העברת בעלות

k1235

New member
העברת בעלות

שלום, לפי הידוע לי העברת בעלות מתחת לגיל 18 מתבצעת במשרד הרישוי ולא בדואר מה עלי להביא למשרד בכדי לבצע את העברה? אחד ההורים ותעודות זהות? מה התשלום של העברת בעלות במשרד הרישוי האם בדומה לדואר? האם צריך לקבל אישור מיוחד להעברת בעלות עלי או שזה העברה דיי פשוטה?

wil

New member
תשלום רגיל למיטב ידיעתי

ואכן רק במשרד הרישוי. נדמה לי שצריך להביא הורים ותעודות זהות - לא בטוח 100% לא דרוש אישור מיוחד מעבר לנוכחות ההורים.

k1235

New member
נוכחות..

נוכחות שני ההורים או הורה אחד מספיק? ואם להורה הזה אין רישיון זה משנה או לא?

wil

New member
תברר במשרד הרישוי מה צריך.

בכל מקרה רשיון נהיגה אינו רלוונטי לבעלות על רכב - ניתן להיות בעלים גם ללא רשיון בכלל. גם רשיון נהיגה של ההורים אינו רלוונטי לחלוטין. אם אחד ההורים נטול רשיון - אולי עדיף דווקא לרשום עליו, וכך דו"חות מצלמה שהם ברירת קנס (נניח דוחות מהירות קטנים ובינוניים) לא יירשמו לך בתיק הרשעות ולא תהיה צבירת נקודות.

k1235

New member
מה שאתה אומר...

מה שאתה אומר אם אני יעבר את הבעלות על אימי שאין לה רישיון נהיגה דוחות מצלמה וכד' לא ירשמו לי ומה לגבי הקנס עצמו? עדיין אצטרך לשלם? הפתרון הז ההוא רק עבור הנקודות?

wil

New member
קנס צריך לשלם, אין חוכמות

אם לא משלמים - יהיה כפל קנס, ובסופו של דבר הוצל"פ. לא כדאי להתעלם. אם כן משלמים (ובעל הרכב נטול רשיון) - אין צבירת נקודות. כמובן שהתועלת היא בדוחות מצלמה בלבד - אם תופסים אותך על משהו במקום זה לא עוזר לך. ועוד דבר - בדוחות של זימון למשפט (מהירות מעל 30/40) יהיה כדאי מאוד לשלוח הצהרה של נהג שמודיע שהוא נהג ברכב בתאריך... כדי שיועבר אליו האישום, לא כדאי לאדם חסר רשיון להגיע למשפט עם טענה של "לא יודע מי נהג".

למעלה