העברת משמורת

מצב
הנושא נעול.

ilanifer

New member
העברת משמורת

העברת משמורת
האם וכיצד אני כאב יכול לבקש העברת משמורת על ילד שגילו 8 והוא חי עם אמו ? האם נמצאת רוב שעות היום בעבודה והילד מוזנח מבחינת מסגרת משפחתית ולימודית. הוא גם אומר שהוא מעוניין לעבור לגור איתי.

ilanifer

New member
מדובר בבן שלי

העברת משמורת
האם וכיצד אני כאב יכול לבקש העברת משמורת על ילד שגילו 8 והוא חי עם אמו ? האם נמצאת רוב שעות היום בעבודה והילד מוזנח מבחינת מסגרת משפחתית ולימודית. הוא גם אומר שהוא מעוניין לעבור לגור איתי.
מדובר בבן שלי

תביעת משמורת או הסדרי ראיה

העברת משמורת
שלום לך, למרבה הצער, ולא תמיד בצדק, בתי המשפט לוקחים את האמא, כברירת מחדל לקבלת משמורת על הילדים. אם ניתן להראות את הזנחת האם ושטובת הילד היא שיהיה אצלך, ניתן בהחלט להגיש תביעה למשמורת בבית המשפט למשפחה, ואם בינתיים יש גם בעיות עם הסדרי הראיה, ניתן לדרוש גם הסדרי ראיה או כל סעד זמני אחר כפי שיידרש. בהצלחה, גיל איכבום, עו"ד

ilanifer

New member
האם תכתובת

שלום לך, למרבה הצער, ולא תמיד בצדק, בתי המשפט לוקחים את האמא, כברירת מחדל לקבלת משמורת על הילדים. אם ניתן להראות את הזנחת האם ושטובת הילד היא שיהיה אצלך, ניתן בהחלט להגיש תביעה למשמורת בבית המשפט למשפחה, ואם בינתיים יש גם בעיות עם הסדרי הראיה, ניתן לדרוש גם הסדרי ראיה או כל סעד זמני אחר כפי שיידרש. בהצלחה, גיל איכבום, עו"ד
האם תכתובת
באימייל עם המורה המעידה על חיסורים ואיחורים נשנים, חוסר באביזרי לימוד, הגעה לבית הספר לאחר הליכה לישון מאוחר ומעורבותו של קצין ביקור סדיר בעניין מהווים בסיס ? והאם זה נכון שמעל גיל 8 שואלים ומתחשבים בדעתו של הילד היכן ירצה לגור ? לגבי הסדרי ראיה אין בעיה.

tbh12

New member
סליחה!!!

העברת משמורת
סליחה!!!
אתה גם מתכוון להיות רוב שעות היום בעבודה. מקווה שעניין המשמורת לא קשור למזונות.

תשובה

העברת משמורת
תשובה
הדבר תלוי בגורמים רבים. השיקול המרכזי הוא טובת הילד. עליך להוכיח שטובתו מחייבת שינוי המשמורת. יתכן מאוד שיתחשבו ברצונו אבל יתכן גם שתושמע טענה שהילד מוסת נגד אמו. משקל רב ניתן לתסקיר פקידת הסעד. במקרים בהם יש מחלוקת חריפה בין ההורים וכפות המאזניים מעויינות יש מקום להורות על מבחן של מסוגלות הורית.

ilanifer

New member
העלית כאן שני דברים שטרם

תשובה
הדבר תלוי בגורמים רבים. השיקול המרכזי הוא טובת הילד. עליך להוכיח שטובתו מחייבת שינוי המשמורת. יתכן מאוד שיתחשבו ברצונו אבל יתכן גם שתושמע טענה שהילד מוסת נגד אמו. משקל רב ניתן לתסקיר פקידת הסעד. במקרים בהם יש מחלוקת חריפה בין ההורים וכפות המאזניים מעויינות יש מקום להורות על מבחן של מסוגלות הורית.
העלית כאן שני דברים שטרם
בדקתי : תסקיר פקידת סעד - איך מוצאים אל הפועל דבר כזה ? איך מבצעים בדיקת מסוגלות הורית ? תודה.

ilanifer

New member
עיינתי בפורום זה בנושא משמורת

יש דברים שאני כן יכול לעשות לבד ?
דברים שאולי יהוו הכנה לשלב בו אגיע לביהמ"ש ?
עיינתי בפורום זה בנושא משמורת
ומצאתי שברוב התשובות הניתנות בנושא העברת משמורת מאם לאב, הסיכויים(גם בליווי ע"וד) שואפים לאפס. גם באותם מקרים בודדים בהם זה ייתכן, צריך שהאם תהיה נרקומנית וכו'. האם פירשתי נכון ?

r5551

New member
למה אתה מתכוון מוזנח?

העברת משמורת
למה אתה מתכוון מוזנח?

מצב
הנושא נעול.
למעלה