתת לצה``ל לנצח אבל אתם עדיין מאמינים בזה. קומו והביטו בממשלת ישראל: אריק שרון ראש הממשלה, גנדי, לנדאו, ליברמן, לבנת הם היום ממשלת ישראל והמדיניות היא עדיין שגוייה לטעמכם. אז עכשיו יש תאוריה חדשה : ביבי יביא את המפנה. אנשים שאינם מוכנים לעולם להתמודד עם המציאות אלא להאשים אחרים במצב הקיים ותמיד חושבים שמטה הקסם נמצא בידיו של מישהו אחר, תמיד זה איזה משיח תורן, אף פעם ז לא מישהו כאן ועכשיו, אף פעם זה לא פתרון ריאלי, תמיד זה פיתרון שעשר שנים קודם היה ניתן להשיג אותו אבל כמובן שזה לא מתאים לעבוד און ליין......הרי היום הליכוד היה חותם על האופציה הירדנית . רק שרון יביא שלום.

אלוני-אתה מכה H-(

אני שאלתי אותך שאלה אחת חדה,ברורה,ומחייבת התיחסות מצידך ומה אתה עונה לי ? שוב ממחזר לי את בגין מקיברו? ענה על מה ששואלים אותך או שתוק.. אתה יודע מה שתוק חבל שתתאמץ בהקלדה גם כך המענה שלך יהיה ג`יבריש.. מרק.

אלי.

New member
אלוני

ההספקת כבר לשכוח ששכחת מה זה להיות יהודי ? באמת, אלוני ... לזכותו ייאמר שהוא מכה על חטא האמירה הזו (ואולי על עוד אחת), לפחות בראיון האחרון. לחובתו ייאמר, שאם באמת יחליט להכות על כל חטאיו כולם, לא יספיק האיש להיות ראש ממשלה לפחות בעשוריים הקרובים ...

אלוני.

New member
אני עובד על זה

בשלב ראשון אני מפסיק עם הסיפור הזה של הכנסייה כל יום ראשון, זה משגע את הילדים שלי, הם לא מבינים למה כולם הולכים לבית כנסת בשבת והם חייבים ביום ראשון להפסיד לימודים... שלב שני אני עובר לכפר סבא, שמעתי ששם גרים רק יהודים. שכחתי משהו? רק שרון יביא שלום.

אלי.

New member
עכשיו אני מבין למה לא נפגשנו בתפילה

כי אני מתפלל דווקא ביום שישי, כיאה לפסאודו-שמאלן. ואגב, גם אני הולך לחזור ליהדות - ברגע שיימצא קונה למחצלת ...

אלי.

New member
כן, גם אני חושב כך -

אם הוא לא היה מתנשא כ``כ, ולא היה מבקש לפרק את הכנסת בשביל שכבודו המנופח יצליח להדחס למשכן - היום הוא היה ראש ממשלה, בדיוק כפי שאתה מטיף. מצד שני, אם זה אכן היה קורה - גם אני וגם אתה היינו אוכלים את הלב בגלל המנהיג הלמך, בעוד שבמצב הנוכחי - לפחות אני (ועוד כ-70% מהעם) מרוצה.

resh0

New member
לא יאומן! הבא נשווה בעניין זה:

נתניהו יכל לנצח את הבחירות בהליכה!!!! נכון שברק תקע אותו (וגם את כל המדינה) עם הבחירות המיוחדות, אבל אילו רצה נתניהו, היה בקלות נבחר לראש ממשלה בתנאים שנוצרו. לסיכום: נתניהו ויתר!!!!! ויתר על כסא ראש ממשלה בשביל עקרון. זאת התנשאות??? לעומתו... סכיזופרן סדרתי היה מוכן למכור את כל נכסיה של המדינה ולו אר להגדיל במעט את סיכוייו העלובים להבחר... הוא זיגזג מקיר לקיר, הוא קיים ``מתן ומתן`` תחת אש. הוא הכריז על בחירות מיוחדות בגלל הפחד מהתמודדות מול נתניהו, בניגוד מוחלט לרוב עצום בעם שאצה בחירות כלליות. זאת התנשאות!!!! ההתנשאות של השמאל הועילה ותמשיך להועיל לימין! המשך במאבקך הצודק.

resh0

New member
טיפוסי לחלוטין. לא ענייני.

אתה בא בטענות על ססמאות ובעצמך מדבר בססמאות! בגין לא היה מסוגל... בגין לא ויתר על אף שעל ממדינת ישראל!! עבור קומץ קיצונים, סיני וימית הם חלק מא``י השלמה, אבל עבור רובנו לא. שרון הכניע בעבר את הטרור, משמע שה``טכנולוגיה`` קיימת. נדרשת תקופת למידה והכנת תכנית. המדיניות שגויה מכיוון שחבל על הזמן! הפערים בין הצדדים עצומים וברור שזה יוביל לעימות, אז מה? לחכות שייצטידו בעוד אמל``ח?? כדי שהם יקבעו את התאריך והמקום??? המציאות היא בדיוק כפי שתארתי אותה!!! כל מ``ר על-פני כדה``א הוא שטח כבוש ומכאן שלא ניתן לקבוע כללים הראויים לשטח כבוש. זאת המציאות שצריך להשלים איתה ולא להתמודד איתה. הפתרון שהצעתי הינו ריאלי ביותר!! אוטונומיה הוא הפתרון המקובל בכל הסיכסוכים הטריטורייליים בעולם! לפני שחושבים על ``ריאלי``, צריך לחשוב האם הפתרון הוא פתרון. האידיאולוגיה של השמאל היא לגיטימית, אבל הוכח שבמקום להביא לשלום, היא מביאה למלחמה! תחשוב טוב! להביא אל פתח ביתנו ארגון טרור פרופר, לתת לו סמכויות ואדמות, לתת לו נשק ותחמושת, לתת לו כסף המיועד לתשלום שכרם החדשי של אלו המתאמנים מדי-יום על ביצוע מוצלח של ירי בראשה של תינוקת... זה המתכון לשלום.... זה המתכון לשלום???????????????????????? זה פתרון ריאלי? אתה מסוגל ``לחשוב טוב``???

אלוני.

New member
resh

שרון הכניע את הטרור ? מתי ? בהיותו אלוף פד``מ לפני שלושים שנה ? כדאי היה לרענן את הזיכרון ולדעת שהפעולות שננקטו אז היה בעקבות רימון יד שהושלך על משפחה ישראלית עשרים ואחת שנים לפני הסכמי אוסלו (כמו גם אביבים, מעלות, מינכן, אוטובוס אגד, נהריה, סבוי ועוד) , המלחמה הזו קיימת שנים היא לא נולדה ב- 1993 . ואני מקבל את דבריך, בא נחיה כאן ועכשיו בלי סיסמאות, שרון היום ראש הממשלה וכל הכלים בידיו, קיבל אמון בלתי מסוייג האם ייתכן שהוא מגיע לאותה מסקנה ??? לגבי השטחים הכבושים בכל העולם אכן נכון הדבר וכפי הנראה אם היינו מקימים את המדינה לפני מאה חמישים שנה ו``מטרנספרים`` את כולם לפני ימי cnn הרי שהיום הבעעיה הייתה שונה, אבל זה לא המצב . הבעייה היחידה בהצעתך היא שאתה רוצה להציע לצד השני פתרון שתלוי בהסכמת צד שלישי שברוב חוכמתו הוציא עצמו מן המשחק הזה והעביר את הכדור אלינו.

resh0

New member
שרון הכניע את הטרור בלבנון.

אבל חבל להכנס לוויכוח בנושא. הנושא העיקרי הוא שיש צורך להבין כי ללא דיכויו של יצר האלימות הפלשתיני, לא יכון שלום. אם הבנו את זה, ברור שה``תיק`` הזה יפול עלינו, למרות חזיונותיהם של אדריכלי אוסלו הנכשלים שסברו להם כי באמצעות הנשק שהם יתנו לטרוריסט, ישמיד הטרוריסט את תשתית הטרור ``בלי בג``ץ ובלי הצלם...`` ברור כי עלינו לבצע את התיק הזה כאשר יש להקפיד על העניינים הבאים עפ``י הבדר בחשיבותם: 1. צימצום למינימום של נפגעים ישראלים. 2. הסבת סבל מינימלי לפלשתינים חפים מפשע. לאחר הסרת המכשול הזה, מצטרך להגיע להסכם עם החמולה הפלשתינית שתזכה במאבק הדמים על ירושת ערפאת אחרי שנחסל אותו. תהיה זאת מלחמה פנימית עקובה מדם, אך נחכה בסבלנות. הCNN לא מעניין אותי ולא צריך לעניין אף אחד! זכור: ראש ממשלת ישראל הוא ``רק`` ראש ממשלת ישראל... מחובתו בראש ובראשונה לדאוג לבטחונם של אזרחי ישראל! כך נהגה, נוהגת ולעולם תנהג כל מדינה שפויה בעולם. הצד השלישי... הפלשתינים הם הפארונקל של המזה``ת. מדינות ערב מאוד מעוניינות בהקמתה של מדינה פלשתינית (רצוי שלא על חשבון שטחן) כדי שיוכלו לטרנספר אליה את כל הפליטים הפלשתינים שבתחומן. כפי שהעבירו את הכדור אלינו, כך ניתן למסור אותו בחזרה!!! אבל אני בעל-זאת מאמין כי אם כך מה שיצטרכו הירדנים/סורים מצרים כדי להפטר מהפלשתינים בתוכם זה ויתור על שטח שגם כך לא מיושב/מעובד, הם יקפצו על המציאה!!! אם לא תהיה הסכמה על התכנית אותה אני הצעתי, על ישראל להכריז על תאריך שממנו ייחל התהליך חד-צדדית!!! כאן זה תלוי אך ורק בנו. שלילת הזכות לבחור ולהבחר לפלשתינאי ישראל יכולה להיות מתוחכמת. למשל: עוברים לשיטה אזורית וקובעים כי מאזורים המאוכלסים בפלשתינאים ישראלים, יצא רק נבחר אחד... זאת הדרך היחידה בה דמוקרטיה יכולה להגן על עצמה. בהודעתי הזכרתי את הקונספציה של הסכם אוסלו ולא מצאת להכון להתייחס, כנראה היות ואתה מסכים עם הטעות הנוראה. צריך הסכם חדש!!!!! כזה שיזרום עם המציאות בשטח ואם השוח כרגע לא מאפשר הסכם כזה, אז יש לשנות את תנאי השטח באמצעים צבאיים. או, לוותר על חלום השלום. מהי ``הדרך הריאלית`` אותה אתה מציע???

למעלה