העברת מטבח

העברת מטבח

מתכננת כבר כמה שנים לעשות שינוי רציני בבית ולהעביר את המטבח מהחלק האחורי של הדירה לחלק הקדמי, ובכך ליצור חדר נוסף (במקום המטבח) לצורך כך צריכה להעביר צנרת מים וביוב חדשים. הקיר החיצוני רחוק כ 4 מטרים מהנקודה שבה מתוכנן להיות הכיור, ורק על הקיר הזה אני יכולה להעלות ולהוריד צנרת. האם אפשר להעביר צינורות מתחת לבלטות מרחק כזה? והכוונה היא שצינורות המים והביוב יעברו זה בצד זה. האם יש עוד נתונים שאני צריכה לקחת בחשבון? חשבתי על זה המון ועד כה נראה לי שהקטע הכבד ביותר מבחינת תכנון זה עניין הצנרת. תודה מראש

רוקוקו

New member
אפשר להעביר צינור בכל מקום ....

גם בקירות וגם מתחת לבלטות. אבל את חייבת להחליף גם את הריצוף ותחשבי על זה. בכל מקרה בהצלחה רוקוקו(ערן).

מה עם הביוב? מרחק בין הקולטן לבין

הכיור, אם זה 4 מטר, עם שפוע של 2% זה 8 ס"מ ! צריך לבדוק, שיש מילוי בגוב מתאים - לא? רוקקקקקוקקקקו?

רוקוקו

New member
אוווווווווווווווווווווווווה.

היא שאלה רק על צנרת מים ורק על זה אני עניתי אבלללללללל. לגבי ביוב אני חייב לבדוק פיזית ולא אוכל יעץ דרך הפורום. אווווווו...... שיפתחו את הבלטות ויספרו לי מה קורה שם. בכל מקרה אפשר לפטור כל בעיה י בדרך כלל יש מספיק בשר למישחק עם שיפועים לביוב. בכל מקרה בהצלחה רוקוקו(ערן).

זהו, שלא תמיד...

קודם כל, ניראה לי, שהקליאנט שלנו רוצה לעבוד לבד, לא רוצה מתכנן, לא קבלן, לא חשמשלאי, ולא אינסטלטור...הוא בעד פטיש ו...בום! דבר שיני, שלפני שנה שיפצנו דירה, וכאשר פתחנו את הבלתות, התברר, שאין מילוי !!! הייה לי חשוד, כבר לפני הפתיחה, למה חדר האמבטיה גבה ב: 10 ס"מ מכל הרצפה בבית...נכון, אפשר למצוא פתרון, אם יש משהוא שיוגעה, איפה לחפש...

מה כבר אמרתי...

אווה אל תהיי כל כך קשה איתי. כיוון שכבר שברנו קיר לפני שנה (פטיש ובום) אז אני יודעת שיש מילוי די עמוק, לדעתי בסביבות ה 10 ס"מ. שנית, אכן מדובר בדלוחין ולא בשופכין, ויש פחות מוצקים. כרגע אני מבררת פרטים ראשוניים. התכנון אצלי בראש כבר כמה שנים. לפני הכל אני מביאה קבלן שיגיד לי אם הכל אפשרי. אין לי כוונה להתעסק עם אינסטלציה וחשמל לבד. אני זהירה יותר ממה שאת מתרשמת. הרבה, הרבה יותר. אבל את הקיר אני אשבור לבד (בום) אחרת איפה הכיף??

עכשיו יכולה לישון בשקט../images/Emo3.gif

אין שום דבר נגד עבודה עצמית, אם זה מודרך, מתוכנן, עם אנשי מקצוע המתאימים...
גם אני אוהבת לשבור קירות, אבל אל תיספר לאף אחד!

s a r e l

New member
אפשר גם אפשר

א)נכון שרצוי להוליך צנרת ביוב בשיפוע של ביו1.5%-3% אךבל נישכח כי מדובר בצנרת דלוחין שאינה מכילה מוצקים ושהקוטר שמקובל להניח הינו "2. גם אים נלך בשיפוע מינמלי של1% ואפילו ונחטא ונניח ללא שיפוע כלל, עדין חוק הכלים השלובים עומד לצידנו וזה אומר שיציאת המים מכיור המטבח גבוהה הרבה יותר מהצינור שכבור מתחת לאריחים. ב) ניתן גם להליך ניקוז בקירות (להיזהר ממעבר באלמנטים קונסטרוקטיבים). ג)ניתן להוליך בצמוד ליר מאחורי ארונות המטבח התחתונים, ומתחת לקו גובה הסוקל וכשמגיעים לקצה הקרוב ביותר לנק´ היציאה, להיכנס מתחת לריצוף בשיפוע קל. ד)ניתן לחפות צינור שרץ לאורך הקיר במעיין מדף דקורטיבי . מקווה שעזרתי במשהו אייל house art

לא מסכימה! דרך המתולתלת רק

עושה צרות! אתה יכול להיות חכם, אבל המים פסים עלך, יורדים, אך שנוח להם! אתה לא יכול לתת כתובה על יד הביוב, שכמה דברים מותר להוריד, ומה אסור! הדרך ישרה תמיד יותר טוב, מלעקוב את כל הבית עם צנרת ביוב!

s a r e l

New member
באופן כללי עדיף ללכת בקו ישר

אין ספק שרצוי ללכת כמה שיותר ישר ועל פי חוקי הספר אבל בעיקר בשיפוץ במבנה קיים לא תמיד יש גובה דרוש לכך, ואם משנים כיווני זרימת הביוב אז להטות את הצנרת בזוית קטנה מ 45 מעלות ולעולם אין להגיע למצב בו כיוון הזרימה הכללי הישתנה ביותר מ 90 מעלות. כדי גם להוסיף נקודות ביקורת מבלי לפגוע באסטטיקה של הריצוף (מתחת למקרר,לתנור ולכיור). אך יש עוד פטנט שנקרא "ניקוזית" מעין משאבה קטנה ולא יקרה שטוחנת את הפסולת שמתנקזת מהכיור ודוחפת את הביוב דרך הצנרת אפילו לגובה של ארבעה מטרים. ואני מקווה שהאינסטלטור שאתם עובדים איתו לא משתמש בהמצאה הגרועה שניקראת "סיליקון" החומר הפופולרי הזה שווה ערך להדבקה עם רוק. נא לתת קצת קרדיט למהנדסי המפעלים שמיצרים עבורנו צנרת שלא תוכננה מלחתחילה להתחבר בעזרת סיליקון אלא בצורה של אטמים ,מחברים, הברגות וכו´

למעלה