העדפות לתואר ראשון?

tomer shamir

New member
העדפות לתואר ראשון?

שלום חברים יקרים, אני לומד אימון אישי במכללת סמינר הקיבוצים, בעוד חודש כבר מסיים את הלימודים!
למוסדות לימוד של אימון יש הרבה פעמים תנאי קבלה של גיל (27 ומעלה, 30 ומעלה) וזה לא סתם, אני עוד יומיים אהיה בן 22.
רציתי קודם כל לשתף ולומר, שלהתחיל לאמן או בכלל לפתוח עסק של אימון בגיל כל כך צעיר הוא קשה לתפיסה וקשה ליישום.
תוך כדי הלימודים שלי, אף על פי שאני ואנשים סביבי רואים בי אדם מאוד בוגר האימון גרם לי לראות את הפער הגדול שיש לי עד שאוכל להיות מאמן טוב.
הרגשתי שחסר לי ניסיון חיים, עוד להתפתח לגדול וללמוד לפני שאני פותח עסק ומתחייב לאימון בכל נפשי וליבי.

אמשיך ללמוד ולהתפתח, האימון ישאר על אש קטנה. ההתמקדות כרגע היא בלימודי תואר ראשון וספציפית השאלה מה ללמוד?
מה ישתלב טוב עם מקצוע האימון האישי?
מה יפתח אותי הכי הרבה?
אני יודע שתואר ראשון עצמו ופחות משנה באיזה תחום הוא מאוד מפתח, ובכל זאת רציתי לשמוע את דעותיכם, דעה או עצה. מעניין אותי לשמוע.
פסיכומטרי יש לי 607 ממוצע בגרויות עומד על 94.4 חשבתי ללמוד בבן גוריון או במכללה הקרובה לאשדוד (מקום מגורי)
זאת שאלה נוספת, בעיניין של מה יותר מפתח אוניברסיטה או מכללה?

מה דעתכם ? :]

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה ללמוד

הי תומר,
אני חושבת שקשה לענות לך, כי צריך קודם מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול
. מה מעניין אותך, מה היית אתה רוצה ללמוד ולעשות מעבר לאימון?
בהרבה תחומים תוכל לשלב אימון, וכל תואר שתעשה יגדל אותך קצת אחרת
הכי מתבקש - פסיכולוגיה. השלמה טבעית לעבודה עם אנשים והבנה שלהם.
או עבודה סוציאלית - להבין יותר על אנשים ומקומם בחברה וכיצד אפשר להשפיע. זה ייקח אותך למקום יותר חברתי (שבעיני הוא מצויין), וגם יתן לך כלים לעבודה טיפולית שאפשר לשלב בה אימון.
מנהל עסקים - יקח אותך לכיוון עסקי יותר
אפילו משפטים - אפשר ללכת לכיוון של גישור ופתרון סכסוכים
תואר כללי במדעי הרוח או החברה יעשיר אותך
יש מסלולים לעבודה עם נוער - אני לא יודעת באיזו פקולטה בדיוק - לומדים לעבוד עם נוער במצוקה, הדרכת נוער.
בוודאי יש עוד אפשרויות...

מה מושך אותך?

שאלה מעניינת ותשובה טובה

שאלה מעניינת. נניח שאתה רוצה להיות מאמן. לא צריך לזה תואר. איזה תואר בכ"ז כדאי ללמוד?

שאלתי את השאלה הזו אישית הרבה פעמים, כי לדעתי התארים שלמדתי לא היו בכוון הנכון, וניסיתי לשאול את עצמי מה בעצם היה כדאי שאלמד?

אז ענבל נתנה תשובה מקיפה שאני חותמת עליה גם.
תארים טיפוליים יקחו אותך לכוון הטיפול. זה גם נותן גושפנקה אקדמית לעיסוק שלך, בעיני הרבה אנשים. לטוב ולרע תהיה לך השכלה טיפולית
(לטוב - כמובן, ל"רע" - קצת - כי זו אג'נדה קצת שונה מאשר אימון).
עסקים - יתן יתרון באימון עסקי
משפטים יכול להכניס אותך לכוון של גישור, אימון אולי בתחומים ספציפיים מאוד שאנחנו לא מכירים כאן בכלל
גם להיות רו"ח הוא השכלה לא רעה בעסקים (הרבה מנהלים בכירים הם רו"ח או עו"ד) - אבל זה תואר מאוד תובעני
אפשרות אחרת, כמוני, היא השכלה מדעית - למדתי פיסיקה ואח"כ מחשבים - אז מצד אחד זה לא מסייע ישירות לאימון, ומצד שני זה מבסס חשיבה רציונלית טובה מאוד, שכן עוזרת בחיים, זה גם נותן רושם טוב שעשיתי תארים כאלה. פיסיקאית מהטכניון אמרה לי שהיא מתרשמת יותר מהתארים שלי מאשר של אלו בפסיכולוגיה. בכללל אני די פופולרית בסגלים אוניברסיטאיים, נראה לי שבגלל ההשכלה שלי... (זו היא, כמובן, אחרים יתרשמו יותר מתואר בפסיכולוגיה), אז זו גם אופציה.

בקיצור, חוזרים אליך, חוזרת על שאלתה של ענבל - מה מהכוונים האלה מושך אותך?

tomer shamir

New member
יותר כיוון של מדעי ההתנהגות אני מניח.

בעיקרון כל 22 שנות חיי מאוד התמקדתי בקואו'צינג, אני כמעט ולא מכיר את התחומים האחרים.
מכיר את תחום האימון האישי, קצת פסיכולוגיה וNLP.
אני מחפש את התחום שהכי יפתח אותי, וחשוב שזה גם יהיה משהו מעשי, כמו שאימון הוא תחום מאוד מעשי, פחות לומדים אותו בשביל הידע.
אני לומד כי אני רוצה לעשות דברים, אני רוצה לעזור לאנשים להוציא אותם מתקיעות ולממש את הפותנציאל של כל אחד.

התחום הטיפולי פחות מדבר אליי, אני מתחבר יותר לחינוך לשיפור ופיתוח. כמו שדיברת על האג'נדה. שזו אג'נדה שונה מאימון.
לטפל בלקוח, לעומת שהלקוח נהדר כמו שהוא ומאמן רק פותח אותו ועוזר לו לגלות את עוצמותיו. אוהב את זה.

בתיכון הרחבתי מחשבים ואני בטוח שזה לא הכיוון שאני רוצה, לא בגלל שאני לא מסתדר עם החומר, אלה כי אני פחות מתחבר, יכולת הרגישות שלי לא באה לביטוי שם. יש לי גם חשיבה ראלית אם צריך :]

גם עולה השאלה אם כדאי תואר שיעזור לי לעבוד בעבודה זמנית טובה, לפני שאפתח את העסק כמאמן, הרי יש הרבה הוצאות בשביל לפתוח עסק.
אני אוהב ללמוד מעשיה, מלנסות ולחוות כל דבר. מה שכן אני רוצה גם לחוות איך זה להיות סטודנט מן המניין, זה גם מה שיפתח אותי,
קשה לי לראות את עצמי לומד כל מיני לימודי תעודה ומתקדם בעסקים אך ללא כל תואר ביד. מבלי להבין מה זה להיות סטודנט.

ענבל וסאלי, תודה על התגובות הנהדרות :]
השמות של התארים קצת מבלבלים כל תואר כולל בתוכו כל כך הרבה שאני לא בטוח מה זה מה. ובכלל מה יתאים לי יותר.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בחירת תואר

תומר היקר,
התמונה מתחילה להתבהר קצת.
לא למחשבים, כן למדעי ההתנהגות.
מדעי ההתנהגות הוא תחום רחב ואני לא בטוחה שהוא מאוד מעשי, נראה לי יותר שהוא נותן רקע טוב.
תחום מעשי הוא עבודה סוציאלית למשל, שיש בו עבודה מעשית עם אנשים, ומקצוע שאפשר ממש לעסוק בו. עבודה סוציאלית עוסקת בקידום הפרט והחברה, נדמה לי שזה מתחבר לאג'נדה שלך.
נראה לי שבשלב הזה, אם עוד לא עשית זאת, זה הזמן להיכנס לתוכניות השונות של המכללות והאוניברסיטאות בתחומים שמעניינים אותך ולקרוא יותר. מתוך אילו שמוצאים חן בעיניך, קבע פגישה עם היועצים של התוכניות השונות, ותשמע מה מדבר אליך יותר.
אני לא חושבת שנכון לבחור תואר לפי העבודה הזמנית שמתאפשרת בזמן שאתה לומד אותו. החיים פותחים כל מיני דלתות, אם תהיה קשוב, תשים לב להזדמנויות ותמצא משהו מעניין.

ommerl

New member
הכי כדאי ללמוד

הכי כדאי ללמוד מה שמושך ומעניין אותך.

עצם הלמידה ורכישת כלים וחשיבה אקדמית יעזרו לך להיות מאמן יותר טוב. הנושא עצמו שתלמד, אם לא יעניין אותך לא יסייע לך בחיים בכלל.

תואר ראשון זה שלוש שנים לפחות. כדאי שזה יהיה משהו שמעניין אותך..

מרגש

לקרוא על בחור צעיר שנכנס לתחום שאפו
אף אחד מאיתנו לא היה מאמן טוב ביום הראשון לעיסוקו .השאלה הנשאלת במאמן בהתמחות יש לך ערך לתת ללקוח זה בהחלט משהו.
ניסיון חיים עד כמה שידוע לי מקבלים תוך כדאי התנסויות בחיים
לעניין הלימודים שלך תבדוק עם עצמך או עם מאמן מה מרגש אותך ?מה מושך אותך?מה באמת עושה לך את זה ,ואת זה תלמד
בימינו הרבה מאמנים ממתגים את עצמם לנישה צרה כך שתמיד תוכל לאמן בהקשר למקצוע שתלמד או תעסוק במקצוע שתלמד ותשלב שם אימון
לסיכום אתה צעיר הכל עוד לפניך השמים הם הגבול ולך בעקיבות הלב

קרןשמש10

New member
קריירה

היי תומר,
מה שהביא אותך ללכת ללמוד אימון, הוא אותו מקום שיכול למקד אותך בבחירה בלימודים והתמקצעות נוספת.
מדבריך אני מבינה שאתה נוטה לכיוון של עבודה עם אנשים, וזה כיוון שאפשר לקחת אותו לכמה מקומות בלימודים. לדעתי כל דבר שתבחר ללמוד ישתלב עם אימון, כי המהות היא הפיתוח האישי שלך, וכל לימודים או כל דבר שתבחר לעשות רק מוסיפים לארגז הכלים שלך, ולניסיון שלך.
מהממוצע שציינת אתה יכול לבחור הרבה דברים. אני יכולה להציע ללכת ליום פתוח בכמה מקומות, לשמוע על המסלולים, לברר דרישות, לדבר עם כאלה שכבר למדו את התחום ולבדוק מה ניתן לעשות עם זה. ובעיקר להקשיב לתחושת הבטן שלך ולבחור את מה שנכון לך. התשובה אצלך

בהצלחה!!

tomer shamir

New member
תודה רבה כולם

רותי, עומר, קרן וענבל.
תודה על התשובות, אכן אחקור יותר לעומק ימים פתוחים וכו'.
כל ההתעסקות בזה קצת מלחיצה ומפחידה אבל לאט לאט ^ ^
אני עוד צעיר והשמיים הם הגבול ;]

למעלה