העברת כלב לספרד

valipro

New member
העברת כלב לספרד

שלום,
האם מישהו הטיס כלב לספרד או לאחת הארצות באירופה?
מה הוא תהליך שצריך לעבור?

פניתי לחברת petpassport.co.il. גברת נחמדה הסבירה לי שהתהליך הינו מורכב מאוד שכולל בדיקות דם, חיסונים וכו׳ וצריך להתחיל אותו 3 חודשים לפני הטיסה. בנוסף הזמינה אותי לפגישת יעוץ על מנת להסביר לי את כל התהליך מהתחלה עד הסוף, הפגישה בעלות ״סמלית״ של 170 ש״ח. אין מילים...

אחותי טסה עם כלב שלה לפני 10 שנים ולא הייתה צריכה לעבור שום תהליכים מורכבים. הייתה צריכה להצטייד רק בפנקס חיסונים וכלוב מתאים.

האם מישהו נתקל בבעיה דומה ויכול לעזור?

תודה.

ANZ1

New member
ומה אתה רוצה ?

לחזור אחורה בזמן 10 שנים ?
אתה יכול לשלם לחברה 170 שח שיחת ייעוץ ועוד לטיפול
או לבזבז המון שעות עבודה ובדיקה וריצה.
יש תהליך ארוך שצריך לעבור.
אתה מכיר בעל מקצוע שעובד בחינם ?
או יועץ אחר שעובד בפחות מ170 שח לשעה ?
אני העברתי כלב למדינה אחרת אם הרבה יותר כאבי ראש.
אתה יכול להתחיל לקרוא את אתר המכס הספרדי על ייבוא בעלי חיים
כל הפרטים מהצד הספרדי ימצאו שם.
אני לא יודע מה הפרטים המדויקים בקשר לספרד, אבל התהליך נשמע מוכר מהרבה מדינות אחרות

valipro

New member
אם רק הייתי יכול

לחזור אחורה בזמן בהחלט הייתי עושה את זה.
2. לשלם על פגישת יעוץ 170 ש״ח זה נראה לי אבסורט כי אני לא מקבל פה שום ערך מוסף אלא מסבירים לי על התהליך, איזה בדיקות לעבור וכו׳. גם ככה אני אשתמך בשירותים שלהם שיחסכו לי המון זמן לפי דבריך והסכום שאשלם יהיה פי 5 או פי 10.
אבל לא על זה הדיון.
השאלה הייתה אם מישהו עבר תהליך של העברת כלב לחו״ל ויכול לפרט תהליך זה.

ANZ1

New member
יש לך מזל

אם יום אחד תצטרך לפנות לשיחת ייעוץ אצל סוכן הגירה, עורך דין או יועץ מס, אתה תקווה לשלם את אותו מספר בדולרים , למרות שגם להם אין שום מידע ייחודי שאי אפשר לקבל ממקור אחר.
הם מסבירים לך על תהליך שכדי להבין אותו לבד אתה תצטרך לקרוא את אתר המכס הספרדי, לדבר עם כל מני פקידים בחברות תעופה, לדבר עם וטרינרים בישראל.
2 הערות
1. אין דבר כזה חו"ל, יש מדינות שונות ולכל אחת חוקים אחרים, יכול להיות שהחוקים בספרד דומים או זהים לשאר מדינות האיחוד האירופי, ויכול להיות שיש הבדל, אני לא יודע.
2. אני למדתי שתמיד טוב לקחת בעלי מקצוע טובים, הרבה יותר זול מאשר להטיס כלב לספרד ולגלות שהמכס לא נותן לך להכניס אותו כי לא עשית משהו שהיית אמור.
ואז אתה צריך לטוס איתו חזרה לישראל, לי 170 שח נשמע זול.

DAHUJI

New member
זו לא שינאת חינם לדעתי, פשוט סוג של דיעה אישית...

הוא ענה, לא?... זה כבר משהו שראוי להערכה שכן הוא הקדיש תשומת לב וזמן לכך וזהו בפירוש סוג של רצון לעזור. הלאה משם זה כבר תלוי בקורא ובאיך הוא לוקח ולאן את העזרה הזו... השיפוטיות והביקורתיות שמגיעה מהקורא.
לכל אחד הזכות לדעתו, לצורת התבטאותו (חביבה, צינית או פחות מעשית). אני לא חושב שזו שנאת חינם היות ובאמת טרחו לענות לו, גם אם המענה היה פחות מעשי פר הגדרה.

הנה קישור ראשון שיכול לעזור, עם צעדים 1-4 שמפורטים בו ושנדמה על פניו שהם די ברורים... קישור שני... קישור שלישי.
מניח שחלק מהנכתב בקישורים השונים יחזור על עצמו.

החיפוש בגוגל הוא די פשוט וקליל... כמובן שאפשר לעדן ולעשות אותו ספציפי יותר... מקווה שאתה טוב באנגלית. יש חומר קריאה ונקודות חשובות.

יש גם כמה תוצאות בעברית ( 1 - לספרד | 2 - כללי | 3 - כללי ), חלקן כלליות, חלקן נותנות מידע לא רלוונטי לספרד, אלא לאירופה בכללותה... תצטרך לברר אם מה שתופס לאירופה תופס גם ספציפית לספרד.

באשר לתשלום לבעל מקצוע שיכול להקל על המשימה, לתת טיפים חשובים, להתיר את הסבך ואת חבלי הלידה... 170 ש"ח זה באמת לא הרבה ולמי שלא טוב באנגלית ומתקשה בלחפור ברשת מול מחשב ולהתרכז (דור של מלטפי מסכים עם ADHD), זה באמת שירות שיכול לעזור! TAKE IT OR LEAVE IT, אבל אין מה להתבכיין על זה. לא מוכרים לך משהו שאתה לא תהיה מוכן לשלם עבורו

בהצלחה במחקר חבריקו!

KallaGLP

New member
לא יודעת בקשר לספרד, אבל מהניסיון של מעבר לארה"ב,

זה הרבה יותר מפנקס חיסונים וכלוב. אבל בכל מדינה החוקים קצת שונים,
אז כדאי לך לעשות בירור יסודי מראש, או בכוחות עצמך, או, אם אתה רוצה לחסוך את כאב הראש, באמצעות חברה כמו זו שאליה פנית.

למעלה