העברת מידע אנרגטית??

ריטה ב

New member
העברת מידע אנרגטית??

מישהו טען בפניי שכל תרופה נושאת עימה שני מרכיבים: גופני (אורגני, כימי) ואינפורמטיבי (מידע). המרכיב האינפורמטיבי "אומר" לגוף מה לעשות - למשל, לייצר דופמין. ברוב המקרים המרכיב הכימי גורם לתופעות לוואי. האפקט הטיפולי של התרופה - הוא ברובו תוצאה של המרכיב האינפורמטיבי. זה לא נוגע למחסור בחומרים מסויימים אשר מגיעים לגוף באמצעות תרופות. זה היה מעין הסבר לגישה של "העברת מידע אנרגטית". אותו בן אדם טען שעל הגישה הזאת מתבססות רוב שיטות הטיפול האלטרנטיביות, כגון הומאופתיה, פרחי באך, הרפואה הסינית וכו'. בתור דוגמא ל"העברת מידע" הוא הביא את הכבשה המפורסמת דולי - רק שבמקרה הזה "העברת המידע" התבצע על מנת ליצור לא רק העתק אינפורמטיבי, אלא גם אורגני. ולאן הובילו ההסברים הללו? לרעיון לבצע "העברת מידע" מריטלין למים רגילים או לאיזה תכשיר הומאופתי... ואז מתקבל ריטלין ללא תופעות לוואי. לי זה נשמע שטויות. אבל מכיוון שאין לי ידע ברפואה ולא בכימיה וכו', הייתי רוצה לקבל תגובות רציניות מאנשים שמבינים ויכולים להסביר ולהפריד בין אמיתי לבדוי...

מרמריסה

New member
גם לי. בתור רופאה "קונבנציונאלית"

אני לא פוסלת שיטות אלטרנטיביות ויש עדויות שהומיאופתיה עוזרת במקרים מסוימים (אם כי, בכנות, טרם נתקלתי בעדות אישית ממישהו מוכר). עם זאת, ההסבר הפסאודו-מדעי הזה, שמתמצה בטיעון ש"המים זוכרים" נשמע לי כגיבוב של @#%$!&.... תרופה עובדת כי המרכיב הכימי שלה מתערב בתהליכים ביוכימיים. היא לא "אומרת" כלום, לא במישור האנרטי, האסטרלי, הרוחני או אחר. תופעות הלוואי נובעות מכך שלא תמיד התרופה מתערבת בתהליך הביוכימי הרצוי לנו, אלא בתהליכים נוספים. לפעמים ההשפעה הרצויה משפיעה גם במקומות אחרים. עם כל הכבוד, למה שלמים יעבור דוקא החלק ה"אינפורמטיבי" של התרופה? כי זה מה שהיא רוצה? נו, באמת... לא צריך להיות דוקטור בשביל לראות את הגיחוך שבהסבר הזה.

מרמריסה

New member
ומה הקשר בין דולי להסבר הזה?

מדובר בהעברת גנים. להבדיל מהתרופות, הגנים כן "אומרים" לגוף מה לעשות. עד שנגיע לעידן הריפוי הגנטי (החדרת גנים תקינים לגוף, על מנת להחליף גנים פגועים), אז אולי ניתן לדבר על "תרופות" ש"אומרות" משהו, אבל גם אז זה לא יהיה בצורת מים שהגנים הבריאים שהו בהם והעבירו להם את האינפורמציה.

ריטה ב

New member
../images/Emo51.gif מרמריסה

אין לי שמץ של מושג איך כל הדברים קשורים זה לזה... כמו שאמרתי לי זה נשמע שטויות, אבל אני רוצה להביא לאותו הבן אדם טעונים רציניים כנגד. אז תודה לך על ההסברים.

zivadina

New member
הומאופטיה, ריטלין, דופאמין ועוד

הרעיון של ערבובים הוא רעיון הומאופטי. ההומאופטיה מתרכזת בהתאמת טיפול ייחודי לכל אדם. אני חושבת שהומאופט רציני לא היה מעז להעלות רעיונות "ערבוביים" כאלו בפני אנשים שלא למדו הומאופטיה. כאשר אדם מפזר רעיונות "מקצועיים" ברוח, זה נראה לי שרלטנות לשמה. בקשר לריטלין: הוא מעכב את הספיגה החוזרת של דופאמין, ולא גורם לייצור מוגבר של דופאמין. ככל הידוע לי, התרופות שנוגעות לדופאמין ונוראדרנלין מטפלות בעכוב הספיגה החוזרת ולא בייצור של החומר, כך שנראה לי שהשרלטן שלך לא מבין גם בזה. אני חייבת לציין שהמאמר של פרופ` בן-עמי סלע, (מנהל המכון לכימיה פתולוגית, מרכז רפואי שיבא, תל-השומר, החוג לביוכימיה קלינית, הפאקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל-אביב) נראה לי קצת מיושן לעומת הדווחים המעודכנים שאנחנו מקבלים מד"ר מנור, אשר עוסקת כיום במחקר מתקדם בגנטיקה של ה-ADHD.

למעלה