העדפת הורה

העדפת הורה

הי מיכל , אשמח לעזרתך איך להגיב לילדה שלי בת שנתיים ו 8 חוד' שיש לה תקופות שהיא מעדיפה רק את אחד ההורים בעיקר את אבא שלה כאשר בתקופות כאלה היא ממש "מבטלת" אותי גם בנושא חינוכי וגם באופן חברתי לדוגמא שאם יוצאים לטייל היא יכולה להגיד לי .."את לא באה איתנו.." או שאם אני מבקשת ממנה משהו היא נענית רק כשאבא שלה מבקש ממנה שו...ב, יש לציין שזה קורה רק שאבא שלה בסביבה כשאנחנו לבד אני כל עולמה והיא מעניקה לי אהבה גדולה אבל ברגע שבעלי חוזר מהעבודה זה משתנה כמובן שזה קורה לפי תקופות. כיצד עליי ועל בעלי להגיב להתנהגות שכזו?

איך הגבתם עד היום?

שלום שרון, איך הגבתם עד היום? עינת גבע, מכון אדלר

היי ענת

היי ענת, אני לא בטוחה שפעלתי נכון לפעמים אני שואלת אותה למה את לא רוצה שאני יבוא וכד׳ אבל אין ממנה תשובה, לפעמים אני בוכה ואומרת לה שאני עצובה ואז היא אומרת לי " אל תבכי..״ ומחבקת אותי ועד הפעם הבאה ואציין שבעלי תמיד מגיב ואומר לה שגם אמא חשובה וכו׳ אני לא חושבת שאני פועלת נכון אשמח לעזרתך ועצתך.

בתך החכמה מצאה "שרביט פלא קסומה" ....

שלום רב שרון, שרון יקירתי, בתך החכמה מצאה "שרביט פלא קסומה" היא מצאה מתג הפעלה. כל פעם שהיא "לוחצת " עליו היא להפתעתה זוכה להתייחסות. ילדים לא עושים פעולות מיותרות הם עושים פעולות מניבות. בתגובותייך לימדת אותה להשתמש בדרך זו. מה עושים? עולים על "ההר" ומגיבים כמבוגרים, כמנהיגים ולא כילדים. גישה פשוטה, טבעית ועניינית שלך תוציא את העוקץ מהמטרה המוטעית שלה. בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

אשמח לקבל דוגמה אחת

היי עינת, תודה על תשובתך, בבקשה תני לי דוגמא קטנה מה אני צריכה לעשות? אם למשל היא אומרת לי .."את לא באה איתנו.."מה להגיב? או אם היא אומרת לי על כל דבר "..את לא רק אבא.." מה אני צריכה לעשות? תודה שוב מראש, שרון

להגיב כמו" שלושת הקופים".

מה דעתך להתנהג "כמו שלושת הקופים? "לא ראיתי, לא שמעתי ולא אגיב"? עינת גבע, מכון אדלר

נחישות והתמדה הם סוד הקסם

שלום רב שרון, מחכה בקוצר רוח לשמוע עדכונים בברכת התמדה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה