העדפה חברתית- בןרדה

• פותח הנושא moxer
  • פורסם בתאריך

moxer

New member
העדפה חברתית- בןרדה

מישהוא יכול בבקשה להסביר לי מה אומר כלל העקביות בהתחלה הוא אמר שה איחוד של הקבוצות צריך להיות מוכל בחיתוך שבין הבחירה של 2 הקבוצות בנפרד, ואז בדוגמא הוא עשה בדיוק להיפך משיהוא בבקשה יכול להסביר לי מה הוא רוצה בכלל הזה? וגם את הכלל נייטרליות של בורדה? תודה!

תותחנים

New member
לגבי עקביות

יש 3 אפשרויות: 1- עקביות בצמצום: אם X נבחר מתוך הרבה מועמדים אז גם כשמוציאים חלק מהמועמדים (חוץ מ-X כמובן) אז הוא יבחר גם מהקבוצה הקטנה. חשוב לדעת שרובניות ובורדה מפרים את זה. 2- עקביות בהרחבה: אם מתוך קבוצה קטנה נבחרו X ו-Y אז כשנוסיף עוד מועמדים אז לא יהיה מצב שפתאום רק X יבחר (כלומר Y חייב גם להבחר). רובניות מפר את כלל זה. 3- עקביות: אם מועמד מסויים נבחר בקבוצה 1 וגם נבחר בקבוצה 2 אז נצפה שאם יהיו בחירות גדולות (כלומר קבוצה גדולה שכוללת את 1 ו-2) אז אותו מועמד גם ייבחר. רובניות דו שלבית מפרה את תכונת העקביות. מה זהנייטרליות של בורדה??? איפה ראית את זה?

moxer

New member
....

לגבי עקביות: "נצפה שאותו מועמד גם ייבחר" - רק הוא, או שיכול להיות גם הוא וגם עוד אחרים? במשפט may מופיע הכללים לגבי רוב פשוט ולגבי בורדה מזה רובניות דו שלבית איפה ראית את זה?

תותחנים

New member
רובניות דו שלבית מופיעה בפרדוקסים

כל אחד מדרג מועמד אחד ואם מישהו מקבל מעל 50% מהקולות הוא נבחר. במידה ואין מישהו שקיבל מעל 50% אז עוברים לשלב השני שזה לקחת את השניים שקיבלו הכי הרבה ואז עושים בחירות בין שניהם בלבד. לגבי עקביות נראה לי שמדובר רק על אותו מועמד שייבחר ולא שפתאום יהיה עוד מישהו שיבחר איתו. רובניות דו שלבית גורמת לפרדוקסים הבאים: פרדוקס העדרות, עקביות, אי קיום קריטריון קונדורסה

moxer

New member
מה זה הפרדוקסים האלה?? זה בכלל לא מופיע בספר

למעלה