העברה לרזרבי....

r2m

Member
אגב דלק, מה הם שלושת המצבים בGPZ?

יש שלושה מצבים לברז של הדלק ב GPZ אחד כמובן לרזרבה והשני סוגר אותו

GPZiv

New member
בכל אופנוע עם ברז אני חושב

יש מצב בו המיכל סגור, מיכל ראשי והשלישי רזרבי.

barakhalla

New member
אני לא מבין אותך עידו...

פשוט תעביר לרזרבי כשאתה מרגיש בסימפטומים המקדימים... (גמגום, אי תגובת מצערת חדה.) ואם אתה מפחד לעשות זאת תוך כדי נסיעה פשוט תעזוב את הגז, תעמוד בצד תעביר לרזרבי (כאשר עדיין יש טיפה דלק בקרבורטורים...) ותמשיך בנסיעתך... תאמין לי שהסטרטר לא אוהב אותך על זה...

M a x

New member
מקס עושה סדר בברזי דלק....

לאחר קריאה ענינית מקס רוצה להבהיר כמה עובדות..... לברז דלק מצוי שתי צינוריות בתוך מיכל הדלק,האחת יונקת דלק מתחתית המיכל ואילו השניה כמה סנטימטרים גבוהה יותר,מעבר בין מצב למצב בבורר ישנה את הצינורית המספקת את הדלק ,הגבוהה יותר למצב רגיל הנמוכה לרזרבי. ברגע שכמות הדלק במיכל תרד מתחת לפתח הצינור שפתח ההזנה שלו גבוהה יותר תפסק זרימת הדלק למנוע...... הזנת הדלק תתבצע בשתי צורות: השיטה הנהוגה ברוב האופנועים החדישים(והספורטיביים) ע"י משאבת דלק חשמלית. או ע"י כח הכבידה באופנועים בהם הקרבורטורים יהיו נמוכים יותר ממיכל הדלק (GS,F,GPZ,ER וכמובן נבלות מרובות נפח מסוג בנדיט) באופנועים אלו ישנו שסתום שמאפשר העברת דלק רק כאשר המנוע עובד (ע"י יניקת מנוע) שתי מערכות אלה מסוגלות להזין דלק אך ורק בקצב קבוע ועקרונית אין שום קשר בין סל"ד המנוע לספיקת הדלק. הסיבה שבגללה המעבר קל יותר בנסיעה היא שאין בעצם צורך בהתנעת המנוע מחדש שכן לרוב הוא אינו נכבה,אם כבר נוצר מצב והמנוע דומם קל יותר להניע מנוע ב 5K סל"ד מאשר כמה מאות הסיבובים שמאפשרים סטרטרים או רגלו הימנית של תמיר...... מקס שניסה כמה פעמים להעביר לרזרבי ב CR שלו רק כדי לגלות שאין כזה בכלל

JonnyBoy

New member
אבל.. אבל... מה עם המצב השלישי../images/Emo35.gif

מצב רגיל
צינורית עליונה (שעה 6 ב-GS) רזרבה
צינורית תחתונה (שעה 9) ו... המצב השלישי (שעה 12)

M a x

New member
נכון ב GS מצב נוסף...

מצב זה נקרא מצב נזילה חופשית.... כמו שהזכרתי קודם ישנו שסתום אשר מונע מעבר דלק בעת שהמנוע כבוי ומופעל ע"י יניקת המנוע. כאשר הבורר במצב זה ישנה זליגה חופשית של דלק ממיכל הדלק לתוך הקרבורטור גם כשהמנוע כבוי. בקשר לשאלה שבטח תתעורר לא מומלץ לרכב במצב זה שכן הדבר מעמיס מאד על המצופים בקרבורטור ויכול אף להביא להצפה,לצורך התנעה אחרי שאזל הדלק מומלץ מאד להשתמש בו.... מקס חוזה שאלות ועונה להן עוד לפני שנשאלו.... ואתה סקניה מקס צריך לראות ולשמוע את הבורות הללו,לרוב הבעיות הללו נובעות מהרוכב ולא מהאופנוע

JonnyBoy

New member
../images/Emo45.gif הבנתי, ורק שתדע...

שזה לא כל-כך פשוט לגרום לי להבין... ועוד שאלה (הרי מי שרץ קדימה מושך אליו את האש (לא שיש בזה משהו רע)): למה הילד משהק מפחד כמה שניות לאחר שהוא מגיע ל-160 (כ-9000 סל"ד)
(הסל"ד נופל לרגע בצורה לא סימפטית במצב הנ"ל וגורם לאיבוד התנופה)

ido ZX-6

New member
אני מדבר על מקרה בו הדלק אוזל

כאשר האופנוע עומד ולא במצב נסיעה

GPZiv

New member
עידו, לזה הוא התכוון

תשתדל לא להגיע למצב בו הדלק נגמר כשאתה ברמזור או במצב בו האופנוע עומד מסיבה כלשהי. תעביר לרזרבי לפני שכל הדלק נגמר בראשי.

M a x

New member
עוד דבר..

כפי שכבר ידוע איכותו של הדלק בארץ אינה מהמשובחות,חוץ מכמות לא קטנה של מים ניתן למצוא בו לא מעט טינופת,זו כידוע נוטה להישאר בתחתית המיכל,עם המעבר לרזרבי הכל יורד לו לתוך הקרבורטור..... מומלץ מאד להכנס כמה שפחות לרזרבי זה יועיל גם לאורך חיי המנוע ואפילו לכיסך הפרטי.......... ושוב קשה להניע מנוע על אדי דלק,קשה עוד יותר לעשות זאת כאשר המנוע מסתובב לאט ע"י סטרטר,בנסיעה הסל"ד גבוהה הרבה יותר מה שמקל ומפשט את העניין. קפיש? מקס מומחה לקרבורטורים.. מישהו צריך כיוון? ניקוי? בחינם... פעם ראשונה פעם שניה אף אחד? נו טוב לא צריך.....

סקניה

New member
מה אף אחד לא צריך?????????

אני צריך!!! לדונאטלו יש בור ,בגודל עמק הסיליקון של פמלה אנדרסון, בסל"ד בינוני והוא טוען(החצוף) שאני זקוק לכיוון. אז אתה יכול לטפל בו דוקטור, או שאפנה למוסך מורשה, לא רחוק בין כותלי ביה"ח תל-השומר,המחלקה הסגורה....

למעלה