העדפת צד

yaelgreen

New member
העדפת צד

ביומיים האחרונים התעוררה לי בעיה עם הקטנה שלי, היא ממש בוכה וכועסת כשאני מנסה לתת לה את צד ימין. המעניין הוא שמהלידה לא היתה מוכנה לאכול מצד ימין, רק עם פטמת סיליקון ואח"כ בתנוחת צד אך בגיל 3 שבועות הייתי אצל יועצת הנקה, תיקנו תפיסה וזה הסתדר. עכשיו היא בת 4 חודשים, ואני לא מצליחה להבין מה לעזאזל עובר לה בראש הקטן והחמוד שלה??! חשבתי שהיו לה גזים ולא היה לה נוח, כי הבוקר צרחה ובכתה וכשהעברתי אותה לתנוחת צד מיד אכלה, אבל עכשיו גם זה לא עבד! אז אני בינתיים שואבת מהצד הזה (ננצל את ההזדמנות שיהיה חלב במקפיא), יש למישהי פתרון?? אודה כתמיד על עצותיכן!

yaelgreen

New member
עזרה דחוף!

אני ממש לא מבינה מה קורה, עכשיו לא נראה לי שזה צד מסוים כי יש בעיה משני הצדדים כשהיא רוצה לאכול, כאילו היא מתעצבנת עד שהחלב יוצא , אוכלת קצת, ואז זה משפריץ והיא מפסיקה וממשיכה לבכות... מה עושים?? ברור לי שהיא ממש רעבה, כשהיא לא רעבה היא שמחה וטובת לב, אין חום... help!

אלינה12

New member
בדקת שאין לה פתריה?

בועז התנהג כך כשהיתה לו פתריה. תסתכלי על הלשון שלה. אם זה לבן, זה פתריה.

sagitlaleche

New member
העדפת צד ../images/Emo20.gif

יכולות להיות סיבות שונות להעדפת צד/שד בהנקה. פטריה יכולה להיות אחת הסיבות. כשלתינוק יש פטריה בלשון, זה אומנם לא מסביר את ההעדפת צד אחד על פני השני, אבל זה כואב מאוד מאוד, ממש צורב בלשון. נסי לבדוק את עניין הפטריה וגשי לרופא משפחה שיבדוק האם זו פטריה. אם כן, כדאי להתחיל מיד בטיפול, גם לך וגם לתינוק. ידעי אותי אם זו אכן פטריה ואוכל לרשום המשך טיפול מומלץ בנוסף לטיפול התרופתי.

גילי51

New member
ועוד סיבה....

את מתארת שיש לך שפריצים חזקים בצד זה ,זו בהחלט יכולה להיות הבעיה-זרימה חזקה עלולה להפריע ליונק בעת הנקה ומקשה על הבליעה .הייתי ממליצה,לנסות לסחוט מעט מהחלב לפני שאת מניקה זה אמור להקל על הזרם ! אמא של טל

yaelgreen

New member
גיליתי מה הסיבה...

תודה רבה על שלל העצות המועילות! האמת שעוד באותו יום עליתי על הסיבה - כאבי שיניים... אמנם תמר עוד קטנה (4 חודשים) אך מסתבר שיש לפעמים כאבים הרבה לפני שהשיניים צומחות, כך אמרו לי. וגם שמתי לב שרק כשלעסה משהו היא נרגעה קצת. באותו יום היא קיבלה אקמולי ונרגעה, ומאז אני יודעת לזהות את כאבי השיניים ולתת לה נשכן או למרוח טיג'ל. מסתבר שהיא פשוט בכתה והתעצבנה עלי כי הכרחתי אותה בעצם לאכול כשלא היה בראש שלה... לפחות למדתי דבר חשוב - לא להכריח לאכול!!

גילי51

New member
לגבי טי ג'ל מרגיע ,אך נשתף מהפה

די מהר,כך שצריך לחזור על הפעולה שוב ושוב. אמא של טל

למעלה