העברה נגדית

stroop32

New member
העברה נגדית

יש לי שאלה, כיצד מתייחס טיפול קוגניטיבי לתהליכי ההעברה המתרחשים בטיפול ? אם בכלל קיימת התייחסות, הרי הרגשות והתחושות הנוצרים במהלך הטיפול מתקיימים בין אם מדובר בטיפול דינאמי ובין אם לוא ,האם יש מקום להעלות אותם או שהם לא רךוונטים כיוון שמדובר בטיפול מסוג זה , (רגשות כגון חשש חוסר אמון כעס עוררות אהבה וכו')

קצת סדר:

טיפול קוגניטיבי לא מתייחס לתהליכי העברה בטיפול בשל כמה סיבות: 1- מכיוון ששפת הטיפול הקוגניטיבי לא מכילה את הלכסיקון הדינאמי 2- מכיוון שטיפול קוגניטיבי לא מניח את הצורך או את קיומם של התהליכים הללו ע"מ להשיג התקדמות 3- מכיוון שמערכת היחסים בין המטפל ללקוח אינה במרכז, אלא איזה עניין ספציפי שהקליינט בוחר לעבוד עליו. יש התייחסות לרגשות במובן יותר הבהרתי ולומד - כזה שעוזר להגדיר אותם או להבהיר אותם תוך שתמיד חוזרים להקשר שלשמו האדם הגיע לטיפול. כל רגש שעולה הוא מנוף כדי להבין דפוסי התנהגות מול רגשות בחיים בכלל ולא מול המטפל בפרט.

stroop32

New member
שאלה נוספת בנושא

קודם כל תודה על התגובה... אני נמצאת בטיפול קוגניטיבי מספר חודשים ומרגישה שהוא מאוד עוזר לי אבל מכיוון שלא פעם עולות בי מחשבות ורגשות בהקשר לרמת התקשורת ביני למטפלת (כעסים,מבוכה,בלבול,,וכו') אני מרגישה צורך לנסות ללבן את זה אך חוששת שמכיוון שמדובר בטיפול קוגניטיבי אין לכך מקום. אני עוצרת את עצמי...אני מוצאת שהדבר גורם לי לחשוב פעמיים לפני כל משפט ...אני לא מבינה איך אפשר להחליט בצורה מלאכותית לא לטפל בנושאים מסוג זה ... או שאולי לא הבנתי את המשמעות של "לא מתעסקים עם זה...") אולי לא משתמשים במונחים הדינאמים אבל כאשר מדובר בטיפול ארוך ולא טיפול בפוביה פשוטה של 3-10 פגישות הרגשות עולים. הייתי בעבר בטיפול דינאמי והמעבר די מבלבל ,בקיצור ,אשמח לעצה...

פשוט מאוד

תגידי למטפל/ת שלך שיש לך רגשות ומחשבות שמפריעים לך בטיפול ושאת רוצה לבדוק איך אפשר ללבן אותן כך שתוכלי להמשיך ליהנות מייתרונות הטיפול ללא הפרעות.

למעלה