העדרות בזמן הריון

Lihi05

New member
העדרות בזמן הריון

שלום לכולן, אמנם עדיין לא ילדתי (חודש שביעי) אך רציתי לשאול שאלה לגבי העדרות בזמן הריון. כמו שציינתי אני בחודש שביעי (הריון בסיכון עקב סוכרת נעורים) ועד עכשיו עבדתי כרגיל (משרה מלאה 8.5 שעות ביום). בשבוע הראשון של אוגוסט נעדרתי למשך שבוע בהוראת רופא ממיון עקב סיבה הקשורה להריון, חזרתי לעבוד לשבוע נוסף והיום שוב הורה לי הרופא המטפל להיות במנוחה שבוע שלם נוסף. אצלנו בעבודה במידה ועובד חולה היום וחצי הראשונים יורדים ממניין ימי החופשה השנתית (יש לנו לצערי רק 10 ימי חופש בשנה). כשהודעתי היום למנהל כי לא אגיע לשבוע נוסף נאמר לי שהיות ולא מדובר בשמירת הריון רצופה אקבל שכר על ההיעדרויות מהמעביד ע"ח ימי מחלה צבורים, רק שבכל פעם שאעדר למשך תקופה שעולה על יום וחצי ללא רצף בין התקופות ירד בכל פעם יום וחצי מן החופשה השנתית. האם חוקי לעשות כך? דבר נוסף, עד עכשיו לא ניצלתי את מכסת 40 שעות ההיעדרות לצרכי בדיקות בעת הריון היות ויש לי ביקורים תכופים במרפאת הריון בסיכון ובדיקות רבות ואני רוצה לנצל את השעות האלו במלואן בחודש-חודשיים האחרונים כדי שהשכר מביטוח לאומי בעת חופשת הלידה יהיה מלא. עד עכשיו השלמתי את כל שעות החוסר לצרכי בדיקות ע"י שעות נוספות. בקיצור, בהמשך לאותה שיחה שאלתי אם אני יכולה למעשה להמיר את היום וחצי הראשונים שיורדים כימי חופש ולא כימי מחלה מתוך 40 השעות הללו. התשובה הייתה שלילית. האם אתן יודעות מה המדיניות במקרים כאלו? אשמח לשמוע את דעתכן.

פיצקיה10

New member
מציעה לך להפנות את השאלה

הי ליהי, קודם כל תרגישי טוב, ותשמרי על עצמך. גם לי היתה סכרת הריון, ואם שומרים יפה על הכללים, הכל יהיה בסדר. לי היו שאלות שונות לגבי העבודה לאחר הלידה, ופניתי לפורום של האתר "עובדות" (ovdot.co.il) - יש שם צוות של עורכות דין ומתלמדות, שמתמחות בנושאים הקשורים לעבודת נשים, הריון ולידה. הן סייעו לי מאוד, ואני מברכת אותן על כך. למיטב ידיעתי, הן מאוד מקצועיות בנושא. שיהיה לך בהצלחה ובבריאות, פיצקיה

למעלה