העברת פנסיה לחו"ל ?

travis2020

New member
העברת פנסיה לחו"ל ?

שלום,
מי מכם שכבר ירד מהארץ - מה עשיתם עם הפנסיה?
האם ניתן למשוך או להעבירה לחו"ל?

תודה.

travis2020

New member
ושאלה נוספת - ויתור תושבות ישראלית

כיצד ניתן לעשות זאת?
אני כרגע מועסק ע"י חברה ישראלית בחו"ל, וסתם זורק 100 פאונד כל חודש..

מר בלום

New member
קודם כל, וותר על המינוח של "ירד מהארץ"...

אנחנו לא ירדנו משום מקום. אנחנו היגרנו מישראל למדינה אחרת.
לגבי הפנסיה - את שלנו השארנו בארץ.
לא נראה לי שחוקי המס בארץ מאפשרים לעשות זאת.

F00D Is G00D

New member
ממממ

אני מניח שאתה מדבר על ביטוח לאומי. זה 100 ומשהוא ש"ח, לא פאונד. אתה ייכול לבקש לקזז את הביטוח לאומי (כ-חמישים שח) בזכות האמנת מס עם בריטניה ולהשאיר את הביטוח בריאות. אם אתה רוצה לבטל גם את הביטוח בריאות אפשר להצהיר לביטוח לאומי על מגורים בח"ל (ביטול תושבות). הם לא חיביים לקבל את זה ובמקרה של חזרה יש תקופה שבה תקבל קנס של 10000 ש"ח לערך אם תצטרך טיפול רפואי בישראל. חוץ מזה אין שום טעם לבטל אזרחות. אמנם כביכול תמיד תוכל לקבל כזו מכוח חוק השבות, אבל אין שום ייתרון בוויתור על אזרחות. לגבי פנסייה, אפשר למשוך את הישראלית בניכוי של מס בכל עת. אין טעם לשים אותו בתוכנית פנסיה אחרת, אפשר בסתם חסכון או השקעה, הרי הייתרון היחיד בתוכנית פנסיה זה הפטורים ממס,מכיוון שכבר תשלם אותו..... אין טעם

republik

New member
חבל לך למשוך את הפנסיה

זה סיפור של 30% מס, אלא אם אתה באמת חייב את הכסף הזה עכשיו עדיף להשאיר אותו ופשוט להמשיך לעקוב אחריו- לשמור כל תיעוד שיש לך שקשור בפנסיה ולבקש דוחות תקופתיים לאיזו כתובת בארץ.
לגבי ויתור תושבות זה הליך מאד פשוט שאתה הולך לביטוח לאומי וממלא שם טופס, האמת שאני לא זוכר כבר אם היינו צריכים לשלם ביטוח בריאות לאיזו תקופה או לא.

למעלה