העברת נתבג לעובדה

Moshe Porat

New member
העברת נתבג לעובדה

החלטת משרד התחבורה להכשיר את עובדה כחלופה לנתבג בצוק העיתים מעידה שוב על בורותו של משרד זה בהבנת נושא התעופה האזרחית ,והבינלאומית. מהר מאוד תפחה המציאות על פניו של שר התחבורה כשחברות התעופה הזרות סרבו מסיבות מובנות לקבל הצעה נואלת זו , שמשמעותה מבחינתם, עלויות גבוהות ומטרד לנוסעיהן. צורת חשיבה זו עוברת כחוט השני בהחלטות משרד זה , בנוגע לתשתיות התעופה במדינה ,חוסר חזון ופעולות שהינן בגדר קודם נעשה ואחכ נחשוב.
ראיית נושא התעופה הכללית במדינת ישראל כנושא שולי ,הינו כסילות ומחדל ברמה לאומית , באחת מהרצאותיו של מנכל המשרד בפני חוקרי תאונות אויר ,רובם טייסים, יחד את דבריו לרכבות כבישים , בטיחות בדרכים,ורק לאחר שהוזכר לו לשם מה הגיע ,יחד 2 שלושה משפטים לנושא התעופה הכללית. זה סדר העדיפיות ,זו ראיית העתיד וחוסר החזון של מעצבי המדיניות , עגום יהיה מצבנו ועתידנו בשיטת חשיבה זו .....

jsurie

New member
איה אלטרנטיבה אתה מציע ד"ר ?

ניתן גם להציע לחברות הזרות לנחות ברמת דוד, ששימש בעבר אלטרנטיבה לנתב"ג. נא לא לשכוח, עד נפילת הטיל ביהוד ארה"ב לא אסרה טיסות.

Moshe Porat

New member
אלטרנטיבה

איני עוסק באלטרנטיבות ,מה שהוצע אינה אלטרנטיבה ,ואכן "מתה:" לפני שנוצרה , אני מדבר על חלופות ראליות והגיוניות ועל חוסר חשיבה כללי בנושא התעופה של המשרד האמון עליו...

talben

New member
הנה הסיבה למה עובדה לא ממש מתאימה

הנה לכם הסיבה למה עובדה לא מתאימה. רק לתזכורת - היה זה גיורא רום עצמו שאמר כי רחבת החניה בעובדה לא יכולה להכיל יותר מחמישה מטוסים "גג". ככה שבכל מקרה, עובדה לא יכולה להיות תחליף אמיתי לנתב"ג.

easysam1

New member
תיקון טעות קטנה

זה לא "קודם נעשה אחר כך נחשוב" אלא "קודם נודיע אחר מה איכפת לי". ינחתו בעובדה, או לא, מה זה חשוב. "אני נתתי פיתרון לבעיה". יש מספיק מדרגות למטוסים או לא, מה זה חשוב... כמה שעות יקח להגיע מעובדה לצפון? מה זה חשוב העיקר שלא יתקעו בניו יורק... רקטות על עובדה? מה לעשות אין פתרון שסוגר הרמטית... יש תשובה לכל שאלה... הדובר כבר מוכן.

למעלה