העברת כסף בפייפל

shnizlon

New member
העברת כסף בפייפל

שלום , אני רוצה לתרום למישהו סכום כספי קטן של 5 דולר עבור עזרתו לי בנושא מסויים , אמרתי לו את זה והוא סירב לקבל ולבסוף אמר לי נו טוב אם תרצה לשלוח תשלח לפייפל שלי ונתן לי את הכתובת גימייל שלו ... איך בפייפל אני מעביר 5 דולר לפי הכתובת גימייל שלו ? ורציתי גם לשאול , אם מחזירים לי כסף מסיבה מסויימת ביטול קנייה או רכישה של משהו באיביי , לאן חוזר הכסף לחשבון פייפל או לכרטיס שנימצא בפייפל ? ( כי אני רוצה לרכוש משהו מאיביי ב 100 דולר ואני מפחד שאולי החבילה תחזור או המוכר יגיד שאזל מהמלאי ויחזיר לי את הכסף ואמרו לי שויזה נטענת אם שולחים לשם כסף היא ננעלת וחבל לי על ה 900 שקל ...) **חשוב לי לציין שהויזה שנמצאת בפייפל היא ויזה נטענת של הדואר ומכילה 900 שקלים .. כרגע .. תודה רבה לכל העוזרים

טלי5555

New member
בדרך זו

אתה בוחר ב- SEND MONEY ובכתובת המקבל מקליד את כתובת המייל. זיכוי עיסקה חוזר למקור התשלום: באלנס או כרטיס האשראי.

shnizlon

New member
שאלה נוספת

איפה אני בוחר את הסכום הרצוי ? לדוגמא 5 דולר ואם באיביי מטבטלת עסקה אני יכול לבחור איכשהו שלא יעבור לכרטיס כי הכרטיס בפייפל הוא נטען ואם יעבירו לי לשם הוא ינעל ? כאילו שיעבור לחשבון פייפל עצמו ולא לכרטיס ...

טלי5555

New member
תשובה

את הסכום אתה מקליד ובוחר את המטבע המבוקש. זה מאוד פשוט, אי אפשר לטעות שם. אין אפשרות לבחור להיכן חוזר הכסף. לגבי כרטיס נטען, אין לי נסיון איתו וקשה לי לומר לך, אם הוא מקבל החזרים.

panayotiss

New member
מהסיבה הזו הכרטיס שלך לא מתאים לאיביי

ציינתי בעבר ואציין שוב הכרטיס שחברת הדואר מנפיקה של חברת ויזה מטעה כיון שניתן לחשוב שזה כרטי אשראי אבל זה לא! מדובר בכרטיס "טיפש" מסוג prepaid כלומר הוא יודע להיטען בכסף דרך תחנת טעינה שבדואר ויודע לשלם את הכסף גם בטרנזאקציות אלקטרוניות אבל וכאן מגיע האבל הגדול.... במקרה של זיכוי או החזרת כספים הוא לא יודע לקבל כספים ואז השולח שלח את הריפנד שלו ל"אוויר" , מבחינתו הוא זיכה. המקבל לא יקבל את הכסף ואז לך תפנה לפייפאל שיחזירו לשולח את הכסף. מנגד כרטיס ויזה נטען כמו של לאומי קארד cash card הוא כרטיס אשראי שיודע גם לשלוח וגם לקבל כסף.

shnizlon

New member
שאלה

את הכרטיס שלי עשיתי שאוכל להוציא גםאת הכסף בכספומט .. אבל יש לי שאלה , אם מוכר מסויים מבטל את העיסקה ואומר שיחזיר לי את הכסף אני אוכל לבקש ממנו שיחזיר לפייפל עצמו ולא לכרטיס, או להגדיר בפייפל משהו כזה ? או שאני אצרטרך לבקש מהפייפל או מהדואר ? אני נמצא בדיסקונט , יש להם אפשרות לכרטיס אשראי נטען , יש לי ויזה אך אני מעדיף לרכישות בחו"ל נטען ... יהיה מאוד טוב אם יש אפשרות כזו בדיסקונט .. תודה , אך בכל זאת ענו בבקשה לגבי הויזה של הדואר .. תודה :)

panayotiss

New member
ההחזר הוא לא לשיקולך

הכסף חוזר באופן שהוא בא. אם הכסף בא מהבאלאנס (מהחשבון פייפאל) הוא יחזור לחשבון. אם הכסף בא מהכרטיס הוא יחזור לכרטיס (אם זה אפשרי טכנית). בכרטיס prepaid זה לא אפשרי טכנית לכן הכסף ילך לאיבוד במרחב האינטרגלקטי ותצטרך לבקש מפייפאל לאחזר את הפעולה איכשהוא. אם יש לדיסקונט כרטיס אשראי נטען קח אותו. הכרטיס של הדואר הוא לא כרטיס אשראי וכאן הבעיה, הוא לא מהווה פיתרון מלא לעסקאות בפייפאל.

shnizlon

New member
שאלה נוספת

אז אני יכול להעביר לעצמי מהכרטיס שלי לבאלאנס של עצמי בסכום המבוקש לקנייה ואז בעצם שאני יקנה מאיביי זה ישלם מהבאלאנס ואז זה גם יחזור לשם במידת הצורך אך אני יפסיד את הקטע של הכספומט, אבל אני יעביר רק בסכום שאני צריך לקנייה נכון ? איך אני מעביר לעצמי מהכרטיס לבאנלאנס ? חח

panayotiss

New member
אי אפשר לטעון את הבאלאנס משום כרטיס בארץ

או מחשבון בנק בארץ. מגבלות רגולטוריות.

shnizlon

New member
שאלה

אז אני גם לא יכול להעביר לחשבון של מישהו אחר כאילו לפי הכתובת גימייל שלו , אגב בשביל השאלה הזאת פתחתיאת ההודעה הראשונה חח .. תקרא בבקשה הודעה ראשונה כדי להבין יותר למה הכוונה שלי

shnizlon

New member
אז עוד שאלהכ :) אגב תודה רבה

אז למה אני לא יכול להעביר לבאלנס של החשבון פייפל שלי כדי שאם אני יקנה באיביי ויחזירו לי את הכסף יחזור לבאלנס ולא לכרטיס ?? כאילו להעביר סכום מסויים מהכרטיס שנמצא בפייפל לפייפל עצמו כאילו לבאלנס שלי .... ואז שאני יקנה באיביי ראשית הוא יקח משם , לא ?

shnizlon

New member
שאלה נוספת :D

אם אני מעביר את הכסף לקנייה לבאלנס ( חשבון פייפל של חבר ) והוא קונה לי את המוצר במקרה של ביטול קנייה הכסף יחזור אליו לבאלנס לא ? או שאני יכול להעביר לחבר לפייפל שלו והוא יחזיר לי חזרה לבאלנס שלי ואז זה יופיע לי , לא ? ונגיד ואני קונה רגיל מאיביי (כבר קניתי כמה מוצרים אף פעם לא התבטל רק הפעם אני מזמין משהו ב 100 דולר) זה משלם מהכרטיס הנטען , במקרה וזה מתבטל , עם מי אני מדבר שיחזירו לי את הכסף לבאלנס ? כדי שלא יעלם לי סתם הכסף .. (אם מישהו יודע אם יש בדיסקונט אפשרות לכרטיס ניטען שירשום בבקשה ... ) תודה לכולם :)

בוא ונעשה פה קצת סדר

אקדים ואכתוב שאין לי יותר מידע בנושא ממך - הדברים שאני כותב זה על בסיס התשובות שענו לך בהודעות הקודמות ע"י אנשים יודעי דבר. אפשרי: - העברת כסף מ"באלנס" ל"באלנס". - העברת כסף מכרטיס אשראי ישראלי ל"באלנס" של כל בעל חשבון PayPal פרט לחשבון שאליו הכרטיס מקושר. - העברת כספים באמצעות "ויזה נטען" של דואר ישראל ע"י ושירות סליקה PayPal (שים לב, ההגדרה של הכרטיס הנטען אינה כרטיס אשראי, לכן יש הבדל בין השורה הזו לחברתה הקודמת). לא אפשרי: - העברת כסף מכרטיס אשראי ישראלי ל"באלנס" שאליו הכרטיס מקושר. - "החזרת" כספים לכטיס "ויזה נטען" של דואר ישראל, או "טעינה חוזרת" (שמעתי שמועה שבעבר הדבר היה אפשרי וכיום כבר לו. שוב - שמועה). זיכוי קניה בשירות PayPal: - הזיכוי מתבצע למקור ממנו חיוב התשלום. כלומר אם התשלום מגיע מ"באלנס" הזיכוי יהיה ל"באלנס". אם התשלום הוא באמצעות כרטיס אשראי, אז הזיכוי הוא לשם. הערה: PayPal מתייחסים לכרטיס הנטען של דואר ישראל כאל כרטיס אשראי מכיוון שהוא בעל 16 ספרות. לכן הם אם יתבצע זיכוי לכרטיס הנטען, ההעברה תסומן שהיא בוצעה כאשר בפועל לא נכנס כסף לכרטיס. לשאלותיך (עפ"י הסדר): 1 - כן. 2 - כן. 3 - במקרה וזה מתבטל - למה להגיע למקרה כזה? תנסה לברר מה יקרה מראש ע"י פניה ל-PayPal(כמובן שעליך לדעת את כל הפרטים של הכרטיס של דואר ישראל כולל שיטות חיוב וזיכוי ואיזו טכנולוגיה פועלת שם). בהצלחה! אסיים ואכתוב שאין לי יותר מידע בנושא ממך - הדברים שאני כותב זה על בסיס התשובות שענו לך בהודעות הקודמות ע"י אנשים יודעי דבר.

תיקונים והוספות:

אפשרי: - העברת כספים חד כיוונית באמצעות "ויזה נטען" של דואר ישראל וע"י שירות סליקה PayPal (שים לב, ההגדרה של הכרטיס הנטען אינה כרטיס אשראי, לכן יש הבדל בין השורה הזו לחברתה הקודמת). ההעברה היא חד כיוונית מהכרטיס בלבד ולא "חזרה" לכרטיס. לא אפשרי: - העברת כסף מכרטיס "ויזה נטען" של דואר ישראל ל"באלנס" שאליו הכרטיס מקושר. הערה: PayPal מתייחסים לכרטיס הנטען של דואר ישראל כאל כרטיס אשראי מכיוון שהוא בעל 16 ספרות. לכן הם אם יתבצע זיכוי לכרטיס הנטען, ההעברה תסומן שהיא בוצעה כאשר בפועל לא נכנס כסף לכרטיס בגלל חוסר יכולת של הכרטיס ל"טעינה" נוספת ואין זה משנה מהו מקור הטעינה.

למעלה