העדפות בבחירת דירה

  • פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
העדפות בבחירת דירה

קיבלתי הזדמנות לבחור בין כמה דירות, וגיליתי שזה בכלל לא קל, אז חשבתי לפתח דיון בנושא. 1. מה עדיף, דירת חדר עם מרפסת שיוצאת ממרכז הקיר (וחוסמת כמעט כל אפשרות למקם מיטה), או בלי מרפסת (רק עם חלונות צרים גבוהים), אבל עם הקיר שלם? 2. מה עדיף, דירת 2 חדרים עם חלון לאלנבי (רועשת), או דירת 2 חדרים עורפית באותו בניין (שקט, אבל בחדר השינה הפנימי אין חלונות! :-O)? ובכלליות, האם דירת חדר כנ"ל (שופצה לאחרונה) שווה 400$? האם דירת 2 חדרים כנ"ל שווה 500$? ואיך מסתדרים עם זה שה"מטבח" כולל רק כיור ומקום קטן לטוסטר, והשירותים\טוש בגודל מטר על מטר? והאם אפשר בכלל לחיות בדירה שרק מיטה וחצי תופסת חצי מהשטח שלה (בהנחה שאתה לא עובד זר סיני)?
 
נשמע בעייתי

אבל אתה מכיר את עצמך ויודע מה מתאים לך ומה לא. עד כמה חשובה לך מרפסת, עד כמה חשוב לך אור בחדר שינה וכו'... האם אתה מבשל ותצטרך מטבח יותר מושקע, או שתסתדר בלאכול בעיקר פיצה שחיממת בטוסטר אובן?
 

neko

New member
אז זהו, שאני לא מכיר את עצמי... ../images/Emo13.gif

אף פעם לא חייתי לבד, אני לא יודע מה ההעדפות שלי. אפיתי פעמיים קיש בחיים, לא יודע אם זה יהפוך להרגל ברגע שאני אחיה לבד, או שימאס לי אחרי יומיים. סתם תהיתי לשמוע דעות אחרות בנושא, אולי מאנשים שמנוסים וגרו בדירות חדר או דירות בעייתיות כפי שציינתי לעיל.
 
אתה חייב לגור דווקא באזור הזה?

כמה שתתרחק יותר מהאזור הזה יש יותר סבירות שמחיר הדירה ירד והגודל שלה יעלה. לגור בדירת חדר נראה לי קצת קלסטרופובי. בר"ג תוכל למצוא דירת 2 חדרים עם חלונות בכל החדרים מרווחת לפעמים במחיר יותר נמוך ממחיר של דירת חדר במרכז ת"א.
 

yaara44

New member
אני גרה כרגע ביחידת דיור

שהיא למעשה דירת חדר (לא בתל אביב), קטנה יחסית (בערך 22 מ"ר) אבל מאוד מרווחת. כשראיתי את המודעה עליה תהיתי איך דירת חדר קטנה יכולה להיות מרווחת. מסתבר שזה אפשרי. כמעט כל חלק בדירה הזאת הוא בגודל הנכון ויש בה המון אור ואוויר. לי אישית הדבר שהיה הכי חשוב זה אור. פסלתי דירה הרבה יותר גדולה מהדירה הנוכחית שלי, שעלתה רק טיפונת יותר, בגלל שהיה בה רק חלון אחד קטן. ולכן, אם הייתי במקומך, הייתי פוסלת את הדירות בלי החלונות - נראה לי שזה יכול להכניס בן אדם לדיכאון תוך זמן די קצר. דירת החדר עם המרפסת נשמעת לי יותר נורמלית. לגבי המטבחון - זה תלוי עד כמה הוא קטן. שוב, פעם פסלתי דירת חדר בגלל ש"המטבח" בה היה רק כיור עם עוד ארון קטן מתחתיו. לא היה שם מקום לשים אפילו מתקן ייבוש לכלים, לא לדבר על לחתוך סלט ולא לדבר על מקום לכיריים/גז/תנור. ואפילו בתור אחת שלא מבשלת, זה באמת כבר היה מוגזם. לגבי המחירים אין יותר מה להגיד. הם מופרזים לכל דעה, אבל זו תל אביב... לדעתי אתה צריך לעשות את השיקול האם בשביל לגור לבד שווה לך לשלם הון תועפות על דירות שחלקן לא ראויות כל כך למגורים. בתור אחת שגרה לבד אני יכולה לומר לך שהתשובה לכך לא צריכה להיות אוטומטית "כן". לפעמים עדיף לגור עם עוד שותף אבל בתנאים סבירים. בכל מקרה, הדירת חדר עם המרפסת הייתה נשמעת הכי נורמלית, גם מבחינת המחיר.
 

habubnik

New member
הכל תלוי בתקציב בסופו של דבר

הכרתי פעם בחור שגר בדירה הכי קטנה שיכולתי לדמיין. זו אפילו לא הייתה דירה, זה היה חדר קטן שממנו יצאו 2 כוכים - אחד עם אסלה ומעליה ברז מקלחת (משהו כמו 60X60 ס"מ) והשני היה "מטבח" (נגיד...). המיטה שלו הייתה בעצם מזרון בגלריה. תכלס הוא גר שם שנה והוא לא מת מזה, מצד שני זה קשה מאוד - אתה לא יכול לארח אנשים, אתה צריך לתכנן כל בלטה וכו'. אבל כשאין כסף ליותר מזה - אז אין. דירת חדר הגיונית, לא אמורה להגיע ל-400$. כך שאם אתה משלם 400$ על דירת חדר, כדאי שזו תהיה דירה על הכיפכיפאק.
 

habubnik

New member
תוספת

אני כמובן מדברת באופן כללי, ולא מתייחסת לנושא המיקום הספציפי של הדירה, כי באיזורים מסויימים יקחו ממך 500$ כדי לישון בשירותים הציבוריים.
 

Imperia

New member
דירת חדר בת"א לא אמורה לעלות 400$?

לדעתי כל דבר שהוא לא חורבה מוחלטת יעלה 400$. כנ"ל לגבי שני חדרים ב-500$.
 

Imperia

New member
טוב, אבל אז אין הרבה משמעות

על לדבר על מחיר הגיוני, לא? ברור שהמחיר ההגיוני לדירה בדימונה שונה מהמחיר ההגיוני לדירה בניו-יורק?
 

habubnik

New member
כן יש מקום לדבר על מחיר הגיוני

אבל אז צריך לקחת בחשבון שאו שמשלמים מחיר לא הגיוני (400$ לדירת חדר פיצפונת זה לא מחיר הגיוני, זה שמבקשים אותו זה משהו אחר), או שלא גרים בדיוק בנקודה המסויימת בת"א שרוצים. אגב, אני מסייגת את דברי בכך שישנן דירות חדר גדולות שכן שוות 400$, אבל יצאתי מנקודת הנחה שלא מדובר בכזו כי הכותב מספר שבקושי יש לו מקום לדחוף מיטה, שלא לדבר על מקרר וכד'.
 

Imperia

New member
זה שמבקשים אותו

זה אומר שיש אנשים שמוכנים לשלם אותו, כלומר שבעיניהם הוא הגיוני. האמת היא שקשה לי בכלל עם הביטוי "מחיר הגיוני". יש מחיר שכל אחד מאיתנו מוכן לשלם, והוא ההגיוני בעיניו. אני יכולה לחשוב שבעיני הרבה אנשים המחיר ההגיוני לדירה צפופה באלנבי הוא 0, כי הם בחיים לא יסכימו לגור שם. יש אנשים שהיו מוכנים ואפילו שמחים לגור שם, אבל מעדיפים לשלם כמה עשרות דולרים פחות ולגור במקום פחות מרכזי. את אולי שייכת לקבוצה הזאת. ויש גם כנראה מספיק אנשים ש-400$ נראה להם הגיוני, ולכן זה מחיר השוק. זה שאת או אפילו הרבה אנשים לא מוכנים לשלם 400$ זה לא הופך את המחיר ללא הגיוני "באופן אבסולוטי". כשאני אומרת מחיר הגיוני, אני חושבת על השאלה האם הוא הגיוני ביחס למחיר השוק. כלומר האם אפשר למצוא דירה דומה (וכן, לא רק בגודל, אלא גם במיקום), בסכום נמוך מזה משמעותית. והתשובה היא: לא רק באזור אלנבי, אלא בת"א בכלל, קשה למצוא דירת חדר בפחות מזה! תעיפי מבט בהומלס, תראי ש-80% הדירות הן 400$ ומעלה, ומאלה שמתחת הרבה במיקומים בעייתיים. יוצא שבמונחים של מחיר השוק, 400$ זה מחיר הגיוני לדירת חדר בת"א.
 
תמיד תהיתי-איך מתקלחים ככה בכלל?

בכוכים האלו שהדוש הוא מעל השירותים. איך מסתדרים עם זה?
 

habubnik

New member
אין לי שמץ של מושג

כשהייתי אצלו בפעם הראשונה הייתי בטוחה שהוא מסתלבט עלי, ושהוא מחביא את ה"דוש" איפשהו.
 

neko

New member
אנחנו אמורים להסיק שזו ידיעה ממקור

ראשון, חופשית ומאושרת?
 
למעלה