העדפות בבחירת דירה

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
בדיוק ../images/Emo13.gif

נשמע זוועה לעבוד בכלא...

היה מאוד מעניין

אבל גם קשה, ולשמחתי זאת הייתה תקופה מאוד קצרה. ומאז זה תמיד נושא חם לשיחה בין החבר'ה

Imperia

New member
יואו, קשה

לגבי המרפסת, בהנחה שאפשר איכשהו לדחוף לשם את המיטה, הייתי לוקחת דירה עם מרפסת, ולו בגלל שהדירה כל-כך קטנה שהמרפסת נותנת קצת ספייס. מקסימום המיטה תחסום קצת את היציאה למרפסת ותצטרך לדלג מעליה! לגבי הדירות שני חדרים, ממש קשה לי לומר, נדמה לי שאני לא הייתי לוקחת אף אחת משתיהן, אלא בהעדר ברירה אחרת. אם חייבים - אני חושבת שאת הקדמית. לרעש מתרגלים די מהר, בדרך-כלל. מצד שני, חלונות שפונים לאלנבי מספקים אולי אור אבל לא הרבה אוויר, ככה שאפשר להגיד שזה לא עושה הרבה הבדל (במיוחד אם אתה משתמש בחדר השינה בעיקר לשינה ול... צרכים הרגילים של חדר שינה, ולא רובץ שם מעבר לזה). האם הדירות האלה שוות את המחירים האלה? לא יודעת, אבל ככה הן עולות... כאילו, זה מחירים די סטנדרטיים, כמו שאתה בטח כבר יודע. לגבי השירותים: אין שום סיבה שלא תתרגל לזה. לגבי המטבח: לי זה היה מציק, אני לא מבשלת הרבה אבל אני רוצה את האופציה. אבל יש אנשים שיש להם מטבח מאובזר והם לא לכלכו בו סכין כבר שנים, אז זה תלוי בך. אני מניחה דרך אגב שיש מקום למקרר, למרות שלא רשמת, כי בלי מקרר אני לא יודעת איך חיים.

neko

New member
מקום למקרר?...

אחרי שמכניסים מיטה וחצי לחדר, אני בכלל לא בטוח שנשאר מספיק מקום לשולחן עבודה + מקרר, ועוד לא התחלנו לדבר על מחשב וכאלה. הקטע הוא שהדירות כולן שייכות למשפחה שלי, אז אני אוכל לקבל אותן כנראה בחצי מחיר. בגלל זה אני מתעקש עליהן למרות שבתור בעל רכב כבר עדיף לי לגור לא בת"א במחיר הזה...

Imperia

New member
נו, אז תגיד!

בחצי מחיר, זה כבר נשמע משתלם. בכל מקרה לפחות מקרר משרדי צריך, לדעתי. שהחסרון העיקרי שלו הוא שהפריזר כ"כ קטן שאין מקום לשמור את הפיצות שאתה רוצה להפשיר בטוסטר...

yaara44

New member
אם הן בחצי מחיר

אז באמת השיקול כבר אחר... (אפשר להצטרף למשפחה שלך?...
) בכל מקרה, אם אתה מקבל את כולן בחצי מחיר, אז לך על דירת ה - 2 חדרים ב - 500 דולר שיש לה חלון לאלנבי. יש בה מזגן? כי אם יש בה מזגן זה אומר שרוב הזמן אתה יכול להיות עם חלון סגור, ותתפלא שחלון סגור הרבה פעמים מסנן חלק גדול מן הרעש. ובכלל, אני מצטרפת כאן למי שכתב שעם רעש עוד אפשר להתמודד, אבל לגור בחדר אטום על בסיס קבוע - זה כבר ממש יכול לדרדר אותך לדיכאון קליני...

השיקולים שלי בבחירת דירה:

בימים א-ה אני מ 17:30-18:00 בבית והולת לישון לקראת חצות, מה שאומר שיש לי בערך 6.5 שעות "ערות" בדירה., מה שאומר שצריך להיות לי מאוד נוח ומרווח (מארחת חברים וכו'). חשוב לי מאוד אור ואויר ויותר מהכל- מרחב. אני לא מסוגלת להרגיש חנוקה בבית שלי. אני גם אוהבת לבשל וחשוב לי שהאמבטיה והשירותים היו חדשים עד כמה שניתן ומרווחים. מעבר לזה- אם תרצה להביא בן/בת זוג (לא יודעת מה ההעדפות
) צריך שיהיה מקום סביר לשניים בדירה. כלומר: לא הייתי לוקחת אף אחת מדירות חדר הנ"ל. השאלה היא מה הגודל והמבנה של דירות ה 2 חדרים. אם שתיהן מרווחות, הייתי עושה שיקול של "כמה שעות אני הולך לבלות בבית" כדי להכריע בין הרועשת לשקטה.

מנסיון אל תיקח חדר שינה בלי חלון

כלומר כמובן שאם אין לך בעיה לפתח אסטמה או ללקות בחוסר חמצן אז סבבה... אבל בכללי אל תיקח דירה שבחדר אין חלון בכלל זו טעות אנוש.

מותר לי

New member
יוצאת נגד קופסאות גפרורים../images/Emo2.gif

אני גרה בדירה 20 מ"ר, מיטה זוגית תופסת כשליש מהבית, המקלחת/שירותים זה חדר לא הכי קטן אבל מכונת כביסה לא יכולה להכנס לשם (אלא אם אתה מוותר על ההנאה בלשבת בנוח על האסלה ולא איכפת לך שהמכונה תתרטב קצת מהדוש) יש לי כיור בגודל סביר + שיש בגודל של הכיור (מונח שם מיקרוגל אז אפשר להגיד שאין שיש...) מקרר קטן (איך קראתם לו? מנהלים?
מתחילה להעריך את עצמי!) נותן קצת "מרווח נשימה" בכל הקשור לשיש (מניחה שם כמה דברים) שולחן פיצי למחשב שולחן קטן שמתקפל לקיר "ארון מגירות" של כתר (הצבעוניים האלו, 5 מגירות) שולחן תה שיש עליו כל דבר אפשרי חוץ מתה ארון הבגדים בנוי בקיר, אז את המקום שלו חסכתי... כל מה שאין לו מקום: 1. נמצא בארון מתחת לתליה 2. מונח על "שולחן התה" 3. זרוק על המיטה (שם יש מקום בשפע
) 4. איפשהו על הריצפה, רק צריך לחפש... בהתחלה זה מסודר, אבל כשנכנסים לשגרה זה כבר מתחיל להיות מסובך, מסובך מאד אפילו, אין לי מקום למחט בבית, מרגישה כמו במחסן, אפילו לשטוף את הבית זו אגדה... כי אם אני מזיזה את המיטה היא חוסמת לי את כל החדר ואז אני לא יכולה להביא את המגב והדלי עם המים, ואם אני מזיזה אותה קצת, מביאה את הדלי, ואז ממשיכה להזיז אותה- אז אני זאת שתקועה מעברה השני ללא יכולת לנקות (אני שוטפת יחפה, כך שלדלג מעל המיטה זו ממש לא אופציה!!) ועכשיו נוספה לקופסא בה אני גרה- מתקן לתליית כביסה
משאירה לך לעשות את החישובים

למעלה