העברת server2008 לחומרה חדשה

Arielvista

New member
העברת server2008 לחומרה חדשה

לפני כמה זמן שאלתי שאלה, קיבלתי תשובות וביקשתי הבהרות נוספות, שלא קיבלתי.
ראו שרשור כאן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=956&MessageId=177793094#177793094
אז מכיוון שהשאלה עדיין רלוונטית, ולא הבנתי חלק מהתשובות, אני אשאל שוב, בתקווה לתשובות מורחבות יותר.

יש לי שרת Windows server 2008 מותקן על מכונה יחסית ישנה, ויש לי מכונה פנויה חדשה יותר וחזקה יותר. המכונות לא זהות!
אני רוצה להעביר את השרת (DC, GC, DHCP, DNS, FS, AD) לחומרה החדשה.
חשבתי להתקין על השרת החדש יותר את ה Windows server 2008, להעביר (איכשהו, עדיין לא הגעתי לשלב הזה) את כל ה ROLES מהשרת הישן.
ובעצם, לפני שאני בכלל מתקדם, אני שואל את שתי שאלות:
1. איך עושים את זה? מה הם השלבים ומה הם ה utilities שאני צריך?
2. האם (ואיך) אני יכול להעביר את הרשיון שמותקן על השרת הישן אל השרת החדש, מבלי להוריד את הישן, כלומר ללא downtime. משהו כמו התקנת TRIAL על החדש, העברת רולים וקבצים, העברת הרשיון וניתוק הישן.
אפשרי?

kitt

New member
תעשה חיפוש על Active directory migration בגוגל ותראה מה

בדיוק הצעדים שאתה צריך.
&nbsp

ShimiHi

New member
פרויקט (בגדול מאוד)

זה שהחומרה לא זהה לא רלוונטי.
בגדול מאוד ובצורה מאוד גסה (ראשי פרקים . . .) אלה השלבים:
כמובן שלתזמן את הכל ביומן ולתאם עם המשתמשים: (במיוחד בשלב העברת השיתופים)
  1. תתקין מ"ה נקיה (2008/2012) עם עדכונים וכו'
  2. תתקין DC חדש בדומיין (עם DNS) (אם זה 2012 צריך להכין (prep) את ה-Forest+Domain ולהעלות את ה-Function level שלהם)
  3. תעביר אליו את כל ה-FSMO
  4. תעביר DHCP (בשתי פקודות) אל תשכח לבטל בישן (תגגל migrate dhcp from 2008 R2 to XXXX)
  5. תעביר את השיתופים (העתקת התיקיות עם הרשאות (לדוג' Total commander) הגדרת שיתופים (GPO, ידני, Logon script או מה שלא יהיה) ותוריד את השיתופים מהשרת הישן - בודק את השיתופים מתחנות משתמשים.
  6. אחרי שמוודא שהכל עובד, מסיר את ה-DC הישן
    1. מוריד מהשרת הישן DNS - לפני זה מוודא שתחנות\התקנים עם כתובות סטטיות מוגדרות על החדש ואחרי הוספת השרת ב-DHCP מחכה את ה-lease time לטובת תחנות שמקבלות DHCP
    2. מוריד GC
    3. מוודא שאין שירותים אחרים אחרים שרצים עליו או אפליקציות
    4. Demote לשרת הישן (dcpromo)
אם יש למישהו עוד משהו להוסיף לרשימה . . .

Arielvista

New member
אחלה, תודה.

אכן פרוייקט.....
לגבי התקנת מ"ה נקייה: אין לי עניין (או תקציב, לצורך העניין) לשדרג למ"ה חדשה אלא אני ארצה להשתמש באותה מ"ה ואותו רשיון.
למיטב ידיעתי זה לא OEM. האם אני אוכל להתקין server 2008 בתור trial, להגדיר עליו את כל השלבים שמנית, ואז להסיר את הרשיון מהשרת הישן ולהתקין על השרת החדש?
&nbsp

lilimeshi

New member
יש מניעה פשוט להזיז את מערכת ההפעלה?

כמו שהיא הכוונה
אני מבין שאין לך עניין להשתדרג מבחינת תוכנה, אלא רק חומרה. אז רק תעביר את מערכת ההפעלה הקיימת מברזל לברזל וזהו. כל שישאר לך זה לאקטב מחדש רישיון ולהחזיר ip לכרטיס הרשת של השרת וסיימת.

ניתן לביצוע עם אקרוניס ושאר כלים בסגנון

למעלה