העברת דומיין לGoDaddy.com

Ranimi23

New member
העברת דומיין לGoDaddy.com

פתחתי אחסון ויש לי כבר דומיין שרכשתי לפני שנה, דומיין עם סיומת co.il. כיצד אני דואג שהוא יפנה לשם? כיצד עושים זאת? לא כל כך ברור כאן מה התהליך ואיך. בכל ההסברים שמצאתי מדובר בדומיינים בחו"ל ושום התייחסות לדומיין בארץ. מה עושים?

מאד פשוט.

1. תיכנס ל isoc.org.il או למקום שבו קנית את הדומיין, ושם תן את כתובות שני שרתי ה DNS של ספק האחסון. (בחרת גו דדי? תהיה בריא ובהצלחה). 2. בלוח הבקרה של האחסון (הם צריכים לתת לך כתובת, שם וסיסמה) אתה יוצר את האתר שלך וממלא את כל הפרטים, וזה בערך הכל. אם לא עובד, דבר עם התמיכה של ספק האחסון. סתם הסבר קצר איך זה עובד: אני רוצה להכנס לאתר שלך, jojo.co.il , אני מקיש את זה בדפדפן שלי. הוא שולח בקשה לשרת ה DNS הקרוב ביותר, זה של ספק האינטרנט שלי. (הבקשה היא בערך זו: תגיד, יש לך מושג מה הכתובת של jojo.co.il ?) נגיד שהוא לא יודע, כי זה אתר חדש. הוא שואל את זה שמעליו בהיררכיה, וכך עד שהוא מגיע לראש העץ. ראש העץ במקרה של דומיינים ישראליים זה isoc.org.il . שם כתוב מי שרת ה DNS שמחזיק את הרשומות שלך (איפה האתר, איפה שרת הדואר, איזה סב דומיינים יש לו, וכן הלאה). ברגע שהפרטים נמצאו, הם נשלחים חזרה לדפדפן שלי, ואז אני שולח בקשה לכתובת IP הנכונה ומבקש את האתר שלך. אני מקווה שזה קצת עוזר לך. הנושא של DNS הוא באמת טיפה מורכב (קצת פישטתי, ואני גם לא יודע הכל), אבל לצרכים שלנו, בוני אתרים, זה די מספיק. אם אייסוק יודעים את כתובת ה DNS של הספק שלך, אתה די מסודר. הערה אחרונה: מרגע שאתה מעדכן משהו ב DNS, לוקח לזה כמה שעות להגיע לכל העולם, ולפעמים יום-יומיים.

Ranimi23

New member
היי ../images/Emo45.gif

קניתי את הדומיין דרך internic.co.il רק שאין להם כאן שום מערכת כלשהי שאני יכול לעדכן משהו. קבלתי במייל כתובת Primary DNS ו-Secondary DNS שלהם. יש אפשרות לעדכן זאת עצמאית ממקום כלשהו? מה הכתובת החדשה שאני נותן להם במקום? בGoDaddy.com לא קבלתי שום DNS מהם. האם זה פשוט כתובת האתר שלהם. כיצד הם יודעים אבל לחבר את זה לספריית האחסון שלי דווקא? הרבה תודה על ההסבר רק שעוד לא הצלחתי לעשות זאת. די חדש בעסק.

Ranimi23

New member
תשובה שקבלתי מהם:

Unfortunately, at this time we cannot accept the transfer of that particular domain extension. We apologize for any inconvenience this may cause.​
האם זה הגיוני שהם לא נותנים שירות לאתרים ישראליים בכלל? הדומיין שלי עם סיומת CO.IL ולפי הבנתי הם לא יכולים לקשר אותו אליהם. הכצעקתה?

כנראה.

אם הם אומרים ככה, אז הם יודעים. לא שמעתי מעולם על שרת אחסון שלא מקבל דומיינים ישראליים, אבל על גו-דדי אני מאמין הכל. אני מקווה שלפחות תוכל לקבל מהם refund על הכסף ששילמת.

Ranimi23

New member
היכן לאחסן בחו"ל בזול ושיתמוך בNET. ?

כרגע אין לי DB וגם אם יהיה, זה יהיה אקסס פשוט למדי. המליצו לי רבות על גו-דדי וכעת אני רואה שזה ממש לא. מי האלטרנטיבות הקיימות?

Ranimi23

New member
יאמר לזכותם, הכסף הוחזר מיידית

לאחר שהודעתי על ביטול וכו'.

DevArea

New member
טעות קטלנית בטרמינולוגיה

אתה שאלת אותם על transfer. כשאומרים "העברה" הכוונה לפעולה שמעבירה את השליטה בדומיין מהרשם המקורי אליהם. מה שהיית צריך לעשות זה לשנות שרתי DNS - זה לא נקרא העברה. הם לא מאפשרים transfer של דומיין ישראלי, מאחר ואסור להם לפי תקנוני ICANN וISOC ישראל. אבל, לשנות DNS מותר, ואם היית מבקש הם היו אומרים לך את שרתי הDNS שלהם. התנגשות מונחים.

DevArea

New member
כדאי שתחזור לגודדי....

חבל שבגלל אי הבנה כזאת תחמיץ את האכסון הזול שלהם. בשביל לשנות DNS פנה לרשם ותגיד לו שאתה מבקש לשנות DNS ותמסור לו את ns1.godaddy.com ואת ns2.godaddy.com ותגיד לתמיכה ששנית את הDNS ושיגדירו לך (אפשר מתוך הפאנל שלהם גם לבד).

Ranimi23

New member
תודה רבה לכולם על התיקון וההערות ../images/Emo45.gif

באמת היתה חוסר הבנה גדולה. באמת חבל לי להחמיץ את האחסון שלהם כי הוא הכי זול שאני מכיר ובשביל מה שהם נותנים זה הרבה יותר מכל מקום אחר שבדקתי. האם הDNS שנתת לי הם אלה שאני צריך לבקש מאיפה שרשמתי את הדומיין לשנות? אם כן אני מיד מעביר להם את הבקשה כי הבנתי שזה לוקח קצת זמן לבצע זאת ועד שהעדכון נכנס לפעולה.

Ranimi23

New member
האם קוראים לזה במקרה off-site dns ?

וכאן בתוך גו-דדי אני צריך לקבל את הDNS שעלי להעביר למי שרכשתי אצלו את הדומיין? כי זה מה שרשום לי תחת חוצץ NameServer: MNS1.SECURESERVER.NET MNS2.SECURESERVER.NET האם את שני אלה עלי להעביר לרשם הדומיין?

DevArea

New member
כן.

טעות שלי עם השרתי DNS. וזה מה שאת צריכה להעביר לרשם.

Ranimi23

New member
הרבה תודה ../images/Emo45.gif

ביצעתי זאת. זה לוקח קצת זמן העדכון אבל בסוף יתעדכן. שוב תודות. כמעט ונואשתי מלמצוא אחסון אטרקטיבי וחשבתי על משהו בארץ שנורא נורא יקר לצערי. אגב אני בן. נעים מאוד

DevArea

New member
שכחתי 'ה'

לא נורא. מצטער. בהצלחה, האכסון של גודדי נחשב זול ואפילו מהיר בהנחה שאתה נמצא בארה"ב או בחו"ל. הקווי תקשורת הבין לאומיים של ישראל לעולם לא ממש מצטיינים בתעבורה מהירה.

למעלה