העברת בעלות תשלומים

new face

New member
העברת בעלות תשלומים

עברנו דירה והשחבון מים והחשמל רשומים על שמי. שילמתי את שני החשבונות ואני מבקשת כבר חודש מבעל הבית להעביר בעלות והוא מורח ומורח אותי. בשביל המים צריך לחתום על טופס שנינו ותצלומי ת.ז. ואני מבקשת שוב ושוב שישלח לי ת.ז. והוא לא שולח! הוא רק אומר אני אטפל בזה וכלום. אני רבתי איתו כבר. הוא לא מבין שאת הטופס הזה צריך אפילו בשביל סגירת חשבון כדי לחשב לפי המונה. לי נתנו לשלם בכול זאת לפי תאריך כי התעקשתי שהוא יהיה מרוצה. אבל לא. ואני יודעת שהוא לא עושה כלום כי הוא לא שולח לי את הטופס לחתום ולא מבקש ת.ז. וגם בקשר לחשמל הם לא מוכנים להחליף בלי שהוא יתקשר. נראה לי הוא פשוט מורח אותנו כדי להעביר כבר על הדיירים הבאים. מה לעשות? הוא לא מסרב רשמית אבל הוא מורח ולא עושה כלום.

trilliane

Well-known member
מנהל
לפנות לחברת המים המקומית ולעדכן שאת כבר לא גרה שם

אם הוא לא מעביר בעצמו פשוט ינתקו את המים (זו זכותך לבקש זאת, כי החשבון על שמך) ואז זו תהיה בעיה שלו (או של הדייר החדש) לחבר אותם מחדש. זה מה שהוסבר פעמים רבות בתכנית "יהיה בסדר" בגל"צ.
&nbsp
לגבי חשמל, ייתכן שניתן לעשות אותו הדבר.
&nbsp
ממליצה להודיע בכתב ולשמור העתק ו/או להקליט שיחות, כדי שיהיה לך תיעוד מסודר לכל הניתוקים/שינויי שם / העברות בעלות ולא יוכלו לבוא אלייך בעוד שנים עם דרישות חוב.

trilliane

Well-known member
מנהל
וכמובן, להבהיר לו שאת מתקשרת במועד מסוים אתו או בלעדיו

כדי לתת לו זמן להעביר לך את הפרטים. להבהיר לו שאם הוא לא משתף פעולה את פשוט מבחינתך תסגרי חשבונות ותנתקי והחיבור מחדש יהיה עליו. אין שום סיבה שהוא ימרח אותך כך.

new face

New member
בקשר לחשמל כן הם אמרו שאני יכולה לנתק

הבעיה...כבר עבר חודש וכדי לנתק עלולים לבקש עבור החודש הזה. את יודעת אם זה כך? זה לא שאני מתעצלת להתקשר לשאול, פשוט זמני ההמתנה כרגע ארוכים מהרגיל ואם זה ככה אין טעם.

trilliane

Well-known member
מנהל
מישהו גר שם בזמן הזה? אם לא, החשבון מן הסתם יהיה מינימלי

רק על דמי שימוש או משהו כזה... לא משהו שאת אמורה לשלם, כמובן, אבל אולי כבר שווה לשלם עוד כמה שקלים רק כדי לגמור עם זה. בכל מקרה ייתכן שגם החשמל וגם המים דורשים איזושהי עלות חיבור מחדש במקרה של ניתוק, ואז אם בעל הבית יבין שהיא תיפול עליו הוא יתעשת סוף סוף... הייתי מתחילה מלהבהיר לו את זה (כלומר שאם הוא לא מעביר אליי את הפרטים החסרים בשלושת הימים הקרובים, נגיד, הוא זה שייאלץ לחבר מחדש ויישא בעלויות החיבור אם ישנן).

new face

New member
גם הצ'ק ביטחון עדיין אצלו

האם הוא יכול לפדות על החיבור מחדש?

new face

New member
סבבה הודעתי לו נתתי לו שבוע

אמר בסדר. אם לא יעשה אני אנסה לנתק ואם זה לא יהיה יקר מדיי אני אנתק.

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא יכול לעשות איתו מה שהוא רוצה, מעשית...

כבר הייתה לי בעלת בית מכשפה שהחליטה פשוט לפדות את הצ'ק עוד לפני שעזבתי בכלל כדי לשלם את חשבונות (שעוד לא הגיע מועד התשלום שלהם!) ובסוף היא נשארה חייבת לי כסף וכ"כ לא רציתי להתעסק איתה (ברחתי משם) שהעדפתי שיישאר לה לתרופות.

והיה לי בעל בית ש"שכח" להביא אותו כשהחזרתי מפתח והבטיח לשלוח לי בדואר ולא שלח עד היום... (אבל גם לא פדה אותו, וכבר עברו שנים, אני לא מודאגת).
&nbsp
השאלה אם כתבת עליו שהוא צ'ק ביטחון, אם הבנתי נכון יש מקרים שבבנק שלך יתקשרו לברר במקרה כזה ולא יאשרו אותו אוטומטית (אבל אני לא בטוחה שזה מחויב המציאות). כמו כן אם שילמת את כל החובות ייתכן שאת יכולה לבטל את הצ'ק אבל לקחת בחשבון שזו פעולה שעלולה לסבך אותך ולכן כדאי להתייעץ משפטית לפני כן (אפשר בפורום חוק ומשפט) ולהבין היטב את ההשלכות.

למעלה