העדפת מוצקים???

העדפת מוצקים???

שלום רב בני בן חצי שנה+, עד לפני חודש רק ינק, וכבר חודש אנחנו עם תוספות מוצקים, ירקות בעיקר ושאר היום יניקה מיום ליום נראה שהוא אוהב הרבה יותר לאכול בכפית והרבה פחות לינוק, אני מציעה לו כל פעם, הוא יונק דקה שתיים ונראה שהוא מפסיק הרבה לפני שהוא שבע הוא לא רגוע במהלך היום,כל פעם כשאני מציעה ציצי הוא נענה ממש מעט אם בכלל, ואם אני מגישה לו משהו בכפית, נניח עגבנייה הוא פותח את הפה ואוכל כל מה שאתן לו יש דבר כזה העדפת מוצקים??? או שזה משהו אחר אני לא יודעת מה לעשות שתן יש מספיק, יציאות פחות מאז המוצקים,אבל עדיין נראה שבכל פעם ביום שאציע משהו בכפית הוא יאכל בשקיקה וההנקות הפכו הרבה פחות אטרקטיביות.. ולדעתי אוכל פחות מה זה יכול להיות???

Revili

New member
מוצקים

יש לעיתים שינויים בדפוסי היניקה גם בלי קשר למוצקים...בגיל חצי שנה הוא בהחלט יכול לינוק דקות בודדות ולשבוע. בגילו הוא מתעניין יותר במה שקורה מסביב ופחות ביניקה והוא יפסיק לינוק אם יש משהו שמושך את תשומת ליבו. מדוע נראה לך שהוא לא שבע? האם יש הנקות ארוכות וממושכות יותר? אולי בלילה? בגיל חצי שנה ארוחת מוצקים אחת ביממה מספיקה בהחלט ואין צורך להציע לו מוצקים כל הזמן. יכול להיות שהתינוק שלך מסתגל היטב לאכילת מוצקים וזה יופי, אבל לא סביר שהוא יוותר מרצונו על ההנקה כל עוד הוא לא מקבל בקבוקים. המוצקים בשלב הזה הם דלי קלוריות ולא משביעים לאורך זמן וחלב אם ימשיך להוות את עיקר התזונה לעוד מספר חודשים. המשיכי להניק וסמכי על התינוק שהוא יודע מתי וכמה חלב הוא צריך.

למעלה