העברת המידע הגנטי???

sivan120

New member
העברת המידע הגנטי???

אני מבינה שצאצא מקבל סט כרומוזומים אחד מאביו וסט כרומוזומים אחד מאימו. אלו מתאחדים, יוצרים תא שלם שמתחיל להתרבות ולהתמיין. תאי המין של הצאצא מכילים סט אחד של כרומוזומים (לא משנה אם זה ביצית או תא זרע...)-השאלה שלי היא עם גם בתא המין יש צד כרומוזומים שבא מהאם וצד כרומוזומים שבה מהאב ולא עירבוב של הכרומוזומים (מקווה שזה ברור...).

sivan120

New member
כן, ברור אבל האם הסט הזה הוא

הסט המקורי שנתן לאמא/אבא אחד ההורים שלו/ה (כמובן שהוא העתק אבל האם זה העתק זהה?)

sivan120

New member
זאת אומרת שכל ביצית וכל תא זרע מכיל...

מידע גנטי אחר לגמרי בזכות איזשהו שיחלוף שמתרחש בין הכרומוזומים. דרך אגב, רועי, קראתי חלק מהבלוג ובהחלט מעניין.

deathcaster

New member
למיטב ידיעתי, שם מקורי 19 זה לא רועי ../images/Emo13.gif

אבל הבלוג של רועי בהחלט מעניין, לא תמיד אני מסכים עם כל מה שהוא כותב שם......... בעיקר שהוא מתחיל להיכנס לענייני דת......
אבל זה לא סותר שהוא מעניין

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
אם מה שכתבת בתחילת ההודעה היה נכון

משמע סט כרומוזומים A של הסבתא של האבא וסט כרומוזומים B של הסבא של האבא היה יוצר תא AB אצל האבא (ותאי רבייה A ו-B) ואילו סט כרומוזומים C של הסבתא של האמא וסט כרומוזומים D של הסבא של האמא היה יוצר תא CD אצל האימא (ותא רבייה C ו-D) וסטי הכרומוזומים היו נשארים כמו שהם, אז הצאצאים של האמא והאבא היו יכולים להיות עם תאי AC, AD, BC, BD בלבד-משמע ארבעה סוגי צאצאים בלבד (וכך, בעולם שכזה, אז היה סיכוי של 25% של כל ילד להיות תאום זהה לילד שנולד לפני)- זה כמובן לא קיים מאחר שכל תא רביה מכיל מידע גנטי שונה לפחות במקצת.

למעלה