העדרות מביה"ס

BrightEye

New member
ממה שאני יודעת

העדרות באישור הורים בהחלט מאושרת, אפילו לצורך מחלה- עד שלושה ימים מספיק אישור הורים.

לאונידס

Active member
לפי חוזר מנכ"ל הסיבות המוצדקות לחיסור

מחלה של עד 3 ימים יכולים ההורים להצדיק.
אם ההיעדרות איננה מפאת מחלה אז הסיבות המוצדקות נמצאות ברשימה למטה, מהן להערכתי ההורים יכולים להצדיק רק אבל או שמחה של קרוב משפחה ממדרגה ראשונה.
כל השאר גם אם ההורים נתנו אישור - ההיעדרות בלתי מוצדקת.
אם פותחת השאלה תספר מה הייתה ההצדקה שלה יהיה אפשר לדעת אם לפי כללי משרד החינוך ההיעדרות היתה בלתי מוצדקת.

http://tinyurl.com/ljnokdq
המקרים הנחשבים כהיעדרויות מוצדקות, הם:

1.היעדרות בשל אבל על קרוב משפחה מדרגה ראשונה – עד שבוע ימים.

2.היעדרות בשל שמחה של קרוב משפחה מדרגה ראשונה – יום אחד.

3.היעדרות בשל זימון ללשכת גיוס או למבדקים לצבא (בתנאי שהוצג אישור התייצבות בפועל ולא מכתב הזימון).

4.היעדרות בשל שירות לקהילה, פעילות חברתית בביה"ס, פעילות בתנועת נוער, התרמות וכו' – בכמות ובתחומים המאושרים מראש ע"י ביה"ס.

5.היעדרות בשל מילוי תפקידים בבית הספר (שמירה בשער, תורנויות וכו').

6.היעדרות בשל עד שני מבחני תיאוריה ושני מבחנים מעשיים בנהיגה.

7.היעדרות בשל אשפוז/בדיקה בבית חולים (בהצגת האישורים המתאימים.

8.היעדרות מעל ארבעה ימים בשל מחלה.

9.היעדרות בשל קיומה של בעיה רפואית/כרונית חוזרת (בהצגת אישור רפואי חד פעמי המעיד על היות המחלה כרונית.

סיבות שאינן מוצדקות

BrightEye

New member
כלומר יש הרבה סיבות שהורה יכול לאשר

כל סיבה אחרת היא של "חוסר חשק" ללכת לבית הספר או של החלטה של ההורים שיש משהו שיותר חשוב להם.
בדרך כלל אלו לא הרבה ימים והחיסור לא משפיע על שום דבר.

לאונידס

Active member
"הרבה" עניין סוביקטיבי, לדעתי ממש מעט.

ההורים יכולים לאשר מחלה עד 3 ימים, בתנאי שלא מדובר על אישורים חוזרים (אין הגדרה כמותית למספר חזרות אסור).
אבל בגלל מוות של בן משפחה מדרגה ראשונה, זאת אומרת אחד ההורים או אחים, אני מקווה שזה מאוד נדיר.
שמחה בגלל בן משפחה ראשונה, יענו מישהו מההורים או האחים התחתן, בר מצווה או ברית. אני מקווה שיש הרבה שמחות אבל כמה יהיו כאלה בימי חייו של התלמיד לכל אורך לימודיו?

מה נשארנו? ראלית מחלה עד 3 ימים שלא חוזרת ונשנית, כל השאר (ההורה החליט שיותר חשוב לצאת לחופשת סקי?) לא מוצדק.
לטעמי ממש מעט.

שיטת המנות מנסה להעניש את התלמיד על חיסורים לא מוצדקים (גם אם ההורה אישר אותם) בהורדת ציון. מכיוון שציון זו התפוקה העיקרית של בית הספר (לצערי - אבל זו המציאות) החיסור משפיע על הפרמטר החשוב ביותר שבית הספר נותן, כך שלא הייתי קורא לו "שום דבר".

מירי,

New member
שיטת המנות לא רלוונטית בחט"ב.

מקסימום יהיה לו 80 במקום 90.
לכל בי"ס שילך הוא יתקבל (גם) על סמך בחינוך ובמקרה של הבן שלי כבר ברור מה יהיו שם התוצאות...

לאונידס

Active member
מנסיוני מאוד רלוונטי לקבלה למגמות טובות

מקווה שהנסיון שלך טוב משלי

מירי,

New member
הציונים שלו מספיקים.

גם עכשיו הוא עם 8+.
וממה שאנו מתנסים עכשיו כל בי"ס מבקש את המבחנים שלו ובטובים ביותר הוא יכול ללמוד 5 יחד מתמטיקה+אנגלית וכל מגמה מדעית.

נומלה

New member
אבל המערכת לא כזאת נוקשה

ואפשר לא לשאול לסיבה כדי לא לדעת שזאת סיבה לא קבילה. וגם בשיטת המנות הנהוגה בבית ספרנו תלוי מי התלמיד. תלמידתנו (לשעבר) החננה היתה צריכה לנסוע באמצע י"ב ליותר מחודש והמחנכת בכלל לא מצמצה ואישרה על המקום כי הבינה שאין בעיה. לא כל ילד קיבל ממנה התיחסות כזאת. וזה ממש נתון לשיקול דעת המחנכת ולא לשיקול דעתך. היא החליטה למי "מגיעה" החרגה מהנהלים ולמי לא. השיטה איננה כזה ראה וקדש. השיטה היא הבסיס. היתר תלוי בתלמיד, בהורים, ובמחנך.

לאונידס

Active member
זוגתי שולחת אותי לדבר עם המורות והמנהלות

כי איתי יש להן הרבה יותר נכונות לשיתוף פעולה מאשר איתה, גם ברמה של עבירה על נהלים.
הקטע מגעיל לי, אני לפעמים מרגיש מבוזה, אבל למעט מורה אחת שבמקרה שלה אני לא מסוגל להתחנחן למען הילדים אני מוכן לבלוע רוק לעצום את העיניים ולחשוב על אנגליה והמלכה.

רזאי

New member
יכול להסביר איך אתה עושה את זה?

כשבעלי הולך לדבר עם מורות, הוא בד"כ מתעצבן ומתפרץ. אפילו אם יש להן רק דברים טובים להגיד, הוא לא מסוגל לסבול את סדרי העדיפויות שלהן.
הגענו למצב בו רק אני הולכת לדבר עם מורות, וגם בעיני זה תיק. אשמח לטיפים.

לאונידס

Active member
שלחתי ב

לא תמיד אני מצליח, לפעמים חוצים גם גבולות שלי.

בכיתה ח' הבן "זכה" למורה שנהגה להתבטא בצורה פוגענית.
בפתיחת אחד מהשיעורים המורה הורתה לאחת מהתלמידות לעבור מקום ישיבה.
התלמידה לא נעה בזריזות מספקת (לדעת המורה ואולי אוביקטיבית) והמורה אמרה לה משהו בסגנון: "מה קורה? למה כל כך הרבה זמן? בגלל המשקל שלך?" (התלמידה סובלת מעודף משקל).
הבן יקיר לי קם יחד עם עוד חבורה גדולה של תלמידים ופשוט יצאו החוצה. הוזמן לבירור מול המנהלת והודיע שעד שהמורה לא מתנצלת באותו פורום הוא לא נכנס לכיתה. מכיוון שהתקבל כמנהיג החבורה רוב הקבוצה הודיעה הודעה דומה.

קיבלתי זימון לבית הספר (גם אני צריך להענש כנראה) ללא פרטי המקרה, רק תיאור כללי של הילד המעורר המרדה.
הילד סיפר לי (די דומע) על הפגיעות המעליבות בתלמידים ועל כך שאירגן את המחאה מראש.

הפעם לא הסכמתי לספוג. הודעתי למנהלת שאין לי בעיה להגיע אבל גם המורה וגם הפיקוח יהיו נוכחים בבירור ונשמע מה יש לכל אחד להגיד.

הסיפור הושתק, המורה לא התנצלה אבל בכיתה הספציפית הזו דרך הביטוי שלה השתפרה.

אפשר להגיד שזו היתה מורה מצויינת, אני חושב שבעידודה הילד שלי ולא רק הוא למדו שיעור חשוב מאוד לחיים.

רזאי

New member
עניתי, תודה.

כנראה שאפשר ללמוד הרבה גם ממורים גרועים במיוחד

3תיתי

New member
אצלינו הילדה מחסירה לא מעט

באישורינו כמובן. אנחנו שולחים מכתב שמפרט (פעילות של מגמת המוסיקה, אודישן) והמחנכת פשוט מאשרת מיד ובלי שום בעיה.

מירי,

New member
כל מיני מסיבות

למשל (ובעיקר) בדיקה של בתי ספר אחרים לשנה הבאה (ביקורים, בחינות ושיחות- נושא מורכב קצת).
אחרי ביקורים אצל רופא או פיזיותרפיה אני "פשוט"מאשרת לו את כל היום בבית.

מטילדה11

New member
אם היא מכירה אתכם

היא סומכת עליכם וכל שיקול הדעת שלכם.

אם יש בפרק זמן קצר הרבה ביקורים וטיפולים היא בטח יודעת מזה.
ובתקופה כזו אפשר גם לשחרר מעט את החבל וגם כשבא יום או יומיים לא לבוא כי נמצאים בתקופה לחוצה זה מותר.

אולי אפשר/צריך להתקשר כדי לחזק או לתמוך רק שלא כל ההורים רואים זאת כך ולפעמים רואים בזה חטטנות וחוסר אמון בהורים אחרי שהרבה שנים "היינו ממש בסדר"

מירי,

New member
הכל נכון.

אבל הילד מספר לה את הסיבות ולא מביא לא אישור רפואי ולא אישור מאיתנו.
תאורטית אני יכולה לראות שיש לו רק 8 חיסורים=8 שיעורים שהם לא מאושרים והוא יכול לתרץ לי בכל מיני סיפורים.

וככה בסיפורים לשני הצדדים הוא יכול לבלות בים.

לאונידס

Active member
א. במשוב אמורים להיות כתובים היום והשעה

כך שאת יכולה לדעת אם זהו היום בו מבחינתך בסדר שהילד נעדר או לא בסדר.
ב. הילד שלי דואג לקחת אישור רופא גם אם החסיר שעה בגלל ביקור אצל אורטודנט. ככה מפחיתים את בעיית החיסורים החוזרים באישור הורים.

לדעתי לא כדאי להתנגש עם בית הספר כשאפשר לא להתנגש.

מירי,

New member
לצערי אנחנו כבר אחרי ההתנגשות

אלה התוצאות שלה.
עוד פחות מ-10 חודשים הוא עוזב את ביה"ס הזה.

(עצוב לי שככה זה נגמר, הבכור מסיים שם 6 שנים נפלאות).

למעלה