העדפה מתקנת למחוננות

../images/Emo32.gif כי שמאליים הם הסטיה מהנורמה

אז הם מפוזרים יותר מבחינת תכונות. מה עוד שבגלל שהם צריכים לחיות ולתפקד בעולם שתוכנן ונבנה לימניים, אין להם ברירה אלא ללמוד להשתמש גם ביד ימין לצורך ביצוע רבות מהמשימות, מה שנחסך מהימניים (למרות שיש בזה יתרונות). אני אישית שמאלית מאד קיצונית (גם רגל, עין ואוזן), אבל עדיין אני יודעת לעשות ביד ימין מה שמעט מאד ימניים יודעים לעשות ביד שמאל. ופרק פיקנטי לסיום: ישנו חוקר אמריקאי אחד שטוען ששמאליים מתים בממוצע 9 שנים לפני ימניים (חזרנו לממוצעים...)

aaa123

Member
אני לא רואה מה הקשר בין כח פוליטי

וכלכלי למקצועות הריאלים. שמעתי סיפור על מלירדר אחד שנכשל במבוא לכלכלה באוניברסיטה עד שהחליט לפתוח עסק. הכישורים להצלחה באוניברסיטה(לא חשוב אם זה בתחום הריאלי או ההומני) שונים מהכישורים הנדרשים כדי להגיע לתפקידים החשובים. לנשים אכן יש עליונות בתחומים המילולים,ואני מעריך שיש להן בממוצע יותר נטיה מלידה לתחומים אלו. אני מסכים שהשאלה אם יש יותר מחוננות או מחוננים תלויה בתוכן הבחינות ,ואפשר לעשות בחינות שיתנו רוב לנשים אם זאת המטרה.

aaa123

Member
רוב בעלי התפקידים הגבוהים לא מחוננ

ים רוב חברי הכנסת או רוב השרים אינם מחוננים. מכאן שאין שום קשר בין השאלה שלך לעובדה שיש רוב לבנים בתפקידים הגבוהים יותר.

Boojie

New member
פחחחחחחחחחח...

אם אתה מנסה לרמוז שהאנשים בתפקידים הגבוהים הם בעלי כישורים אינטלקטואליים גבוהים במיוחד, הרי שאתה הרבה יותר תמים ממה שאתה נראה. הצחקתני, בקיצור.

realistic

New member
השאלה היא...

השאלה היא אילו תפקידים אתן מחשיבות גבוהים. ככל הנראה ההגדרה שלך לא זהה לשלי. למדעןאין צורך בכישורים אינטלקטואליים? או שלגילויים מדעיים אין השפעה על חברה או שאינם נחשבים תפקידים גבוהים? כדי להקים חברה מצליחה לא זקוקים לכישורים אינטלקטואליים? אולי חסרה גם מודעות לכוח בידי התאגידים בחברה הקפיטליסטית וסוג השליטה שיש לבעלי הון בחברה כיום, והשפעתם על הפוליטיקה. מספיק תמים?

aaa123

Member
לא צריך כישורים אינטלקטואלים

גבוהים כדי להיות בעל חברה מצליחה. קשרים יכולים לעזור ואני משער שלבנים יש יותר קשרים. מה שיכול לעזור גם זה נכונות להסתכן יחד עם מזל ,ואני מאמין שבנים יותר נוטים להסתכן. אם בנים מוכנים יותר להסתכן באובדן כל רכושם אז זה טבעי שהם יקימו גם יותר חברות מצליחות במצב של כישורים זהים לשני המינים. למדען יש צורך בכישורים אינטלקטואלים אבל ברוב המקרים לא הייתי מגדיר את התפקיד כבעל השפעה על החברה,ואני חושב שלפוליטיקאים יש השפעה רבה יותר על החברה. מדענים(בעיקר מתמטיקאים) חוקרים לעיתים קרובות דברים שאין להם שום ערך מעשי מבחינת החברה. כאחד מאלו שיש לו כמה גילויים מדעים במתמטיקה שפורסמו בכתבי עת מדעים אני יכול להעיד שלגילויים שלי אין שום חשיבות מבחינת החברה.

realistic

New member
תגובה

ציטוט: "משער שלבנים יש יותר קשרים" את זה אני לא ידעתי, תוכל להרחיב בבקשה כיצד הגעת למסקנה זו ציטוט: "נכונות להסתכן יחד עם מזל" לבנים יש יותר מזל? את זה אני לא ידעתי, תוכל להרחיב בבקשה כיצד הגעת למסקנה זו אולי חסרה גם מודעות לכוח בידי התאגידים בחברה הקפיטליסטית וסוג השליטה שיש לבעלי הון בחברה כיום, והשפעתם על ה פ ו ל י ט י ק ה ציטוט: "מדענים(בעיקר מתמטיקאים) חוקרים לעיתים קרובות דברים שאין להם שום ערך מעשי מבחינת החברה" אך לעיתים רחוקות הם מגיעים לתגליות אשר מסוגלות לשנות את המין האנושי מקצה לקצה. למשל בגנטיקה לא חסרים המדענים(אני קטונתי) אשר טוענים כך.

טל קר

New member
לגברים יש הרבה יותר קשרים מנשים

עם מקורות כוח, כי א. יותר גברים מנשים נמצאים במקורות כוח ב. לגברים יש רשת קשרים שמתפתחת דרך הצבא. ג. יש 2 מקפצות שלמות לפוליטיקה שנמנעת מנשים, וזו מקפצת הדת. ע"ע המפלגות החרדיות. ומקפצת הגנרלים.

טל קר

New member
נ.ב. זה לא דבר חדש מה שאני כותבת

אולי אתה לא מתענין במקומות הנכונים אם זה מחדש לך? שכחתי לציין גם את מועדוני הגולף, מועדוני הצייד, ומועדוני הבונים החופשיים ועוד כל מיני מועדונים כאלה של MEN ONLY שדרכם אפשר לרכוש קשרים.

realistic

New member
יש הרבה מועדונים כאלו בארץ?

ארצנו מובאת כדוגמא משום שהרבה מההתייחסויות בפורום הן לתופעות המתרחשות בארץ (הדתיים לדוגמא)

aaa123

Member
לא אמרתי שלבנים יש יותר מזל אבל

אם יש הרבה שמוכנים להסתכן בעלי המזל יצליחו להקים חברות שחסרי המזל יפסידו את כל או רוב רכושם. אם יש מעט נשים שמוכנות להסתכן אז ברור שמשפר הנשים בעלות המזל יהיה נמוך יותר כי הקבוצה מתוכה הן נבחרות קטנה יותר. אני מסכים שלעיתים רחוקות מדענים מגיעים לתגליות חשובות אבל מספרם יחסית קטן ,ושאני חושב על בעלי השפעה אז אני חושב קודם כל על פוליטיקאים או בעלי חברות. טל קר ענתה על הנושא של קשרים ואין לי מה להוסיף.

כשאדע, טכנית, איך מעבירים לכאן חומר

מודפס, אעביר אותו ואז נראה מי מתפתל. בינתיים אגיד לך שלקרוא הודעה כזו, מעלה לי את הסעיף, כי ברור שכל המטרה שלך זה לעצבן. אחרת היית יודע, מקריאה ואיסף מידע, שהפתיח שלך אידיוטי והסיומת שלך מטומטמת. וזו הפעם הראשונה בפורום הזה שאני גם כותבת בשפה בוטה - לא רק חושבת - וגם מרגישה מאה אחוז עם זה. ולא, אני לא לפני מחזור, לא בזמן ואפילו לא אחרי.

טל קר

New member
אוף טופיק לאיירין. אם יש לך בעיה

טכנית כל שהיא עם הפורום, צרי איתי קשר באימייל, וננסה לפתור אותה ביחד.

../images/Emo51.gif

אתם עוזרים לי לסלוח לעצמי על כך ששלחתי את בני המחונן ל"אריקה לנדאו" ולא ל"כיתת מחוננים". תודה לכם על עוד דחיפה קטנה במעלה הסולם הרוחני של סליחה ואהבה!

Boojie

New member
הרשי לי לתת לך טפיחה חמה על השכם

ולהגיד לך כל הכבוד, עשית בדיוק את המעשה הנכון. כיתת מחוננים היא רעיון טוב על הנייר. במציאות האינטלקט של מחוננים הרבה יותר מדי שונה מאחד לשני כדי שבכיתה כזו באמת תיווצר התאמה אינטלקטואלית, כך שממילא גם שם יש את הבעייתיות של קצב לא אחיד, ובנוסף לזה האנשים הם בדרך כלל בעלי אגו מגודל ופגיע שגורם לאינטראקציה חברתית גרועה בהרבה מהמקובל בכיתות רגילות. אני לא יודעת אם יש בימינו פתרון ממש טוב לילדים מחוננים, אני רק יודעת שכיתת מחוננים, לפחות בפורמט שאני מכירה, זה לא זה. ואגב, לא זכור לי ששמעתי על איזשהו יוצא כיתת מחוננים שאני הכרתי שהגיע לגדולות. מישהו זוכר דבר כזה?

תודה על הטפיחה, אבל...

במיקרה של אותו ילד זה כבר לא יעזור... מצטערת להפיל את זה עליך, אבל הוא כבר לא בחיים, ולכן זה לא בר-מבחן אם זה יותר או פחות טוב בשבילו.

aaa123

Member
חינוך הכי שוביניסטי בכלל לא היה

מביא אותך לבית ספר למחוננים כי חינוך כזה היה מניח שכבת אין לך סיכוי לא לעוף מבית הספר. העובדה שהיית צעירה מהכיתה בשנתיים היא לא סיבה שאני מבין שלא יהיו לך מחזרים כי יש הרבה זוגות שהבן מבוגר בשנתיים מהאישה(אבא שלי מבוגר ב4 שנים מאמא שלי ,ובכלל יותר מקובל שהבן מבוגר בקצת מהאישה ולא להפך). הסבר לסיבה שאני משתמש במונחים בן ואישה באחת מהודעותי הקודמות. זה נשמע לי מפחית כלפי בנים(המלה בנים כשלעצמה לא נשמעת לי מפחיתה אם היא לא באה יחד עם נשים) אבל החלטתי להתמיד בזה בפורום זה כי על כל ניסוח אחר עלולות להיות גם תלונות.

לא נראה לך שבתור סטטיסטיקאי....

אתה מסיק מדבריה של אוגוסטוס מסקנות בעלות גוון של פרשנות אישית ולא ברת-מדידה ?

למעלה