העברה לרזרבי....

ido ZX-6

New member
העברה לרזרבי....

דבר ראשון אחולי החלמה מהירה לגישן. ועכשיו לאחר הד"שים נעבור לתוכן השאלה השבועית(פרסים יקרי ערך לפותרים) *כאשר אני מעביר לרזרבי במהלך נסיעה הכל עובר חלק והאופנוע ממשיך כאילו לא קרה כלום אך כאשר הדלק אוזל במהלך עצירה (רמזור או שלט עצור שהחלטתי לכבדו) ה ZX מחליט להעניש אותי על כך שלא תדלקתי אותו קודם לכן ופשוט מסרב להניע ,רק לאחר מנוחה של מס´ דקות הוא עושה לי טובה (באמת תודה)ומניע. ??? למה זה קורה ??? ??? מה לעשות כדי שזה לא יקרה???

GPZiv

New member
אם הבנתי נכון

כשהאופנוע במהלך נסיעה ומן הסתם בסל"ד יותר גבוה, אז המעבר מתבצע ללא שום בעיות ובעצירה ישנן בעיות?

זה פחות או יותר מה שקרה לי...

... אחרי שהאופנוע היה במצב "OFF" לזמן מה. גם במקרה הזה לקח לו מספר דקות להיזכר שיש דלק... אח"כ היה הכל בסדר.

GPZiv

New member
די הגיוני לא?

אני חושב שבשני המקרים, שאיבת הדלק מתחילה מצינור נוסף שבעצם לא היה "פעיל" ולכן דרושות כמה דקות עד שהדלק מתחיל לזרום בה.

silicon

New member
בדיוק- הגיוני:

פשוט מאוד: לאחר שאזל כל הדלק מהמיכל הראשי, האופנוע נכבה מ´חוסר דלק´ ועכשיו יש להמתין דקה כדי שהדלק יחזור לצינור. לא כיף אם זה קורה ליד כביש קלקיליה, כשמאתיים מטר משם רואים את בני דודינו זורקים אבנים...

סקניה

New member
האמת.....מגיע לך עונש.

כשאוזל הדלק, האופנוע מודיע לך כמה קילומטר לפני שהוא כבה.אם תשים יותר לב למה שיש לו לשדר אליך, תופתע לגלות איך החיים יפים וקלים יותר,עם תקשורת נכונה. כשהמנוע עובד ,דלק זורם לקרבורטור בעזרת י"ע יניקה .בכל סיבוב של המנוע ,הוא יונק תערובת בשביל הסבוב הבא.לכן, בסל"ד עבודה יהיו הרבה יותר סיבובי יניקה מאשר בסל"ד התנעה.זה למה כשהמנוע כבר כבה, קשה יותר להדליק אותו.

גחחח...מי שמדבר על עונש..

כRובי - נזכר איך הוא והשדון דחפו את הנינג´ה הירוקה של סקנייה לאורך קילומטרים ובמשך נזילת זיעה ארוכה , ליד נתב"ג כשהלה שתה גם את אדי הדלק האחרונים במיכל..

GPZiv

New member
../images/Emo6.gif

גם לי זה קרה. אבל לשמחתי עם GPZ ולא נינג´ה. ולצערי- בירושלים עיר שופעת העליות...

סקניה

New member
זה לא שלא ידעתי שנגמר הדלק...

ידעתי וגם נסיתי להעביר לרזרבי.....ורק אז שמתי לב שאני כבר ברזרבי...

GPZiv

New member
בדיוק מה שקרה לי!

איזה בעסה זה לגלות שמישהו כבר חיבל לך...

ido ZX-6

New member
האמת....מגיע לך עונש (הפוכה לסקניה)

כשאוזל הדלק, האופנוע מודיע לך כמה קילומטר לפני שהוא כבה.אם תשים יותר לב למה שיש לו לשדר אליך, תופתע לגלות איך החיים יפים וקלים יותר,עם תקשורת נכונה. כשהמנוע עובד ,דלק זורם לקרבורטור בעזרת י"ע יניקה .בכל סיבוב של המנוע ,הוא יונק תערובת בשביל הסבוב הבא.לכן, בסל"ד עבודה יהיו הרבה יותר סיבובי יניקה מאשר בסל"ד התנעה.זה למה כשהמנוע כבר כבה, קשה יותר להדליק אותו.

עדי®

New member
כרובי, אתה ממשיך להזכיר פאשלות..

של אחרים, אחרי מקרה "אוי-המפתחות-היו-בבטנה" שלך, ואחרי שניסרת את כל המנעולים? אין מחילה ואין מחילה. עדי

M.Z

New member
הפתרון פשוט מאוד....

כאשר נגמר הדלק והאופנוע כבה- אין דלק בקרבורטור. נחלק את התשובה ל-2 . 1) אופנועים עם משאבת דלק - לוקח למשאבה זמן עד שהיא מזרימה דלק לקרבורטור, (קל וחומר אם מדובר במספר קרבורטורים) בזמן נסיעה תנועת המנוע גורמת למשאבה לעבוד במהירות גבוהה יותר לכן הדלק מגיע מהר יותר לקרבורטור, והמעבר והזמן שאין דלק מתקצר לשניה עד שניים. לכן המעבר חלק יותר. במידה ואתה לא נוסע - הסטרטר הוא הכח שגורם למשאבה לעבוד במהירות מסויימת נמוכה ממהירות אספקת הדלק בנסיעה, לכן בעמידה יקח יותר זמן להניע את האופנוע. 2) אופנועים בלי משאבת דלק (שבה הדלק זורם לפי חוק כלים שלובים) - בזמן נסיעה הקרבורטור יונק דלק לפי הצורך הנובע ממהירות הסל"ד. לכן ישאב מהר יותר מאשר בזמן עמידה עם קיק או עם סטרטר. הכל טמון בסל"ד שבו האופנוע עובד- הוא הגורם לדלק להגיע מהר יותר לפי תזמון לבוכנות.

ido ZX-6

New member
אז במילים פשוטות מה הפתרון כאשר

מגיעים למצב זה? לדעתי אני מגיע למצב של הצפה. האם צריך להניע עם פול גז או עם צ´וק פתוח. ואיך לא להגיע למצב של הצפה?

GPZiv

New member
מה הלחץ?

חכה כמה דקות ותתניע. אני עושה את זה עם צ´וק חצי פתוח וסוגר אותו מיד כשהותנע.

ido ZX-6

New member
מה הלחץ?! תשאל את "לי" איך התחרפנתי

מסכנה לי חטפתי עצבים בגלל שאחרנו גם כך ואז ה ZX היה חייב לתרום לאחור את שלו. (עידו שמתנצל בנוכחות הפורום על העצבים שחטף)

GPZiv

New member
מגיע לך!

תלמד לתדלק בפעם הבאה. חוץ מזה, גם לא הגעתם ביום חמישי!

ido ZX-6

New member
אני "מתודלק" והאופנוע גם ../images/Emo11.gif

אני תמיד מתודלק
וגם האופנוע בדר"כ.... לגבי המפגש, האופנוע יצא מטפול רק ביום שישי אחה"צ. לא יפה להגיד "מגיע לך" (זה מנהג של פולניות)

למעלה