העדפת צד בהנקה

lital33333

New member
העדפת צד בהנקה

היי,
יש לי תינוקת בת חודשיים שינקה עד עכשיו לפי הספר!
בשבוע האחרון מסרבת לינוק משד שמאל , בוכה, מתעצבנת ובועטת. הבאתי יועצת הנקה שבדקה אותה ואת השד- זרימת החלב, פטריות, כאבי אזניים וכו'- והכל תקין.
אשמח לדעת איך אפשר להקל על הבעיה כדי שלא יווצר מצב של גודל בצד השמאלי- והאם יש שיטה לגרום לה לינוק מהצד הזה למרות שמסרבת.

בנוסף -יש לי כאבים בחלק הפנימי של שד ימין ( בחלק שבין השדיים- מעיין זרמים לא נעימים..)
אשמח לעזרה בנושאים שציינתי,
המון תודה!! :)

lital33333

New member
כן בהחלט, בעזרת יועצת ההנקה

בהתחלה זה זרם ואחרי 2 דקות היא קלטה שזה לא השד המועדף עליה והוציאה את הפטמה בעצבים ובכתה. חשוב לציין שזרימת החלב משני השדיים זהה ותקינה ולכן הבעיה לא מובנת. תודה!

iפעתi

New member
אולי עניין של לשון קשורה אחורית?

אצלי הילד אכל בעיקר משד אחד, ומהשני באופן פחות יעל, בעיקר נישנש. זה בלט בשוני בגודל השדים.
בלי קשר, הסביבות גיל חודשיים, עשיתי לו התרת לשון. יש לציין שהייתי לו לשון קשורה אחורית, ושפה קשורה. מצב שלא חייב התרה, אבל בגלל שהחלו התנתקות בעצבים בזמן ההנקה, ובבדיקה מדוקדקת נוספת של יועצת הנקה נוספת - זו הייתה ההמלצה.
מאז החל לינוק יותר טוב מהשד שיינק פחות יעיל. בהדרגה השדים התאזנו, כיום, לאחר כחודש היניקה יעילה משנייהם, והם בגודל דומה.
יש לציון שבשבועות הראשונים להנקה נעזרתי במספר יועצות הנקה שלא אמרו דבר על לשון קשורה, ולא חשדו בבעיה, בגלל שעלה במשקל והיו לו יציאות תקינות. כך שהילד יכל לגדול גם ללא ההתרה, אבל אני שמחה שעשינו התרה.
בקיצור, אני הייתי ממקדת את השאלה מול יועצת ההנקה: האם לילדה יש לשון קשורה אחורית?
אגב, לא בהכרך שכל יועצת הנקה יודעת הזהות את התופעה, לא כל שכן רופא (שלו מודעות נמוכה היתר לעניין).

lital33333

New member
אין לה לשון קשורה אחןרית

לבן הגדול שלי היתה, ולכן כמה יועצות בדקו אותה.היא ינקה מעולה עד עכשיו ביעילות משני הצדדים, ולפתע זה קרה, ולכן אני לא יודעת מה הסיבה..

iפעתi

New member
אולי זרם חלב חזק מידי?

שמתי לב שאצלי, כשהקטן יונק, לפעמים לא מסתדר לו והוא מנתק עצבני. זה קורה כשיש לו זרם חזק מידי לפה(לפעמים רואה שנוזל לו קצת). מה שאני עושה זה לשחרר חלב מהשד. באמת רואה שיוצא בשפריץ (באותה הדדמנות שומרת בבקבוק. יוצא כ 10 עד 30 cc) ואחרי השיחרור, יונק יותר טוב.
חושבת שזה קורה יותר כשהוא עייף (לא בהנקות לילה), ולכן משתדלת להאכיל אותו לפני שהוא עייף.

lital33333

New member
בדקנו גם את זה :)

יש לי אותו זרם בדיוק משני השדיים- גם בשאיבה וגם בלחיצה,
בלילה ובבוקר כשהשדיים הכי מלאים היא יונקת בסדר גמור ( שם הזרם אמור להיות הכי חזק)...
זה פשוט פתאום ככה בבוקר אחד הפסיקה לרצות צד אחד :(

אולי-משהו-כואב-לה?

אולי-שיניים?,אולי....אוזניים?...התקררות?
או-כל-משהו-רפואי-אחר?
&nbsp
סליחה-שמקלידה-ככה-מקש-הרווח-שלי-לא-תקין-

&nbsp
&nbsp

למעלה