העדר טיפוח למצוינות

מצב
הנושא נעול.

1שייכת

New member
מסכימה לגמרי. תמיד תהיתי -

העדר טיפוח למצוינות
כתבה מתוך Y NET
למה רק ל-2% מהאוכלוסיה יש פיתרון? מה עם ה-10%? אולי 20%? ולממוצעים - אתגרים והעשרה? הבעיה ידועה - וגם הפתרון. רק כשהמשכורות למורים יהיו מתגמלות ובכך יהיה אפשר למשוך אנשים טובים - רק אז רמת החינוך תעלה. כל עוד המדינה רק מדקלמת שהחינוך הוא האתגר הכי חשוב אבל לא מתייחסת למורה כאל בעל המקצוע הכי חשוב, שעליו לשאת את בשורת החינוך לכולם - המצב יישאר על כנו.

יש פתרון ל2% מהאוכלוסיה? ../images/Emo12.gif

למה רק ל-2% מהאוכלוסיה יש פיתרון? מה עם ה-10%? אולי 20%? ולממוצעים - אתגרים והעשרה? הבעיה ידועה - וגם הפתרון. רק כשהמשכורות למורים יהיו מתגמלות ובכך יהיה אפשר למשוך אנשים טובים - רק אז רמת החינוך תעלה. כל עוד המדינה רק מדקלמת שהחינוך הוא האתגר הכי חשוב אבל לא מתייחסת למורה כאל בעל המקצוע הכי חשוב, שעליו לשאת את בשורת החינוך לכולם - המצב יישאר על כנו.
יש פתרון ל2% מהאוכלוסיה?

ואת רואה בזה פתרון?

תוכניות המחוננים, לא?
ואת רואה בזה פתרון?
אני רואה בזה נסיון לצאת ידי חובה, שהוא אולי נחמד עבור אלה שמתקבלים לשם אבל לא שום דבר מעבר לזה. לא טיפוח מצויינות, ובטח שלא מענה לצרכים (דבר שהוא רק יום בשבוע לא יכול להיות מענה לצרכים, בטח לא כאשר הרבה בעלי אותם צרכים נשארים בחוץ).

1שייכת

New member
לא הייתי רוצה שבתי תלמד בבית ספר

ואת רואה בזה פתרון?
אני רואה בזה נסיון לצאת ידי חובה, שהוא אולי נחמד עבור אלה שמתקבלים לשם אבל לא שום דבר מעבר לזה. לא טיפוח מצויינות, ובטח שלא מענה לצרכים (דבר שהוא רק יום בשבוע לא יכול להיות מענה לצרכים, בטח לא כאשר הרבה בעלי אותם צרכים נשארים בחוץ).
למחוננים בלבד. מה לדעתך הפתרון?

לדעתי?

למחוננים בלבד. מה לדעתך הפתרון?
לדעתי?
בית ספר כמו זה שלומדת בו הבת של אגוזים (אשר פה הוא מכונה "דמוקרטי" אבל בארה"ב זה המבנה הסטנדרטי של תיכון). כתור התחלה, שיחייבו את בתי הספר (בעצם, שיאפשרו להם...) לחלק להקבצות אמיתיות (לא כמו מה שהיה אצלי בחט"ב - רגילים ומעלה ולאחר מכן כל מיני רמות של מתקשים) ויאפשרו אינטגרציית רמות לימוד רק אם בי"ס הוכיח כי הוא פועל בשיטה בה כל הכיתה לומדת.

לא ברור לי על מה הם מדברים בהקשר

העדר טיפוח למצוינות
כתבה מתוך Y NET
לא ברור לי על מה הם מדברים בהקשר
האולימפיאדות (יש לנו מדליסטים כבדים שבאמת למערכת החינוך אין כל רלוונטיות עבורם), אבל מעבר לכך - אמרו דברים שברורים פחות או יותר לכל איש ואישה במדינת ישראל. אבל, הצעות לשיפור המצב, לא ממש ראיתי שם. stating the obvious זו לא חכמה גדולה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה