העברת משכורת

מצב
הנושא נעול.

ריטה1

New member
העברת משכורת

העברת משכורת
אני עומדת להתחיל לעבוד באחת מאותן חברות גדולות, שנוהגות להעביר את המשכורות לחשבון הבנק. יש לי בעיות בבנק (חשבון מוגבל), ביקשתי שיבדקו אם זה אפשרי לקבל את התשלום בשיק (לא למוטב כמובן). נראה לכם שיוכלו לסדר את זה? שאלה אולי מוזרה, אבל חשובה לי מאוד תודה

שיר ורד

New member
תשלום לחשבון הבנק.

העברת משכורת
אני עומדת להתחיל לעבוד באחת מאותן חברות גדולות, שנוהגות להעביר את המשכורות לחשבון הבנק. יש לי בעיות בבנק (חשבון מוגבל), ביקשתי שיבדקו אם זה אפשרי לקבל את התשלום בשיק (לא למוטב כמובן). נראה לכם שיוכלו לסדר את זה? שאלה אולי מוזרה, אבל חשובה לי מאוד תודה
תשלום לחשבון הבנק.
תשלום ישירות לחשבון הבנק איננו חוקי.(על פי חוק הגנת השכר). אבל, החוק מיושן ואני מניח שלא תצליחי להכריח את המעסיק לשלם לך במזומן או בצק (ששניהם זה בהתאם לחוק) והוא יעדיף לותר על העסקתך, אך זה לא מזיק לנסות. שימי לב, שיתכן שישלמו לך רק בצק שאיננו ניתן למשיכה במזומן,אלא להפקדה בחשבון בלבד (וגם לא להעברה) , לכן זה לא יפטור את הבעיה. יתכן שאת יכולה לפתוח חשבון בבנק הדואר, אליו תופקד המשכורת. במקרה כזה, תוכלי למשוך אותה במזומן בכל סניף של בנק הדואר. תבררי בבנק הדואר האם מוגבלות החשבון שלך, תמנע ממך לפתוח חשבון אצלם.

ריטה1

New member
אני ממש מודה על התשובה

תשלום לחשבון הבנק.
תשלום ישירות לחשבון הבנק איננו חוקי.(על פי חוק הגנת השכר). אבל, החוק מיושן ואני מניח שלא תצליחי להכריח את המעסיק לשלם לך במזומן או בצק (ששניהם זה בהתאם לחוק) והוא יעדיף לותר על העסקתך, אך זה לא מזיק לנסות. שימי לב, שיתכן שישלמו לך רק בצק שאיננו ניתן למשיכה במזומן,אלא להפקדה בחשבון בלבד (וגם לא להעברה) , לכן זה לא יפטור את הבעיה. יתכן שאת יכולה לפתוח חשבון בבנק הדואר, אליו תופקד המשכורת. במקרה כזה, תוכלי למשוך אותה במזומן בכל סניף של בנק הדואר. תבררי בבנק הדואר האם מוגבלות החשבון שלך, תמנע ממך לפתוח חשבון אצלם.
אני ממש מודה על התשובה

תשלום ישירות לחשבון הבנק - חוקי

אני ממש מודה על התשובה
תשלום שכר ישירות לחשבון הבנק של העובד מקובל וחוקי. כדי לבצע את העברת המשכורת, זקוק המעביד לפרטי החשבון. כאשר העובד נותן למעביד את פרטי החשבון ומאשר כי זו הדרך שבה הוא מעונין שהכסף יועבר לחשבונו, אין כל קושי עם שיטה זו. אם אינך מעונינת שהכסף יועבר לחשבון הבנק שלך, עליך לדרוש מהמעביד לשלם לך באמצעות צ'ק (למוטב בלבד). בצורה כזו תוכלי לפדות את הצ'ק ולאו דווקא להפקידו לחשבון הבנק שלך. על המעביד לכבד את דרישתך, שמגובה בחוק הגנת השכר.

ריטה1

New member
ומה לגבי הלמוטב בלבד

תשלום שכר ישירות לחשבון הבנק של העובד מקובל וחוקי. כדי לבצע את העברת המשכורת, זקוק המעביד לפרטי החשבון. כאשר העובד נותן למעביד את פרטי החשבון ומאשר כי זו הדרך שבה הוא מעונין שהכסף יועבר לחשבונו, אין כל קושי עם שיטה זו. אם אינך מעונינת שהכסף יועבר לחשבון הבנק שלך, עליך לדרוש מהמעביד לשלם לך באמצעות צ'ק (למוטב בלבד). בצורה כזו תוכלי לפדות את הצ'ק ולאו דווקא להפקידו לחשבון הבנק שלך. על המעביד לכבד את דרישתך, שמגובה בחוק הגנת השכר.
ומה לגבי הלמוטב בלבד
אין לי אפשרות להפקיד את השיק לחשבון מפאת מוגבלותו (של החשבון), מה עושים

שיר ורד

New member
צק למוטב בלבד ללא קרוס

ומה לגבי הלמוטב בלבד
אין לי אפשרות להפקיד את השיק לחשבון מפאת מוגבלותו (של החשבון), מה עושים
צק למוטב בלבד ללא קרוס
מאפשר לך למשוך את הכסף במזומן בסניף הבנק של המעסיק ובדרך כלל בכל סניף אחר של אותו בנק. במקרה כזה, עלייך להציג תעודת זהות לצורך משיכת הכסף. אם יש קרוס, חלה חובה להפקיד את הצק לחשבון כלשהו ולא ניתן לבצע משיכה ישירה למזומן.

ריטה1

New member
הבנתי תודה

צק למוטב בלבד ללא קרוס
מאפשר לך למשוך את הכסף במזומן בסניף הבנק של המעסיק ובדרך כלל בכל סניף אחר של אותו בנק. במקרה כזה, עלייך להציג תעודת זהות לצורך משיכת הכסף. אם יש קרוס, חלה חובה להפקיד את הצק לחשבון כלשהו ולא ניתן לבצע משיכה ישירה למזומן.
הבנתי תודה

שיר ורד

New member
תשלום ישירות לחשבון הבנק

תשלום ישירות לחשבון הבנק
בחוק גנת השכר הוגדרו 3 דרכים לתשלום השכר. במזומן. צק - בהסכמה של העובד. מוצרים ושרותים של המעסיק (במגבלות מסוימות). האפשרות של העברת הכסף ישירות לחשבונו של העובד לא מוזכרת כלל בחוק (כי בזמן החקיקה שיטה זו לא היתה קיימת). ברור שכאשר העובד הסכים לתשלום בשיטה זו וקיבל את הכסף, בית הדין לא יחייב את המעסיק לשלם לו שנית באחת הדרכים המוגדרות בחוק.(לפחות מהסיבה של עשיית עושר ולא במשפט). אבל במצבים קיצוניים, בהם המעביד שילם את הכסף, והכסף לא הגיע לעובד בנסיבות בהן ניתן לומר שהעובד פעל בתום לב יתכן והמעביד יחויב לשלם בשנית. דוגמאות אפשריות: חשבון הבנק של העובד עוקל (בנסיבות שבהן לא ידע עובד על העיקול, ובודאי אם הורה למעסיק להפסיק להעביר את המשכורת לחשבון). היתה מעילה בבנק - והכספים נמשכו מחשבונו של העובד ללא הסכמתו (ובהנחה שהמדינה החליטה הפעם לא לפצות את בעלי החשבונות שנפגעו מהמעילה ). גם במקרה שבמועד התשלום היה הבנק של העובד בשביתה והעובד לא יכל למשוך את הכספים, יחשב מועד תשלום השכר, המועד בו הסתיימה השביתה (למשל לעניין הלנת שכר).

מצב
הנושא נעול.
למעלה